Gündüz yürüyüş akşam fener alayı

Güncelleme Tarihi:

Gündüz yürüyüş akşam fener alayı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2016 10:28

Başkent Ankara, Cumhuriyet’in kuruluşunun 93’üncü yıldönümünü resmi törenlerin yanı sıra belediyelerin düzenleyeceği yürüyüşler ve etkinliklerle de kutlayacak.

Haberin Devamı

Cumhuriyet’in kuruluşunun 93’üncü yıldönümünü bugün Başkent Ankara’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Etkinlikler saat 09.30’da, Anıtkabir’de yapılacak resmi törenlerle başlayacak. Resmi törenler 13.00’te düzenlenecek Kortej Yürüyüşü ile devam edecek. Geçit töreni, TBMM’den başlayıp, Cumhuriyet Caddesi, İstiklal Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden 1. Meclis binasında son bulacak. Cumhuriyet Halk Partisi de İlk Meclis’ten Anıtkabir’e Yürüyoruz etkinliği düzenliyor. Saat 12.00’de Ulus’taki 1. Meclis binasının önünden başlayacak yürüyüş Anıtkabir’de son bulacak. 

Gündüz yürüyüş akşam fener alayı

DEV BAYRAKLI FENER ALAYI

Büyükşehir Belediyesi de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı ‘Fener Alayı Korteji’ ile kutlamaya hazırlanıyor. Ulus Heykeli’nden başlayacak ve 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’na kadar ilerleyecek kortejde binlerce vatandaş, 1 kilometre uzunluğunda Türk Bayrağı taşıyacak. 29 Ekim akşamı saat 18.00’de Ulus Heykel’den hareket edecek korteje, Tarihi Osmanlı Birliği, muharip gaziler, iç güvenlik gazileri ve 15 Temmuz gazilerinden oluşan gruplar eşlik edecek. Kortejde 330 kişiden oluşan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Bölüğü de marşlar çalacak.

Haberin Devamı

SPORCU EKİBİ DE KATILACAK

200 kişinin taşıyacağı meşalelerle aydınlanacak kortejde, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli ile Cumhuriyet’in ilan edildiği eski Meclis’in maketi de bulunacak. Türkiye’yi yurt içinde ve yurt dışında başarıyla temsil eden spor federasyonları 200 kişilik sporcu ekibiyle, Folklor Federasyonu’na bağlı 7 farklı bölgenin renk ve danslarını yansıtan folklor grupları da 168 kişilik bir ekiple kortejde hazır bulunacak. Klasik araba ve ‘woswos’ tutkunları ile motosikletliler de kortejin diğer ekipleri olacak.
Kortejde, özel giydirmeli oyuncak maketli araçlar da geçiş yapacak.

Gündüz yürüyüş akşam fener alayı
ÇOCUKLARA SÜRPRİZ HEDİYELER

Haberin Devamı

Ellerinde fenerler ve Türk bayraklarıyla Kızılay’a doğru ilerleyecek kortejde, Başkent Tiyatroları oyuncularından oluşan grup ile çeşitli hayvan figürleri, bando ekibi, tahta bacak, misket kedi gibi birbirinden farklı gösteri ekipleri yer alacak. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara sürpriz hediyeler dağıtılacak.

TÜRK BAYRAKLI YÜRÜYÜŞ

Yenimahalle Belediyesi’nin gelenekselleşen Cumhuriyet Yürüyüşü’nde de binlerce Yenimahalleli, bugün Türk bayraklarıyla yürüyecek. Birlik ve beraberlik mesajlarının verileceği yürüyüş, saat 18.30’da Yenimahalle merkezde bulunan Ragıp Tüzün Parkı’nda başlayacak, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde son bulacak. Yürüyüşün ardından Atatürk ve Ankara konulu Türk Sanat Müziği beste yarışmasının ödül töreni ile devam edecek program, Atatürk’ün sevdiği eserlerden oluşan Cumhuriyet konseri ile final yapacak.

Haberin Devamı

KENAN DOĞULU SAHNE ALACAK

Çankaya Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıldönümünü Ata’nın yanı başında kutlayacak. Sevilen şarkıcı Kenan Doğulu, Anıtpark’ta şarkılarını Cumhuriyet sevdalılarıyla birlikte seslendirecek. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, bugün saat 19.00’da gerçekleşecek konsere Ankaralıları davet etti.

Gündüz yürüyüş akşam fener alayı

ANITKABİR'E 100 BİN ÇİÇEK

Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası eski Başkanı Emin Çimen, bir grup gönüllü esnafla birlikte, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Anıtkabir’i 100 bin çiçekle süsledi. Kendisinin başkanlığı döneminde Anıtkabir’i resmi bayramlar öncesinde süslediklerini ve bunu gelenek haline getirdiklerini belirten Çimen, süsleme işini bir grup esnafla birlikte üstlendi. Dün Anıtkabir’e giden Emin Çimen, 100 bin çiçekle bugüne kadar çiçekle oluşturulan en büyük Türk Bayrağı’na imza atmak istediklerini belirtti. Karanfil ve ‘Atatürk Çiçeği’olarak bilinen Poinsetyalar’ın Anıtkabir’i süslediğini belirten Çimen, şunları söyledi:
“Gönüllü esnafımızla birlikte Anıtkabir’i 29 Ekim öncesinde 100 bin çiçekle süsledik. Böylesine önemli bir günde görevimizi yerine getirmekten büyük onur duyuyoruz. Öte yandan bu yılki organizasyonun önemi bizim için daha büyüktü. Bu yıl, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sırasında canları pahasına demokrasiye sahip çıkan şehitlerimizi de anacağız. Öte yandan, Ankara çiçekçi esnafı olarak sayın cumhurbaşkanımızı da ziyaret ederek, kendisine 1001 gül takdim etmek istiyoruz.” Doğahan GİRİTLİOĞLU

Haberin Devamı

Gündüz yürüyüş akşam fener alayı

SAHNEDE 10. YIL MARŞI

Pop müziğin güçlü sesi Işın Karaca, Yenimahalle Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında sahne aldı. Batıkent Meydan AVM önünde verilen konserde alan Türk bayraklarıyla kırmızı beyaza büründü. Karaca, 10. Yıl Marşı’nı havai fişek gösterisi eşliğinde Yenimahallelilerle birlikte söyledi. Birbirinden güzel şarkıları sevenleriyle birlikte söyleyen Karaca’nın davul şovu beğeni kazandı. Karaca, kendisinin de Ankaralı olduğunu söyledi.
Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu da konserde bir gösteri yaptı.

CUMHURİYETİ ÇOK SEVDİK

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğindeki konsere CHP Ankara milletvekilleri Levent Gök, Nihat Yeşil ile CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ile yüzlerce Yenimahalleli katıldı. Yaşar, “Biz bu devleti zor kurduk, saltanatı, padişahlığı, diktatörlüğü 1923’de tarihe gömdük. Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetini ise çok sevdik, demokrasiyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü, eşit yurttaşlığı sevdik, bundan da asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

29 EKİM VE 15 TEMMUZ AYNI SERGİDE

Keçiören Hatice Hikmet Oğultürk Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik ve Tasarım bölümü öğrencileri, ‘Harflerden Sözlere; Demokrasiden Zafere’ adlı resim sergisi açtı. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Cumhuriyet Bayramı konulu tipografi ve karakalem çalışmalarının beğeniye sunulduğu serginin açılışına Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, şube müdürleri ve çok sayıda davetlinin katıldı. Okul Müdürü Birgül Özer “Çocuklarımız aldıkları eğitimi, gayretleri ve günlük hayatta karşılaştıkları gerçeklerle harmanladı. 15 Temmuz’u anlatan bu sergiyi şehitlerimize ve onların aziz hatıralarına armağan ediyoruz” dedi. Sergi, 10 Kasım’a dek okulda görülebilecek.

Gündüz yürüyüş akşam fener alayı

MİNİKLERDEN CUMHURİYET KUTLAMASI

Çankaya Belediyesi Umut Gündüz Bakımevi’nin minikleri, Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Şiirlerin okunduğu, şarkıların söylendiği kutlamada minikler kendi el izleriyle Atatürk Portresi yaptılar. 3-6 yaş arası çocukların tamamı, farklı performanslar sergiledi. Giydikleri Atatürk baskılı tişörtler ve taktıkları şapkalarla büyük bir uyum içinde olan minikler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemini öğretmenlerinden dinlediler.

Gündüz yürüyüş akşam fener alayı

CUMHURİYET TABLOSU TAURUS'TA SAHNELENECEK

Taurus AVM, Cumhuriyet’in 93. yıldönümünde ‘Taurus’ta Cumhuriyet Tablosu’ defile ve sahne gösterisi ile birlikte bugün saat 18.00’de Ankaralılarla buluşacak. 1900’lü yılların başından Cumhuriyet’in kuruluşuna kadarki süre içerisinde, okul günlerinde, cephelere, kongrelerden zeybek oynanan sahnelere kadar Mustafa Kemal Atatürk ve yoldaşlarının giydiği kıyafetlerin sergileneceği, savaş döneminden kesitlerin şiirlerle anlatılacağı defile ve dans gösterisi Taurus’ta sahnelenecek. Ayrıca bir kız çocuğunun gözünden Cumhuriyet’in nasıl kazanıldığını anlatan yağlı boya tablo ayrıca sahnede izleyicilerin beğenisine sunulacak.

ARCADIUM'DA CUMHURİYET COŞKUSU

Arcadium Alışveriş Merkezi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı düzenleyceği etkinliklerle kutlayacak. Bugün saat 14.00’de başlayacak etkinliklerde vals ve tango gösterileri, Atatürk’ün sevdiği türkülerin piyano ve tenor eşliğinde icrası, 3 sopranonun performansı ile birlikte, yüzlerce ay yıldızlı balon avm önünde gökyüzüne bırakılacak. Yarın saat 12.30-14.30 arasında ise klasik otomobilciler ve Harley Davidson motorcuları Arcadium’da olacak. Etkinlikte gazilerle birlikte AVM içerisindeki Gaziler Derneği standını ziyaret edecekler. Bu arada klasik otomobiller ve motorlar misafirlerin ziyaretine açık olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!