Girişimciler küresel pazara açılacak

Güncelleme Tarihi:

Girişimciler küresel pazara açılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2021 01:12

‘Ankara Girişimcilik Zirvesi 2021’de konuşan Qromıs CEO’su Cem Başçeri, Türkiye’deki girişimcilerin küresel pazara girmelerine olanak sağlayacaklarını söyledi. TOBB Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hakan Tarhan ise “Ankara girişimcilik ekosisteminin gelişmesi birinci önceliğimiz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) koordinatörlüğünde TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği ‘Ankara Girişimcilik Zirvesi 2021’ etkinliğindeki, ‘Local To Global-Ankara’dan Büyüme Hikâyeleri’ oturumunda, girişimciliğin Türkiye’de ve dünyadaki yeri, dijital pazarlama şirketlerinin Türkiye’de büyümeleri ile yurt dışı pazarlarına açılma hikâyeleri ele alındı. Oturum, Andar CEO Ofis Koordinatörü Ece İdil Kasap’ın moderasyonuyla, Mall IQ Kurucu Ortağı Ferit Ozan Akgül, Thundra Dijital Pazarlama Yöneticisi Pırıl Kavlak, Picus Security Co Founder Volkan Ertürk, Qromıs CEO’su Cem Başçeri ile yapıldı. Silikon Vadisi’ndeki çalışmalarıyla tanınan girişimci Cem Başçeri ve ekibi, Silikon Vadisi’nde yer alan 15-50 milyon dolar arasında bir melek yatırım fonu kuracaklarını, Türkiye’deki girişimcilerin ABD ve küresel pazara girmelerine olanak sağlayacaklarını söyledi.

Girişimciler küresel pazara açılacak


GENÇLERDEN BAŞLAYACAĞIZ

Çalışmalarının hem fonlarla hem de yatırım olmasa bile başka yatırımcıları ülkeye getirmek şeklinde gerçekleşeceği bilgisini veren Başçeri, şöyle devam etti: “15-50 milyon dolar arası bir fon öngörüyoruz. Ayrıca, müşteri ve ortak proje çalışmalarını sağlayarak, bu girişimcileri küresel pazarlara açmayı planlıyoruz. ABD’de yatırım yapacak girişimcilerimizin buradaki operasyonlarına da yatırım, bağlantı ve ortaklıklarla yardımcı olacağız. Amacımız Türkiye’deki başarılı girişimcileri globalleştirerek dünya pazarına açmak. TOBB’un genç girişimcilerden oluşan portföyünü inceleyerek araştırmalara başlayacağız.”

Girişimciler küresel pazara açılacak


HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

TOBB Ankara Genç Girişimciler Başkanı Hakan Tarhan da Ankara girişimcilik ekosisteminin gelişmesinin birinci öncelikleri olduğunu söyledi. Tarhan, Ankaralı girişimcileri, Başçeri ve ekibi gibi küresel ağlarla bir araya getirmek için her türlü desteği vereceklerini belirterek, “Ankara’daki girişimcilerin ne kadar kaliteli ürünler yarattığını görüyoruz. Bu girişimcileri global networklerle bir araya getirmek oldukça önemli. Global girişimcilik haftası kapsamında ‘girişimciliğin tam zamanı’ sloganıyla ülke genelinde girişimcilerin ortak sesine Ankara girişimcilik zirvesi ile destek oluyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!