Gururla ve coşkuyla

Güncelleme Tarihi:

Gururla ve coşkuyla
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2021 17:41

Ankara’nın başkent oluşunun 98’inci yılı, tüm kentte coşkuyla kutlandı. Gündüz yapılan etkinlikler akşam da konserler ve dans gösterileriyle devam etti.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği’nin iş birliğiyle ‘Mazlum dünyanın kalbi, Başkent Ankara Galası’ isimli etkinliğe Nazım Hikmet kongre ve Sanat Merkezi ev sahipliği yaptı. Ankara Kulübü Derneği seymenlerinin sahne aldığı gecede, Balkanlar ve Türk dünyasından gelen sanatçılar şarkılar söyledi, şiirler okudu, yöresel dans gösterilerini sundu. Ankara’ya Değer Katanlar ödül töreni de gerçekleştirilen gecede ABB Başkanı Mansur Yavaş’a da Ankara’ya Değer Katanlar Ödülü verildi. Ankara’nın Milli Mücadele’nin kalbi, kuruluşun ve kurtuluşun karargâhı olduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Ankaralılar bana beş yıllığına bu şehri yönetme şerefini bahşetti. Böylesine kutlu bir şehre yakışır bir belediye başkanı olmak zorundayız. Ben de bu yolda yürüyorum. Bir Ankara evladı olarak şehrimizi hep beraber daha ileriye götüreceğiz” dedi.

Gururla ve coşkuyla


BAŞKENTİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Ankara’nın hem kurtuluşu hem de kuruluşu temsil ettiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Başkent sorumluluğu yüklenen Ankara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kalbinde de bambaşka bir yere sahip olmuştur. Başkentimize hep birlikte sahip çıkmalıyız” diye konuştu. Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan da “Ankara’mız başkentliği, Cumhuriyet’in kalbi ve beyni olmayı vatanseverliğiyle, dişiyle, tırnağıyla hak ederek, mazlum dünyanın kalbi olmayı bahtıyla bileğinin hakkıyla kazanmış bir şehirdir. Ankara’mız bir dünya başkentidir” ifadelerini kullandı.

Gururla ve coşkuyla


ATATÜRK’ÜN GİYSİLERİ ZARAFETİNİN BİR ÖRNEĞİDİR

Haberin Devamı

Etimesgut Belediyesi, Türk Tarih Müzesi ve Parkı Konferans Salonu’nda Atatürk Giysi Koleksiyonu Defilesi düzenledi. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nün, Atatürk’ün giydiği kıyafetlerden esinlenerek hazırladığı koleksiyon sergilendi. Belediye Başkanı Enver Demirel, Atatürk’ün her yönüyle olduğu gibi giyim kuşam yönünde de örnek olduğunu belirterek “Mustafa Kemal Atatürk’ün giysileri de zarafetinin bir örneğidir” diye konuştu. Belediye öte yandan Göksu Mahallesi’nde 13 Ekim Başkent Parkı’nı hizmete açtı.

Haberin Devamı

Gururla ve coşkuyla

Kutlamalar kapsamında fener alayı ilçenin caddelerinde kortej oluşturdu.

Gururla ve coşkuyla


BAĞIMSIZLIĞIN SEMBOLÜ OLDU

Mamak Belediyesi’nin Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’ndeki etkinliğinde Ankara Türküleri Konseri verildi, seymenlerin dansları ve Mehteran Takımı’nın marşları vatandaşları coşturdu. Belediye Başkanı Murat Köse, “Başkent, tarih boyunca hep stratejik öneme sahip olmuştur. Bugün ülkemizin ulusal bağımsızlığının sembolü olan Ankara sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri sanayi ve teknolojideki girişimi hepimizi gururlandıran önemli bir merkez haline gelmiştir” dedi.

Gururla ve coşkuyla


ÜLKEMİZİ BİRLEŞTİRDİ

ABB de Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Salonu’nda, Kent Orkestrası ile Sümer Ezgü’nün konserine ev sahipliği yaptı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, konseri üniversiteyi Ankara’ya okumaya gelen öğrencilerle birlikte izledi. Ezgü, “Ankara ülkemizin başkenti, ülkemizi birleştiren bir yer oldu” dedi.

Gururla ve coşkuyla

Konserde 95 yaşındaki İlham Gencer ve çocukları birçok eseri dinleyicilerle buluşturdu.

Haberin Devamı

MİLLİ MÜCADELE’YE YÖN VEREN ŞEHİR

Altındağ Belediyesi de 98. yıl dönümü İlham Gencer konseriyle kutladı. CSO ADA Mavi Salon’daki konserde İlham Gencer ile çocukları Bora ve Ayşe Gencer sahne aldı. Ankara’nın, bağımsızlık hareketinin ortak aklı, vicdanı ve sesi olarak Milli Mücadele’ye yön veren şehir olduğunu aktaran Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz tarafından başkent ilan edilerek Ankara’ya büyük bir onur verilmiştir” dedi.

Gururla ve coşkuyla


İSTİKLAL MÜCADELE’MİZE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞTIR

Gölbaşı Belediyesi, 98’inci yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Sahil Parkı’nda Haluk Levent’i Ankaralılarla buluşturdu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde Haluk Levent, sevilen şarkılarını söyledi. Etkinlikte seymenler ve Gölbaşı Belediyesi Uyum Merkezi Öğrencileri de sahne aldı. Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Ankara, kayıtsız şartsız Kurtuluş Savaşı boyunca İstiklal Mücadele’mize ev sahipliği yapmıştır” dedi.

Gururla ve coşkuyla


ZEYNEP BASTIK SAHNE ALACAK

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi’nin etkinliğinde, ilçenin caddelerinde bando ekibi marşlar çaldı, Yılmaz Güney Sahnesi’nde Bir Masaldır Ankara müzikli gösterisi düzenlendi. Belediye ayrıca, Ankara’nın başkent oluşunu ‘Ekim Konserleri’ serisiyle kutluyor. Bu kapsamda Çayyolu Arcadium AVM arkasında bugün saat 20.00’de Zeynep Bastık sahne alacak. Ücretsiz konserde genç sanatçı popüler şarkılarıyla Çankayalılarla buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!