Görme engelliye teknolojik merkez

Güncelleme Tarihi:

Görme engelliye teknolojik merkez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2022 15:16

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) ANKARAY Beşevler metro istasyonu içinde yer alan ‘Görme Engelliler Eğitim ve Teknoloji Merkezi’ haftanın yedi günü 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Haberin Devamı

15 personel ile birlikte 4 bin 462 üyeye ücretsiz imkanlar sunan merkeze engelli vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Mehmet Bağdat, “Merkezimizde Braille (kabartma yazı) alfabe baskısı, kitap-doküman tarama ve düzeltme, kitap ve dokümanların sese dönüştürülmesi imkânlarını sunuyoruz. Aynı zamanda az görenler için teknolojik cihazlar da bulunuyor. Donanımlı Braille baskılı kütüphanemiz de mevcut. Buradaki amacımız görme engellilerin teknolojiye ve bilgiye erişimine katkı sağlarken, hayatlarını da kolaylaştırmak. Üyelik sistemiyle çalışıyoruz ve merkezimizde 4 bin 462 üyemiz bu hizmetten yararlanıyor” diye konuştu.

HER KAYNAĞA KOLAY ULAŞIM

Merkezde; ekran okuma programı (Jaws) ve Türkçe sentezleyici (Geveze) programının bulunduğu 30 adet LCD ekran bilgisayar, 5 adet Braille Display (ekran okuyucu), 1 adet tarayıcı, 2 adet Braille Alfabe yazıcısı (4 Waves Pro), 1 adet Braille Box V5 Braille Printer, 2 adet az görenler için cihaz (Topaz), 3 adet mp3 yapımı için kullanılan cihaz (Pearl) ve 2 adet normal yazıcı bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!