GGYD’den başkan adaylarına ‘STK Yerleşkesi kurun’ önerisi

Güncelleme Tarihi:

GGYD’den başkan adaylarına ‘STK Yerleşkesi kurun’ önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2024 16:34

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu, dün düzenlediği kahvaltılı toplantıda Ankara basını ile bir araya geldi. Allıoğlu, 2024 enflasyon, işsizlik, faiz oranları ve dövize ilişkin beklentilerinin yanı sıra otomobil piyasasındaki gelişmeleri de değerlendirdi.

Haberin Devamı

Allıoğlu, 21 Ocak’ta yapılacak GGYD 21. Olağan Genel Kurulu hazırlıkları ve yeni döneme ilişkin planlarını anlattı. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi adaylara yönelik mesajlar da veren Allıoğlu, Ankara’daki sivil toplum kuruluşlarını (STK) bir araya getirecek ‘STK Yerleşkesi’ kurulmasını önerdi. Allıoğlu, “STK yerleşkeleri, STK’ların birbirleriyle kaynaşma ve paylaşma imkânı oluşturur. STK’ların ‘birlikte neler yapabiliriz’ diyerek iş birliği yapmaları açısından da olumlu olur” dedi. İzmir Bornova’da bunun bir örneği olduğunu da kaydeden Allıoğlu özetle şunları söyledi:

GGYD’den başkan adaylarına ‘STK Yerleşkesi kurun’ önerisi

YEREL YÖNETİMLER YAPTIKLARINI SUNMALI

Haberin Devamı

“Belediye başkan adaylarının, belediye başkanlarının yapması gereken görev olarak 10-15 tane madde var. Bir defa, yaptıklarında şeffaf olacaklar. Çünkü bizim paramızı harcıyorlar. Gereksiz yatırım yapmayacaklar. Gerçekten vatandaşın verdiği her kuruşu çok dikkatli harcayacaklar, önlerini görecekler. Bu kapsamda yerel yönetimlerden şeffaf davranmalarını, gereksiz yatırım yapmamalarını ve toplu taşıma gibi ulaşım faaliyetlerinde daha çok varlık göstermelerini bekliyoruz. Belediye başkanları ve adaylar sağ olsunlar kapılarını sivil toplum kuruluşlarına açıyorlar ve ziyaretler yapıyorlar. ‘Ne yapabiliriz’ diye soruyorlar. Aslında ‘ne yapabiliriz’ diye sormamaları lazım. Yaptıklarını sunmaları lazım. Yerel yönetimlerden STK’lara destek bekliyoruz. STK’lar olarak bir beklentimiz de STK yerleşkelerinin kurulması. Bu Teknokent mantığı gibi olabilir. STK yerleşkeleri, STK’ların birbirleriyle kaynaşma ve paylaşma imkânı oluşturur. STK’ların ‘birlikte neler yapabiliriz’ diyerek iş birliği yapmaları açısından da olumlu olur. Ankara’da bu konuda çok büyük bir eksiklik var.

İZMİR’DEKİ UYGULAMA ANKARA’DA OLABİLİR

Bunun İzmir Bornova’da çok güzel bir örneği var. Bornova Belediyesi üç katlı bir binayı ‘STK Yerleşkesi’ olarak yapmış. 350 civarında sivil toplum örgütüne yer vermiş. Büyük 100-150 kişilik sahneli amfi yapmış. ‘Herkes kullansın’ diyor. Küçük büyük toplantı odaları yapmış, çalışma ofisleri yapmış. Çok aktif şekilde 350 civarında dernek orayı kullanıyor. Belediyelerin böyle bir hizmet vermesi lazım. Bu insanlar bir araya geldiği zaman orada işte ihtiyaç sahiplerine desteklerde de bulunurlar. Bu kadar insanı toparlayabilmek lazım. Bizim gibi sivil toplum kuruluşları için en önemli mesele yer konusudur. Bugün bir dernek yer kirası olarak en az 15 bin TL ödemek zorunda kalabiliyor. İşte İzmir’de 350 dernek bu parayı ödemiyor onunla başka projeler yapabiliyor. Ankara’da da bu örneği kullanabiliriz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) 2-3 yıl önce bu örneği önermiştik. Bunu İzmir’de bir ilçe yaparken Ankara Büyükşehir Belediyesi de yapabilir. Ama siyaseti karıştırmasınlar. ‘O sivil toplum örgütü bizim partiyi destekliyor’, ‘bu bizden değil’ gibi böyle de olmaması lazım. Açıkça bunu herkese açması lazım. Biz de bu iyi uygulamanın tüm yerel yönetimler için örnek olmasını diliyoruz.” Toplantıya Genel Başkan Allıoğlu’nun yanı sıra Başkanvekili Gürbüz Bekiş, Başkan Yardımcısı Arda Alkan, Genel Sekreter Elif Ufluoğlu ve GGYD Nilüferler Yetişiyor Eğitime Destek Fonu’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Çınar da katıldı.

BAKMADAN GEÇME!