‘Güçlü bir takımdayım’

Güncelleme Tarihi:

‘Güçlü bir takımdayım’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2016 13:54

Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol Takımı’nın Issy Paris takımından transfer ettiği Fransız kaleci Armelle Attingre, hedefleri olan bir takım olduğu için Yenimahalle Belediyesi’ni seçtiğini ve burada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

27 yaşındaki Fransız kaleci, gelmeden önce Türkiye ile ilgili bilgisi olduğunu ancak geldikten sonra sürprizlerle karşılaştığını dile getirip, şöyle konuştu:
“Fransa’da farklı dinlerden insanlarla tanıştım. Genel anlamda Türkiye ile bilgim vardı. Buraya geldikten sonra sürpriz oldu. Buradaki kültürü kendime uygun buldum. Fransız medyasını takip etmeyi sevmiyorum çünkü birçok haberinden rahatsız olurum. Bazı şeyleri bilinçli olarak yaptıklarını düşünüyorum. Buraya geldikten sonra ülkemde yayınlananlarla buradakilerin farklı olduğunu gördüm. Ben gördüklerimle ilgili yorum yaparım. Hatta bazı arkadaşlarımı buraya getirebilirim diye düşünüyorum.” 

TÜRKİYE’YE GELMEME 15 SAAT KALMIŞTI

Türkiye’ye gelmeden 15 saat önce darbe girişimini duyduğunu anlatan Attingre, şunları söyledi:
“Olayı duyunca antrenörümüz Serdar Eler ile görüştüm. Konuşma sonrasında ortamın sakin olduğunu anladım. Ancak ailem risk olduğunu düşündü. Kontrat imzalamıştım ve Serdar Eler ile tekrar görüştüm. Açıkçası biraz tedirgin oldum ama sadece biraz. Serdar Eler problem olmadığını anlattı. Ben de zaten bir hafta sonra geldim. Biraz korktuk ama problem yok.”

Haberin Devamı

KAPTAN YELİZ ÖZEL’İ İYİ TANIYORUM

Attingre, Yenimahalle Belediyesi’nin, Avrupa’da oynayacak olmasının Türkiye’ye gelmesinde etkili olduğuna dikkati çekip, şöyle konuştu:
“Türkiye’ye 2 sene önce geldim. Avrupa kupasında Yenimahalle’ye rakip olmuştuk. Ankara seyircisi ve ortam çok iyiydi. Her şeyden önce Şampiyonlar Ligi’nde oynayan bir takımda oynamak istedim. Bu ortama geldiğim için çok mutluyum. Gelmeden önce bazı bilgilere sahiptim. Özellikle Yeliz Özel ile ilgili bilgim vardı. Bir de karşılaştığımız dönemdeki oyuncuların isimlerini biliyordum. Takımın mücadele hırsı ve performansı benim çok hoşuma gitti. Bana uygun bir takıma geldiğimi düşünüyorum.”
Fransız eldiven, Türk yemeklerine de alıştığına vurgulayıp, “Çorba ve şiş kebabı çok seviyorum. Yemek konusunda seçme yapmam. Antrenörümüz Serdar Eler ne yerse, ben de onu yiyorum” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!