Güzellik uzmanına epilasyon semineri

Güncelleme Tarihi:

Güzellik uzmanına epilasyon semineri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2009 00:00

Ankara Kuaförler ve Güzellik Uzmanları ve Manikürcüler Odası, güzellik uzmanlarının daha bilinçli ve doğru lazer epilasyon yapması için eğitim semineri düzenledi.

Ankara Kuaförler ve Güzellik Uzmanları ve Manikürcüler Odası Bekir Yiğittürk, lazer epilasyonun, istenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yolu olduğunu söyledi.

Eğitimi verilen lazer epilasyon aletinin, güzellik uzmanları tarafından kullanılmasına izin verilen "düşük voltajla çalışan foto epilasyon" cihazı olduğunu bildiren Yiğittürk, diğer epilasyon aletlerinin sadece uzman doktorlar tarafından kullanılan ve sağlıkla ilgili boyutu bulunan aletler olduğunu söyledi.

Cihazı kullanacak güzellik uzmanlarının mutlaka eğitimden geçmesi gerektiğini belirten Yiğittürk, Sağlık Bakanlığının da genelgesi doğrultusunda ’foto epilasyon’ cihazının insan sağlığı ile ilgili doğabilecek sorunların baştan engellenmesi amacıyla eğitim semineri düzenlediklerini kaydetti.

Lazer epilasyonda, bir daha tüylerin alınmasına gerek kalmadığına dikkati çeken Yiğittürk, şöyle devam etti: "Tıpta 40 yılı askın bir süredir kullanılan lazer bugün, göz ameliyatlarından diş dolgusuna kadar çeşitli alanlarda en etkili tedavi seçeneğini oluşturmaktadır, acısızdır. Uygulama sırasında, en hassas kişilerce bile ancak küçük bir fiske vuruşu gibi algılanabilir. Çok kısa sürede, büyük alanlarda çalışma yapılabilir. Örneğin, dudak üstü 2-3 dakika, her iki koltuk altı 10- 15 dakikada temizlenir. Hiçbir özel bakım gerektirmez. Önce veya sonra banyo, makyaj, parfüm ve benzeri uygulanabilir. Lazer epilasyon uygulaması sonrası ciltte kızarıklıklar ve yanıklar oluşmaz."

Eğitimli personel şart

Tedavi sırasında yalnız soğutucu gazın ve lazer ışığının çarpmasının bir lastik çarpması gibi hissedileceğini ifade eden Yiğittürk, sağlığın ve paranın riske atılmaması için, lazer epilasyon merkezi seçimi yaparken eğitim almış personel bulunmasına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Lazer epilasyonda temel amacın, lazer ışınını doğru dozda kıl köküne ulaştırarak, tekrar kıl üretemeyecek şekilde hasar verdirip yeni kıl üretmesini engellemek olduğunu belirten Yiğittürk, "Eğer lazer ışını doğru dozu ayarlanamazsa kıl kökleri yeteri kadar tahrip olmaz, yeterli dozdan daha aşırı doz uygulanırsa ciltte tahriş ve yanık lekeleri oluşturabilir" dedi. Lazerin doz ayarının, uzman kişilerin bile göz ile ayarlaması mümkün olmayacak kadar zor bir iş olduğuna dikkat çeken Yiğittürk, ciltteki melanin, kandaki hemoglobin ve cildin ışığı yansıtma özelliklerinin bir arada dijital spektrofotometre cihazı ile değerlendirilip uygun doz seçilmesinin en güvenli yöntem olduğunu kaydetti.

Her lazer epilasyon seansından önce zaman içinde ciltteki değişikliklerin dijital spektrofotometre cihazı ile izlenmesi ve dozun yeniden ayarlanması gerektiğini vurgulayan Yiğittürk, vatandaşların uzman olmayan kişilere güvenmemesini istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!