GİMAT Gross’un gözü dış pazarda

Güncelleme Tarihi:

GİMAT Gross’un gözü dış pazarda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 15:13

Toptan ve perakende satışı aynı çatı altında buluşturucak olan GİMAT Gross 2017’nin son çeyreğinde açılacak. GİMAT Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kesimal, Başkent’in ardından Türkiye ve yurt dışına açılmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bin 150 sermaye ortaklı GİMAT Gross projesinin, sektörün büyük payını elinde bulunduran yabancı firmaları geride bırakacağını belirten GİMAT Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kesimal, Ankara ile başlayarak önce Türkiye daha sonra yurt dışına yayılmayı hedeflediklerini kaydetti. Kesimal şunları söyledi:
“Türkiye’nin en büyük gıda ve perakende satış mağazası olmasının yanında Avrupa Ligi’nin içerisine de çok rahatça girecek bir yapı olacak. Tecrübemizi teknolojiyle birleştireceğiz. Türkiye’deki merkez üssü burası olacak, Ankara’da 3 tane daha yapacağız. Daha sonra İç Anadolu bölgesi ve Türkiye’ye yayacağımız bir organizasyon olacak. En büyük hedefimiz yurt dışındaki önemli firmaların arasında Türkiye imzası taşıyan GİMAT Gross’un yer alması.

MİLLİ BİR PROJE

Haberin Devamı

Yüzde 60’ı yabancıların elinde olan gıda piyayasında milli bir proje yürütüyoruz. Yabancı bir firma nasıl gelip, Ankara ve başka illerde bu işi yapıyorsa bizde zamanla gidip o ülkelerde kendi yerimizi açıp kendi ürünlerimizi satacağız. Ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz, ‘Made in Turkey’ yazılı malları yurt dışna satmak ürün kalitemiz ve tecrübemizi göz önüne alınca çok da zor değil. Milli gücü ve milli sermayeyi bir adım öteye taşımak istiyoruz.”

YÜZDE 20 TASARRUF SAĞLAYACAK

GİMAT Gross’ta tüketiciyle buluşacak ürünlerin sektördeki diğer rakiplerine kıyasla daha ucuz fiyatlarla satın alınabileceğini savunan Kesimal, “Standart bir alışverişte, son tüketicinin yaklaşık yüzde yirmi tasaruf etmesini sağlayacağız. Ürünü direkt olarak nihai tüketiciyle buluşturan bir yapıyı hayata geçiriyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!