Gözü ‘Kara’ şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Gözü ‘Kara’ şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 14:03

2001’den bu yana Başkent ekibinde güreşen ve bir çok başarıya imza atan 24 yaşındaki pehlivan, “Er Meydanı’nın yiğitleri olarak yeri gelir bu sahalarda cenk ederiz, gerekirse de tankın karşısına geçer vücudumuzu siper ederiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Başpehlivanlığı kazanan Büyükşehir Belediye ASKİ sporcusu Recep Kara, “Bu şampiyonluğu, darbe girişimini engelleyen milletime ve bu millet için şehit olan tüm şehitlerimize armağan ediyorum” diye konuştu. Sarayiçi Er Meydanı’ndaki final müsabakasında eski takım arkadaşı Mehmet Yeşil Yeşil’i yenerek 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı olan Recep Kara, kendisini destekleyenlere teşekkür etti. Uzun bir hazırlık sürecinin ardından başpehlivan olduğunu aktaran Recep Kara, şöyle konuştu:
“Allah’a şükürler olsun bize bu günleri de yaşattı. Ben bu şampiyonluğu, darbe girişimini engelleyen milletime ve bu millet için şehit olan tüm şehitlerimize armağan ediyorum. Bu milletteki dirlik ve birlik olduğu müddetçe, aynı Çanakkale’de olduğu gibi bizi dize getiremeyecekler. Er Meydanı’nın yiğitleri olarak yeri gelir bu sahalarda cenk ederiz, gerekirse de tankın karşısına geçer vücudumuzu siper ederiz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bu acıları Allah bize bir daha göstermez.”
Kara, altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini dile getirip, şunları söyledi.
“Kırkpınar çayırına ilk kez 2004’te çıktım ve o yıl başpehlivan oldum. Daha sonra 2007 ve 2008’de de başpehlivanlığı kazandım. Buraya her sene olduğu gibi çok iddialı geldim. Yenilebilirim ama her zaman birincilik kürsüsüne aday oldum. Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak bu yıl Kırkpınar’a çok iyi hazırlandık. Melih Gökçek başkanımıza da yıllardır söz veriyorduk, altın kemeri 7 yıl sonra Ankara’ya götürmek nasip oldu.”

Haberin Devamı

ALTIN PUANLA RAKİBİNİ YENDİ

Rakipleri; Fatih Koyuncu, Hasan Zeybek, Ali Gökçen, Serhat Balcı, Şaban Yılmaz’ı yenen Recep Kara, Ali Rıza Kaya, Ünal Karaman, Abdullah Güngör, İsmail Koç ve Ali Gürbüz’ü mağlup eden Mehmet Yeşil Yeşil, finalde karşılaştı.
Kırkpınar’da daha önce 2004, 2007 ve 2008 yıllarında başpehlivanlığı kazanan Recep Kara ile 2009 ve 2010 yılları başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil’in müsabakası nefes kesti. Recep Kara, 2009 yılında altın kemerin ebedi sahibi olmak için çıktığı er meydanında, güreş severlerin tabiriyle bir anlamda “kemerini yakan” Mehmet Yeşil Yeşil ile rövanş anlamı taşıyan maçta kontrollü bir güreş çıkardı.
Mehmet Yeşil Yeşil’in iç kazıktan çekmeler ve tek dalmalarına Recep Kara boyundurukla cevap verdi. Çift kol kasnak oyunuyla rakibini müsabakanın 61. dakikasında kendine çeken Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil’i yenerek 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı oldu.

Haberin Devamı

EN GENÇ PEHLİVAN UNVANINA SAHİP

Güreşe 1993’te Samsun’da başlayan Recep Kara, 16 yaşında Ankara TEDAŞ’a transfer oldu. TEDAŞ’ta 4 yıl güreşti. 1998’de ilk kez milli mayoyu giydi. 2001 yılında, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübüne transfer oldu. 2004 yılında, 22 yaşında iken Cumhuriyet tarihinin en genç başpehlivanı olarak kayıtlara geçti. Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği mezunu olan Kara, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Bilimleri’nde yüksek lisans yaptı. Kara, Spor Genel Müdürlüğü’nde Sportif Eğitim Uzmanı olarak görev yapıyor.

5 KEZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

2002’de Arnavutluk’ta düzenlenen Gençler Avrupa şampiyonasında serbest sitilde birinci olan Kara, 203’te İstanbul’da yapılan Ordular arası Dünya Şampiyonası’nda ikinci, 2006’da Çin’de organize edilen Büyükler Dünya Şampiyonası’nda beşinci, 2009’da Litvanya’da yapılan Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü oldu. Serbest sitilde, beş kez Türkiye şampiyonluğunu kazanan Kara, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 4 kez birinci olurken, 4 kez finalde kaybetti, iki kez de üçüncü oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!