Gıda üretimine büyük denetim

Güncelleme Tarihi:

Gıda üretimine büyük denetim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2012 00:00

Çankaya Belediyesi ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesi ilçedeki gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetimlerine hız verdi.

Haberin Devamı

Yapılan denetimlerde gıdaların sağlıklı ve hijyen şartlarına uygun olup olmadığı araştırılıyor. Et, tavuk, balık gibi hayvansal ürünler başta olmak üzere özellikle vatandaşların yoğun tükettikleri gıda ürünleri üreten ve satan işyerlerinde denetlemelerde bulunan ekipler, mayıs ve haziran aylarında 324 denetim yaptı.

22 işyeri kapalı

Gıda, ziraat, kimya mühendisleri ve veteriner hekimlerden oluşan ekipler, yaptıkları 324 denetimden 96 işyerini normal bulurken, 91 işyerine uyarı, 95 işyerine ise sıhhi ihtarname verdi. Denetimlerde 22 işyerinin kapalı olduğu tespit edilirken, 20 işyeri için ise tespit tutanağı düzenlendi.

Geçit vermiyoruz

Denetimleri gerçekleştiren Çankaya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, düzenli olarak ilçedeki denetimleri sürdürdüklerinin altını çizerek, “Ramazan ayının yaklaşmasıyla denetimlerimize daha da hız verdik. Vatandaşlarımızın sağlığını her şeyin üstünde tutuyor ve bozuk gıda satan işyerleri ile hijyen kurallarına uymayan işyerlerine geçit vermiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!