Gözyaşlarını tutamadılar

Güncelleme Tarihi:

Gözyaşlarını tutamadılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2007 00:00

Çubuk’ta Atatürk’ü Anma Haftası nedeniyle Akyurt Vakfı Yaşamevi’ndeki yaşlıları ziyaret eden minik öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı.

ÇUBUK Yükselen Koleji öğrencileri, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası nedeniyle Akyurt Vakfı Yaşamevi’nde kalan yaşlıları ziyaret etti. Yaşamevi’nde kalan 63 yaşlı ile tek tek görüşen öğrenciler, onların ellerini öpüp, gönüllerini aldılar. Yükselen Koleji’nin 6 ve 7’nci sınıfında okuyan toplam 40 öğrenci, okul idaresi ve öğretmenleri ile birlikte Akyurt Yaşamevi’nde kalan yaşlılarla bir süre sohbet edip, onların gönüllerini aldılar. Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde yaşlılarla yaptıkları sohbette duygulanıp, göz yaşlarını tutamadılar.

ELLERİNİ ÖPEREK HEDİYE VERDİLER

Duygu dolu dakikaların ardından Yükselen Koleji minikleri, Yaşamevi sakinlerine 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle düzenledikleri şiirleri, Atatürk’ün nutuklarını, ve sevdiği şarkıları koro eşliğinde ve göz yaşı dökerek okumaları dikkat çekti. Yükselen Koleji öğrencileri, daha sonra yıl içinde el işi derslerinde hazırladıkları el emeği göz nuru biblo, resimler, hamur işinden yapılan modelleri, beraberinde getirdikleri çiçeklerle yaşlıların ellerini öperek hediye ettiler.

ATATÜRK ŞİİRİNİ OKUDU

Okul idarecileri, öğretmen ve öğrencileri, daha sonra yaşlılarla Akyurt Vakfı Yaşam Evi’nde hep birlikte öğle yemeği yediler. Bu sırada ayrılış anında yine duygu dolu anlar yaşanırken, öğrenciler, yaşlıları hiç bir zaman unutmayıp, tekrar ziyarette bulunacaklarını belirttiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!