Güçlü yönetim iddialı kadro

Güncelleme Tarihi:

Güçlü yönetim iddialı kadro
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2022 15:55

Çok önemli transferler yaptıklarını vurgulayan Koca, “Son bir haftada, Ankara ve Ankaragücü adını dünyada yaklaşık 50 milyon insan duydu. Biz yönetim olarak, Ankaragücü’nü hak ettiği yere getireceğimize inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü’nün olağanüstü genel kurulunda, mevcut başkan Faruk Koca, tek aday olarak girdiği seçimde 505 oyun, 504’ünü alarak yeniden seçilirken, camiaya umutlu mesajlar verdi. Asker Çatak’ın divan kurulu başkanlığını yaptığı genel kurulda; faaliyet ve denetim raporları ibra edildi. Kısa süre önce çıkan spor yasası ile kulübün tüzüğünde değişime gidildi.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapılan olağanüstü genel kurula, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilçe belediye başkanları, siyasetçiler ve Ankaragücü kulübünün delegeleri katıldı. Başkanlık seçimine başkan Faruk Koca, tek aday olarak girdi. 
Olağanüstü genel kurulun, yeni spor yasasındaki son değişiklik nedeniyle toplandığını aktaran Koca, kongrenin Ankaragücü’nün geleceğine katkı saylayacağına inandığını belirtip, şöyle konuştu.
“Biz, şehri hareketlendirmeden bu kulüp hak ettiği yerde olamaz. Yönetim olarak şehrin belediye başkanları, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının, Ankara’nın en büyük markası Ankaragücü’nü hak ettiği yere taşımasını istiyoruz. İmalat-ı Harbiye’nin çalışanları, mühendisleri ve onların çocuklarının kurduğu bir takım, tarihi bir takım. O tarihi aydınlatmak için girişimde bulunuyoruz. Ankaragücü gazi bir kulüp. İmalat-ı Harbiye’nin ve kulübün oyuncuları, yöneticileri Kurtuluş Savaşı’nda şehit olmuştur. Ankaragücü bu gazilik unvanını çoktan hak etmiştir.”

TESİSLER İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILACAK

“Ankaragücü, son dönemlerde transfer yasağı ile karşılaştı. Artık, Ankaragücü’nün transfer yasağı kalmadı. Geldiğimizden beri önemle vurgulamak istediğimiz bir şey var. Ankaragücü camiasının spor mabedi olan 19 Mayıs Stadı’nın yeniden yapılmasıydı. Biz geçen sezon şampiyon olduk, şampiyonluk kutlamasını 19 Mayıs Stadı’nın alanında yaptık. Yeni stadın ihalesi yapıldı. 45 bin kişilik olması planlanıyor. Türkiye’nin, hatta dünyanın en iyi stadının temeli atılacak. Stadın kapasitesi 50 bin kişiye de çıkabilir. Ankaragücü’nün tesisleri çok eskimişti. O tesisleri yapanları rahmetle anıyorum. Tesisler 30 yıl, 40 yıllıktı ve çok yıpranmıştı. En kısa sürede oranın müracaatını yapacağız, ruhsatını alıp en kısa sürede tesisleri yenileyeceğiz”

ALDIĞIMIZ YENİ OYUNCULAR GÜNDEM OLDU

“Gelecek sezon Süper Lig’de mücadele edeceğiz. Son dönemde çok önemli oyuncular transfer ettik. Şu anda 5 yabancı ve 4 yerli oyuncuyu kadromuza kattık. Aldığımız oyuncular, Türkiye’de ve dünyada gündem oldu. Portekiz’den bir orta saha oyuncusu aldık. Pedrihno ülkesinde geçen yıl asist kralı oldu. Jese Rodriguez’i transfer ettik. Kariyerinde, Real Madrid ve Paris Saint Germain gibi önemli takımlar var. Son bir haftada, dünyada 50 milyon insan, Ankara ve Ankaragücü’nü duydu. Ankaragücü, çok iyi bir kadroyla lige başlayacak. Biz yönetim olarak, Ankaragücü’nü hak ettiği yere getireceğimize inanıyoruz. Yönetim, bu yıl 298 milyon lira nakit ödeme yaptı. Ben bu başarılara katkı sağlayan, yeni yönetimde olmayan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Yeni yönetimin de Ankaragücü’nün belirlediği hedeflere gitmesi için çaba sarf edeceğine inanıyorum. Bu ekip, Ankaragücü’nü hak ettiği yerlere getirecek.”

Haberin Devamı

YENİ EKİPTE BÜYÜK REVİZYON

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün olağanüstü genel kurulunda belirlenen ve 20 isimden oluşan yeni yönetim kuruluna, geçen dönem ki yönetimde yer alan 12 kişi listeye giremedi.
Yeni yönetime 3 kadın girerken, yönetimde aktif görev yapan birçok isim liste dışı kaldı. Kadın yöneticiler, Zeynep Karamancı, Berna Erbilgin Gündoğdu ve Gülsen Yılmaz oldu. Iğdır FK Başkanı Cantürk Alagöz ve Durali Akpınar yeni yönetimde yer aldı.
Başkan vekili Feridun Geçgel, Kamil Karip, Mustafa Başer, Hakan Saral, Tan Alar, Hakan Bilgin, Gökalp Üstün, Soner Kurt, Mehmet H.Şanal, Sezai Kahraman, Hüseyin Akgül ve Fikret Çimen listeye giremedi.
Ankaragücü’nün Faruk Koca başkanlığındaki yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı:
Zeynep Karamancı, Berna Erbilgin Gündoğdu, Gülsen Yılmaz, Cantürk Alagöz, İsmail Mert Fırat, Yüksel Duman, Levent Onuk, Erkan Aytekin, Durali Akpınar, Cengiz Kaya, Murat Bayramoğlu, Yusuf Buğra Tanık, Mehmet Şahin, Birol Tekin, Harun Oğraş, Hüseyin Aytekin, Cengiz Gökay, Gökalp Büyükbektaş, Ertan Aydın, Mert Kızılırmak.

Haberin Devamı

KONGREDEKİ TARTIŞMAYA KULÜPTEN AÇIKLAMA GELDİ

Ankaragücü kongresi sırasında, genel kurula katılan protokoldeki isimlerin okunmasında yaşanan tartışma, özellikle sosyal medyada büyük yankı bulurken, konuyla ilgili olarak kulüp resmi sitesinden bir açıklama geldi.
Kongreye katılan AK Parti Ankara İl Başkanı, Hakan Han Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Partimize ve milletvekillerimize yönelik sergilenen nezaketsiz tutum ve saygı sınırlarını aşan tavrın böylesine köklü bir kulübe asla yakışmadığını ifade ediyorum. Ankaragücü bu kentin gururudur ve kimsenin ipoteğinde değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ankara’ya katkılarına bir teşekkürü esirgeyenler, bizlerin bulunduğu salonlarda ifadelerine ve tavırlarına dikkat etmelidir. Kişiler gider, Ankaragücü kalır. Ankaragücü yönetiminin, köklü çınarı yakışıksız tavırlarla yıpratmaya hakkı yoktur” şeklindeki ifadeleri, gerilimi yükseltti.
Ankaragücü yönetimi, kulüp resmi sitesinden yaptığı açıklamada, kongreye yoğun katılım ve organizasyonun heyecanından kaynaklı yaşanan protokol aksaklıklarından dolayı üzgün olunduğunu vurgulayıp, kongrenin camiaya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Haberin Devamı

GBOLY ARİYİBİ TERCİH YAPACAK

Ankaragücü’nün Nijerya asıllı ABD doğumlu kanat oyuncusu Gboly Ariyibi milli takım seçme konusunda yol ayrımında.
Sarı-lacivertli ekibin Spor Toto 1. Lig’deki şampiyonluğuna, 3 gol ve 2 gol pası katkısı yapan ve sözleşmesi devam eden Ariyibi’nin Dünya Kupası’nda, ABD veya Nijerya Milli Takımı’nın formasını giyme şansı var.
Nijerya vatandaşı anne ve babanın, ABD’de doğmuş çocuğu olarak çift vatandaşlığı bulunan Ariyibi, ABD U-20 ve U-23 takımlarında forma giydi.

ABD MİLLİ TAKIMI TAKİPTE

Ankaragücü’ndeki çıkışı sonrasında ABD Milli Takım yetkililerinin dikkatini çeken Ariyibi, Nijerya milli takımında forma giymeyi istiyor.
Nijerya basınında yer alan haberlerde, Ariyibi, daha önce Nijerya’dan teklif almadığı için ABD U20 ve U23 milli takımlarında forma giydiğini ifade etmişti.
Tecrübeli oyuncu Ankaragücü’nün şampiyonluk kutlamalarına Nijerya bayrağı ile çıkmıştı.
Ariyibi’nin teklif alması halinde Nijerya’yı seçmekte tereddüt etmeyeceği aksi halde ABD’yi tercih edeceği ileri sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!