Görev öncesi titiz eğitim

Güncelleme Tarihi:

Görev öncesi titiz eğitim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2021 00:32

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Türkiye’nin birçok ilinde devriye görevinde kullanılan atlar, Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Eğitim Merkezi’nde titizlikle eğitiliyor.

Haberin Devamı

Ankara’daki Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Eğitim Merkezi’nde uzun ve zorlu bir eğitimden geçirilen atlar, burada temel ve ileri düzey eğitimlerini tamamlıyor. Engel atlama eğitiminden de geçen atlar, aynı zamanda alanda karşılaşacağı görsel ve işitsel ögelere karşı da duyarlı hale getiriliyor. Emniyetin asil ve yetenekli atlarına, günde en az yarım saat antrenman yaptırılıyor.

ENGEL ATLAMA YARIŞLARINA KATILIYORLAR

Atların sağlık durumları eğitimden önce ve sonra kontrol ediliyor, sağlığında problem görülen atlar ise klinik tedaviye alınıyor. Merkezdeki atlar, eğitimlerinin yanı sıra sportif faaliyette bulunmak için Türkiye Binicilik Federasyonu’nun düzenlediği engel atlama yarışlarına da katılıyor. Merkezde, Türkiye’deki diğer atlı polis birimlerinin at ve binici eğitimleri de veriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Atlı Polis Grup Amirliği bünyesindeki atlar, mitinglerde, parklarda, spor müsabakalarında, halkın yoğun olarak bulunduğu caddelerde ve toplumsal olaylarda görev alıyor. 

Görev öncesi titiz eğitim

Atlar, karşılaşacağı görsel ve işitsel ögelere karşı duyarlı hale getiriliyor.

Görev öncesi titiz eğitim

Özenle temizlenen ve bakımları yapılan atların nalları, merkezdeki nalbanthanede ayaklarına uygun hale getiriliyor.

Haberin Devamı

Görev öncesi titiz eğitim

Sağlığında problem görülen atlar muayenenin ardından tedavi ediliyor.

Görev öncesi titiz eğitim

Ata binecek polisler de bunun için temel ve ileri düzeyde eğitim alıyor. Atı sevk ve idare etme kabiliyetine erişen polisler, göreve hazır hale geliyor.

Görev öncesi titiz eğitim

Polisler, atların hisli ve duygusal olduklarını, onları sevmenin yanı sıra onlarla ilgilenmenin de çok önemli olduğunu belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!