Geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 02:00

Gezici Festival, 22’nci yolculuğuna 25 Kasım günü Ankara’dan başlıyor. Birçok yerli ve yabancı filmi sinemaseverlerle buluşturacak olan festivalde, “Kısa İyidir” seçkisi ve “Çocuk Filmleri” ücretsiz.

Haberin Devamı

Ankara Sinema Derneği’nin bu yıl 25 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında 22’ncisini düzenleyeceği Gezici Festival’in klasikleşen bölümleri “Kısa İyidir” ve “Çocuk Filmleri”, ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak. “Kısa İyidir” bölümü için dünyanın pek çok ülkesinden gelen başvurunun değerlendirilmesi sonucu seçilen kısa filmler, Ankara’da Alman Kültür Merkezi’nde gösterilecek. Festivalde, usta yönetmen Reha Erdem’in seçkisi, “Tehlikeli Fısıltı”, “Sessizlik”, “Ox-Bow Olayı”, “Yankesici” ve “Stromboli” yer alacak. Osmanlı topraklarını ziyaret eden yabancılar tarafından 1918-1926 yılları arasında çekilmiş filmlerin de izleyiciyle buluşacağı festivalde, 2016’da yaşamını kaybeden ünlü İranlı yönetmen Abbas Kiarostami, “Yarım Kalan Sözler” özel bölümünde anılacak. Uluslararası alanda yankı bulan filmlerin yer aldığı bölümde ise “Hayvanat”, “Kovboylar”, “Paterson”, “Toni Erdmann”, “Yarden”, “Aquarius”, “Çatışma”, “Seul İstasyonu” gösterilecek.

Haberin Devamı

Geri sayım başladı

SESSİZ FİLMLER UNUTULMADI

Sessiz sinemanın Charlie Chaplin ve Harold Lloyd ile birlikte en büyük üç isminden biri olan Buster Keaton’ın “Bir Hafta”, “Günah Keçisi”, “Tiyatro Salonu” ve “Aynasızlar” filmleri Hakan Ali Toker’in piyanosu eşliğinde izlenilebilecek.

KISA İYİDİR

“Kısa İyidir” bölümünde Kurtuluş Özyazıcı’nın hazırladığı filmler ise şöyle:
“90 Derece Kuzey (Detsky Graffam)”, “Ay İle Konuşmalar (Gudrun Krebitz)”, “Bir Kafa Kaybolur (Franck Dion)”, “Çay Fincanı (Elif Boyacıoğlu)”, “Dekor (Alberto Vázquez)”, “Edmond (Nina Gantz)”, “Esrarengiz Vadi (Paul Wenninger)”, “Güney Kutbu (Emin Akpınar)”, “Halep’teki Penceremden 9 Gün (Issa Touma, Floor van der Meulen, Thomas Vroege)”, “Havadan Sudan Konuşmalar (Even Hafnor, Lisa Brooke Hansen)”, “Küvet (Tim Ellrich)”, “Maymun Yılı (Wregas Bhanuteja)”, “Tiflis Taksi (Johanna Bernhardson)”, “Tünel (André Øvredal)”, “Valparaiso (Carlo Sironi)” ve “Yaz (Ronny Trocker).”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!