Gümrük Muhafaza personelinden özlük çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Gümrük Muhafaza personelinden özlük çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2019 10:33

Merkezi Ankara’da bulunan Gümrük Muhafaza Personeli Derneği’nin Başkanı Alp Eren Akgül, gümrük muhafaza memurları ve amirlerinin özlük haklarıyla ilgili sorunlarını TBMM’ye ve ilgili makamlara taşıdıklarını, milletvekillerinden kanun teklifi konusunda destek beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Diğer adli kolluk birimlerinin sahip olduğu özlük haklarının kendilerine tanınması ve adaletsizliğin giderilmesi için faaliyet yürüttüklerini belirten Akgül, “Milliyetçi Hareket Partisi, muhafaza teşkilatının taleplerindeki haklılığına inanarak konuyu TBMM’ye taşıdı. Grup olarak bir kanun teklifi TBMM Komisyonu’na iletildi. Cumhur İttifakı kapsamında bahse konu teklifin yasalaşması için AK Parti ve MHP milletvekillerinin desteklerini bekliyoruz” dedi.

DİĞER BİRİMLERLE EŞİTLENSİN

Akgül, taleplerini ise şöyle anlattı: “Gümrük Muhafaza memurlarının yüzde 92’si lisans, yüzde 8’i yüksek lisans mezunlarından oluşuyor. Ancak muhafaza memur ve amirlerinin ek göstergeleri, başka kurumlardaki birçok lise, hatta ortaokul mezunlarının bile altında. Ek göstergelerimizin jandarma, polis, sahil güvenlik birimleriyle eşitlenmesini talep ediyoruz. Yıpranma hakkının diğer mücadeleci birimlere olduğu gibi personelimize de tanınmasını istiyoruz. Rotasyon uygulamasının yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. Muhafaza memurlarının, müstakil bir hizmet kategorisinde değerlendirilmesini ve bu kapsamda hizmet tazminatlarımızın yeniden belirlenmesini talep ediyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!