Gitar buluşması

Güncelleme Tarihi:

Gitar buluşması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2022 16:40

Türkiye Gitar Buluşması’nın 14’üncüsü, bugün Bilkent Üniversitesi’nde başlıyor. 5 Temmuz Salı gününe kadar sürecek etkinlikte konserler, ustalık dersleri, atölye çalışmaları yer alacak.

Haberin Devamı

Kağan Korad’ın Genel Koordinatörlüğü’nde Sevda-Cenap And Müzik Vakfı işbirliği ile Bilkent Üniversitesi’nde düzenlenen 14. Türkiye Gitar Buluşması, bugün başlıyor. Etkinlikte konserler, gitar, ustalık dersleri, atölye çalışmaları ile gitar fuarı ve ülkenin tanınan gitaristleri arasında yapılacak münazara karşılaşması yer alıyor. Bu yıl ki gitar buluşması, 2020’de hayatını kaybeden sevilen gitarist Soner Egesel’in anısına ithaf edilecek. Etkinlikte tüm konserler Bilkent Konser Salonu’nda yapılacak. Ayrıntılı bilgiye www.turkeyguitarmeeting.com adresinden ulaşılabilen etkinliğin takvimi ise şöyle:

Gitar buluşması

KONSERİN GELİRİ ÇOCUKLARA

Bugün: Gitar Buluşması’nın açılış konserinde Jeremy Jouve 20.00’de seyirciyle buluşacak. Bu konser için Angora Lions Kulüb’e tahsis edilen biletlerin satışından gelecek gelir, kulüp tarafından beyin tümörü ile mücadele eden onkololojik tedavi gören çocuklar yararına kullanılacak.

GENÇ GİTARİSTLER JÜRİ ÖNÜNDE

Yarın: 21 gitar hocasının jüri olarak yer aldığı ‘Genç gitaristler’ konseri 14.30’da olacak. Aynı gün perdesiz gitar üstadı Cenk Erdoğan, ardından Tolgahan Çoğulu ile Sinan Ayyıldız mikrotonal gitar ve saz ikilisinin konseri ise 20.30’da.

DÖRT İSİM İKİ AYRI KONSER

4 Temmuz Pazartesi: Genç kuşağın başarılı gitaristleri, Ebru Beş, Gamze Sözgötürmez saat 14.30’da, Faran Suyolcu ve Sümeyye Ergün 20.30’da konserler verecek.

KAPANIŞTA SOLO PERFORMANSLAR

5 Temmuz Salı: Kapanış konserinde Flamenko müziğin iki önemli temsilcisi Ceyhun Güneş ve Doruk Okuyucu, kahon sanatçısı Mert Baycan’la birlikte sahne alacak. Ardından Murat Köseler ve kahon sanatçısı Ayberk Saylam konseri ile genç kuşağın yetenekli gitaristi Abdullah Hatipoğlu’nun solo performansları yer alacak. Konserler, 19.00’da başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!