Gökçek ödülü aldı yatırıma çağırdı

Güncelleme Tarihi:

Gökçek ödülü aldı yatırıma çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 00:00

Sosyal medyayı en aktif şekilde kullanan belediye başkanları arasında ilk sırada gelen Gökçek’e, ABD’den “Dünyada Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Belediye Başkanı” ödülü geldi. Ödül törenine katılamayan Gökçek gönderdiği mesajda, “Teknoloji firmalarını Ankara’ya yatırım yapmaya çağırıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ABD’nin önde gelen internet ve teknoloji kuruluşlarından Internet Marketing Association (IMA) tarafından “Dünyada Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Belediye Başkanı” ödülünü aldı.
Ödül törenine Başkan Gökçek adına, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bekir Ünüvar ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal katıldı.

İletişimini bizzat yönetiyor

Yaklaşık 350 bin takipçisi bulunan Twitter hesabından 34 binin üzerinde “tweet” gönderen ve sıklıkla takipçileriyle buluşarak sohbet eden Gökçek, ABD’li teknoloji ve internet şirket yöneticilerinin kurduğu IMA’in dikkatini çekti. IMA yetkilileri, ödülü verme gerekçelerini ise, “Başkan Gökçek’in yüksek takipçi sayısı, takipçileriyle olan bağının gücü, belediyesini yönettiği şehre dair yorum ve eleştirileri dinlemesi ve aynı kanaldan cevap vermesi, tüm sosyal medya iletişimini bizzat yönetmesi” diye açıkladı.

Haberin Devamı

Yatırım yapmaya çağırıyorum

ABD’deki ödül törenine katılamayan Gökçek, gönderdiği mesajda, “31 milyon facebook, 7 milyon twitter kullanıcısıyla Türkiye dünyada yedinci sırada yer almaktadır ve bölgesinin en genç, dinamik ve teknoloji konusunda bilgili ülkesi konumundadır. Teknoloji firmalarını Ankara’ya yatırım yapmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

Önce eleştirdi sonra dua etti

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından, Anfa Kültür Merkezi’nde düzenlenen 7. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı’na katıldı. “AK Parti demek belediyecilik demek” diyerek konuşmasına başlayan Gökçek, AK Parti’li belediyelerin yaptıklarını, muhalefetteki belediyelerin ve özellikle CHP’li belediyelerin hayal bile edemediklerini söyledi.

Adamı hiç sevmiyorum

Twitter üzerinden sık sık eleştirdiği CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili ise Gökçek, şu ifadeleri kullandı:
“Böyle bir muhalefet olduğu için de Allah’a şükretmemiz lazım. Adamı hiç sevmiyorum, ama CHP’nin başından da hiçbir zaman gitmesini arzu etmiyorum. ‘Allah onu hep CHP’nin başında tutsun’ diyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!