Gözlemenin lezzet sırrı

Güncelleme Tarihi:

Gözlemenin lezzet sırrı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2021 02:28

Kutludüğünlü kadınlar, ‘Geleneksel Kutludüğün Festivali’nde beğeni toplayan gözlemenin lezzetini, yağlanırken kullanılan tavşan bacağından aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen ‘Geleneksel Kutludüğün Festivali’ vatandaşların akınına uğradı. Akkaya Mesire Alanı’nda gerçekleşen festivalde, Kutludüğünlü kadınlar tarafından hazırlanan 5 bin 500 gözleme ve ayran festivale katılan vatandaşlara ücretsiz ikram edildi. Gözleme yapılan stantları gezen protokol üyeleri, kendi elleriyle hamur açtı, gözleme pişirdi. Kutludüğün gözlemesinin lezzetinin sırrını anlatan kadınlar, gözlemenin lezzetini, yağlanırken kullanılan tavşan bacağından aldığını kaydetti.

DEĞERLERİ YAŞATACAĞIZ

Mamak Belediyesi Halk Oyunları Seğmen Ekibi’nin oyunlarıyla başlayan etkinlik, halat çekme, çuval yarışı gibi eğlenceli oyunlarla devam etti. Program, sanatçı Mustafa Taş’ın verdiği konserle sona erdi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, gelenek ve göreneklerin bir değer olduğunu ve değerlerin unutulmaması için şenlikler ile festivalleri yaşatacaklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!