Görme engellilerden mesaj var

Güncelleme Tarihi:

Görme engellilerden mesaj var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2018 16:10

Braille alfabesiyle yazı yazan, kitap okuyan Eğitimde Görme Engelliler Derneği (EGED) üyeleri, ‘Her Yerde Braille’ kampanyası kapsamında, görenler ile ‘okey’ oynadı.

Haberin Devamı

İki görme engelli ile iki gören arasında Balgat'ta bir kafedeki okey müsabakası ilginç görüntülere sahne oldu. Görenlerin de rahatlıkla oynayabileceği şekilde Braille alfabesi ile tasarlanan okey taşlarının rengini ve sayısını yardım almadan anlayabilen görme engelliler, rakipleriyle kıyasıya mücadeleye girdi. Oyunun galibi görme engelliler oldu. 

DIŞARIDA KALMIYORUZ

Kampanya yöneticilerinden Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü son sınıf öğrencisi görme engelli Orhan Al, Braille alfabesinin hayatını kolaylaştırdığını ve kendisini diğer insanlarla eşit hissettirdiğini belirtti.
Görenlerden bir eksikleri olmadığını vurgulayan Al, şunları dile getirdi:
“Onlarla vakit geçirebiliyoruz, eğlenebiliyoruz, bir oyun oynayabiliyoruz. Çok güzel bir duygu. Braille alfabesiyle tasarlanan okey taşları olmasa bir görme engellinin arkadaşları ile gittiği zaman okey masasında olabileceği tek yer yancı pozisyonu oluyor. Ama Braille, yazı hayatımızın her yerinde olduğu gibi bu taşlara da sirayet ettiği zaman siz dışarıda kalmıyorsunuz.”

Haberin Devamı

Görme engellilerden mesaj var

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Sosyal Bilgiler öğretmeni olan doğuştan görme engelli EGED Başkanı Emre Taşgın, Braille alfabesinin başta eğitim alanında olmak üzere hayatın her alanında kullanıldığını belirtti. Dernek olarak ‘Her Yerde Braille’ kampanyası kapsamında farklı etkinlikler ile farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Taşgın, “Restoranda, eğitimde, sosyal yaşamda, istihdamda ve bazen de oyun ortamında ‘Her Yerde Braille’ diyebiliyoruz. Bugünkü etkinliğimiz de buna bir örnek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!