Gölbaşı’nda süper meyve

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşı’nda süper meyve
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2021 01:34

ABB’nin teknik desteğiyle Gölbaşı’nda ‘Aronia’ meyvesini üreten Mustafa Sami Barshan, ekim ayında ilk hasadını yapmaya hazırlanıyor. Meyve, gıdadan kozmetiğe pek çok alanda kullanılıyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), süper meyve olarak da adlandırılan ve gıdadan kozmetiğe kadar pek çok alanda kullanılan ‘Aronia’ meyvesini üretmek isteyen ancak yeterli bilgisi olmayan Başkentli çiftçilere teknik destek sağlıyor. Gölbaşı Günalan Mahallesi’nde Aronia meyvesi yetiştiren yerli üretici Mustafa Sami Barshan, ekim ayında ilk hasadını yapmaya hazırlanıyor. ABB’nin teknin yardımlarıyla başarı elde ettiklerini belirten Barshan, şunları söyledi: “8 yıl önce Yalova İl Tarım Müdürlüğü bu meyveyi ülkeye getirmiş ve üretimine başlamış. Biz de oradan aldık. Ancak çok bilgimiz olmadığı için ABB’ye teknik yardım talebinde bulunduk. Şu anda 3-4 yaşında meyve fidanlarımız oldu. Ekim ayında meyvelerimizin hasadını yapabileceğiz. Elde edilen ürünler yaş, kurutulmuş ve dondurulmuş meyve olarak, sirke, peynir ve yoğurt yapımında, kozmetik ve tıpta kullanılıyor.”

TOPRAK ANALİZİ YAPILDI

Haberin Devamı

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan Dinçer ise şu bilgileri verdi: “Çiftçimizin teknik destek talebi üzerine dikim yapılacak alana geldik. Buranın toprak analizlerini alarak aronia bitkisinin istediği elementlere göre gübreleme programını hazırladık. Sıra arası ve sıra üzeri en uygun mesafelerin ayarlanmasında destek olduk. İki ayda bir genel durumunu takip ediyoruz.”

Gölbaşı’nda süper meyve


SOKAKTAKİ CANLARA KISAMER DESTEĞİ

ABB, Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Sahiplendirme Merkezi’nde (KISAMER) ücretsiz kuduz aşısından kısırlaştırmaya, sahiplendirmeden tedaviye kadar birçok konuda hizmet veriyor. Kurtuluş Sokak Hayvanları Sağlık Merkezi ile Gölbaşı Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevi’nden sonra hizmete açılan KISAMER; Oran Mahallesi, Mevlana Bulvarı numara 475’de sokak hayvanları için yoğun mesai harcıyor. Vatandaşlar, merkez için E-Pati uygulaması üzerinden ya da ‘0539 220 67 05’ numaralı telefondan randevu alabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!