Güzeltepe’den MOBESE talebi

Güncelleme Tarihi:

Güzeltepe’den MOBESE talebi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2024 13:25

Çankaya'nın Güzeltepe Mahallesi muhtarı Nurten İșçi, mahallelerinde yayaların ve araç trafiğinin yoğun olduğu Hoșdere Caddesi'ne MOBESE talebinde bulunarak, “MOBESE, muhtarlığı da görecek şekilde birkaç noktaya konulabilir. Hem meydana gelen trafik kazalarının tespitinde hem olası olumsuz durumlarda oldukça etkili olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın her hafta ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek sözü muhtar ve vatandaşlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’ serisinde bu hafta Çankaya’nın Güzeltepe Mahallesi’ndeydik. Güzeltepe Mahallesi muhtarı Nurten İşçi, mahallelerindeki en öncelikli talebin hem vatandaşların hem de sürücülerin yoğun olarak kullandığı Hoşdere Caddesi’ne MOBESE konulması olduğunu belirtti. Muhtar İşçi, MOBESE’nin gerekliliğini ise “Son zamanlarda mahallemizde dolandırıcılık olaylarının da sıkça yaşandığını duyuyoruz. Hem bu tarz olayların önüne geçilmesi hem de güvenliğin daha da sağlanması noktasında önemli bir adım” diye anlattı. Taleplerine ilişkin konuşan muhtar İşçi, özetle şunları söyledi:

Güzeltepe’den MOBESE talebi

Haberin Devamı

DOLANDIRICILIK OLAYLARI YAŞANIYOR

“Mahallemiz, Çankaya’nın eski mahallelerinden biri. 5 bin 545 nüfusa sahip, tabii bu sadece hane sayısı. İş yerlerinin nüfusuyla birlikte bu sayı yaklaşık 9 bine ulaşıyor. Seçmen sayımız ise 4 bin 850. Mahallemizin en öncelikli talebi, Hoşdere Caddesi’ne MOBESE konulması. Cadde, hem yaya hem araç trafiği açısından oldukça yoğun. MOBESE, üç yönü de görecek şekilde Güzeltepe Muhtarlığı'nın önü, Hoşdere Caddesi ile Özvatan Caddesi’nin kesiştiği yer ve Hoşdere Caddesi boyunca uygun kritik yerlere yapılabilir. Hem meydana gelen trafik kazalarının tespitinde hem olası olumsuz durumlarda oldukça etkili olacaktır. Son zamanlarda mahallemizde dolandırıcılık olaylarının da sıkça yaşandığını duyuyoruz. Hem bu tarz olayların önüne geçilmesi hem de güvenliğin daha da sağlanması noktasında önemli bir adım. Talebimizi de yetkililere iletmiştik, buna dair olumlu bir cevap da gelmişti. Fakat hâlâ beklemedeyiz.”

Güzeltepe’den MOBESE talebi

GÜZELTEPE’NİN ÇÖZÜM BEKLEYEN DİĞER SORUNLARI

Muhtar Nurten İşçi, mahallenin çözüm bekleyen diğer sorunlarını ise şöyle sıraladı:

Haberin Devamı

*Güzeltepe’de 1998 yılında yapılan binalar da var, yeni yapılan binalar da. Mahallemize kentsel dönüşüm şart. Gerçekleştirilecek kentsel dönüşümde de mahallenin yüzü yenilenir fakat muhtar olarak çok yüksek katlı binaların yapılmasına karşıyım. Hem güneşi ve rüzgârı etkiliyor hem de kent estetiğini bozuyor. Yani mahallemizin dokusu bozulmadan bir kentsel dönüşüm süreci planlanmalı. Binaların bir kısmı eski olduğu için otopark ve garajları bulunmuyor. Dolayısıyla mahalle sakinleri araçlarını dışarıya park etmek durumunda kalıyor, dışarıdan gelen vatandaşlar da araçlarını ara sokak ve caddelere park ediyor, böylece kronikleşen bir otopark sorunu ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Güzeltepe’den MOBESE talebi

*Ahmet Mithat Efendi, Halide Nusret Zorlutuna caddeleri ile Abidin Daver, Ahmet Rasim, Sedat Simavi, Yunus Nadi Sokak’ın altyapı ve kanalizasyon sisteminin değişmesi gerekiyor. Belediye gerekli altyapı çalışmalarını gerçekleştiriyor ama daha kapsamlı bir projeye, çalışmaya ihtiyaç var. Binalar da eski olduğu için su borularının da değişmesi gerekiyor. Aslında devletimizin binalara yönelik denetimlerinin olması ve yerel yönetimlerin de bu konuya destek vermesiyle yani iş birliği ile sorunlar daha rahat çözüme kavuşabilir.

*Mahallemizde yer alan Dikmen Vadisi hem Ankaralıların hem de mahalle sakinlerinin adeta nefes alanı. Fakat belli bir yaşın üstünde olan vatandaşlarımız, hamilelerimiz, engelli vatandaşlarımız vadinin girişinde bulunan yokuşu, merdivenleri çıkmakta oldukça zorlanıyor. Bizim talebimiz buraya yürüyen merdiven yapılması. Bu merdiven hem Çankaya hem de Dikmen tarafına yapılabilir. Öte yandan yine bu bireylerimiz için mini golf arabaları gibi araçlar da hizmete sokulabilir. Bu araçlar vatandaşlara hem bir vadi turu yaptırır hem de 65 yaş üstü, hamile, hasta ve yokuşu çıkmakta zorlanan vatandaşlarımıza kolaylık sağlamış olur.

Haberin Devamı

Güzeltepe’den MOBESE talebi

Güzeltepe’den MOBESE talebi

*Mahallemizde bulunan Reşat Nuri Caddesi'nde 124 ile 128 no’lu binanın arasında boş bir arazimiz bulunmakta. Bu alanın araştırılarak değerlendirilmesini talep ediyoruz. Vatandaşların hizmetine sunulabilecek bir Halk Ekmek büfesi, sağlık ocağı veya çocukların oynayacağı bir basketbol sahası yapılabilir. Yeter ki boş durmasın, onun yerine mahalle sakinlerimiz faydalansın.

Güzeltepe’den MOBESE talebi

*Mahallemizde belediye işçileri düzenli olarak temizlik yapıyor fakat sayıları artırılabilir. Çevre bilinci konusunda vatandaşımıza da büyük bir görev ve sorumluluk düşüyor. Mahallemizde zaman zaman yere atılmış atıklar, sigara izmaritleri görüyorum. Bu durumdan oldukça rahatsızlık duyuyorum. Yaşadığımız mahalle, çevremiz adeta bizim hanemiz, evimiz gibi bu anlamda evimizi nasıl temiz tutuyorsak, yaşadığımız çevreye, mahalleye de aynı özeni göstermeliyiz. Öte yandan, kendi bile yiyemeyeceği yağlı, bozulmuş yemekleri kapı önüne ya da parklara koyarak hayvanlara iyilik ettiğini sanan vatandaşlarımız var. Bu tarz bozulmuş gıdalar hem can dostlarımıza zarar veriyor hem de çevre kirliliğine sebebiyet veriyor.

BAKMADAN GEÇME!