‘Gül bahçesiydi çöplük olmuş’

Güncelleme Tarihi:

‘Gül bahçesiydi  çöplük olmuş’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 16:13

Kentin ve siyasetin tartışma konusu olan Ankapark, ABB tarafından devralındıktan sonra ilk kez ABB Meclisi’nin de gündemindeydi. AK Parti Grubu, park için, “Burası gül bahçesiydi bülbüller geliyordu, şimdi çöplük olmuş kargalar geliyor” eleştirisinde bulundu. CHP Grubu, “Son gün son açıklama yapıldıktan sonra gerekli cevabı vereceğiz” yanıtı verdi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) 18 Temmuz’da devraldığı Ankapark, son tartışmalardan sonra ilk kez ABB Meclisi’nin de gündemine geldi. AK Parti grubu, önceki gün gerçekleştirilen ABB Meclisi’nin ağustos ayı ikinci oturumunda Ankapark konusunu açtı. Grup adına söz alan AK Parti Balâ Meclis Üyesi İbrahim Karaca, parkı ilk açılışında gezdiğini belirterek, “Açılışta büyük bir alanda harika denilebilecek mekânlar vardı. Çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Gül bahçesine benzer bir yer yapmışlardı keyifle gezmiştik” dedi.

‘Gül bahçesiydi  çöplük olmuş’

Parkın son halini de geçtiğimiz günlerde AK Parti grubu olarak yaptıkları gezide gördüklerini ifade eden Karaca özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HIRSIZDAN KORUMANIZ LAZIMDI

“Saat 9.30’da programımız için içeri alınmadan dışarıda biraz bekletildik. Güvenlik mükemmeldi içeri kimseyi almıyorlardı. Bu güvenlik şimdi değil hırsızlık yapılmadan önce mükemmel olmalıydı. Orayı bizden değil hırsızdan korumanız lazım. Buranın güvenlik işi ANFA Güvenlik tarafından yapılıyor. Neredeyse yok edene kadar hırsızlık yaptırılmış. Güvenlik işi ile ilgilenen bürokratlar eşinin dostunun ticari işleri ile ilgilenmek yerine işlerini yapsalar bu hırsızlıkların hiçbiri olmazdı. 87 tane raporlu hırsızlık olduğu söyleniyor. Bunlar kablo, teknik malzeme gibi çok kıymetli mallarmış. Bizden koruduğunuz kadar hırsızdan korusaydınız bugün bu parkta çocuklar geziyor olacaktı.

’GİREMEDİK’ EDEBİYATINI BIRAKIN

Zorunlu güzergâh verdiler bize, bu güzergâh üzerinde devrilmiş bankların, masaların arasından geçerek kargaların yediği iki adet dinozoru ziyaret ettik. Karganın elyaf yemediğini bilmeniz lazım. Burası gül bahçesiydi bülbüller geliyordu, şimdi çöplük olmuş kargalar geliyor. Ağaçlara bakmadığımız için buradaki ağaçlar öldürüldü. Hiç mi bir sulama tankerimiz yoktu bizim, hiç mi vicdanınız yoktu bu ağaçları öldürürken. Merak ediyorum bu belediyenin bu hızla, bu iş görme becerisiyle park ne zaman hizmete açılacak. Ankara’nın çocukları ne zaman bu güzelim yerden faydalanacak. Burayı çöplük haline getiren zihniyet burayı temizleyecek mi yoksa Ankaralı çocuklar için bir sonraki dönemde bizlerle beraber buranın bülbül yuvasına döneceğini mi göreceğiz.” AK Parti Sincan Meclis Üyesi Nihat Yalçın da “’Giremedik’ edebiyatını bir kenara bırakın. Bugüne kadar Ankapark maalesef bilinçli bir şekilde bu hale getirilmiştir” dedi.

Haberin Devamı

CHP SON TOPLANTIDA YANITLAYACAK
CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise “Bu ay ki Meclis toplantısında muhtemelen Ankapark konusu yarın da öbür gün de gündeme gelecek. Her gün aynı açıklamayı yapmak yerine biz grup olarak son gün son açıklama yapıldıktan sonra gerekli cevabı vereceğiz. Notlarımızı alıyoruz” yanıtını verdi.

‘Gül bahçesiydi  çöplük olmuş’

BAKMADAN GEÇME!