Genel Kurul'a bilirkişi incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Genel Kurula bilirkişi incelemesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2006 00:00

Kırmızılı siyahlı Kulübün geçen yıl yapılan genel kurulunda kongre üyelerinin kayıtlarının incelenmesine karar verilirken, Atilla Aytek, " Sonuna kadar bu konuda mücadele edeceğiz" dedi.

Gençlerbirliği kulübünün, 14 Mayıs 2006 tarihindeki olağan genel kurulunda oy kullanan üyelerinin kayıtlarının, bilirkişi tarafından incelenmesine karar verildi. Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın dünkü duruşmasına, Gençlerbirliği Kulübü’nün avukatları ile mevcut yönetime muhalif grubun avukatı Oğuzhan Buhur katıldı. Yargıç Ahmet Kahraman, kulüpten istenen üye kayıtlarına ilişkin listelerin ve belgelerin bildirildiğini, karar defterinin de fotokopisinin gönderildiğini kaydetti. Avukat Buhur, kararların fotokopilerinin sunulduğunu belirterek, belgelerin asıllarının mahkemeye sunulması gerektiğini savundu. Gelen belgeler üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmasının mahkemenin takdirinde olduğunu ifade eden Buhur, üye kayıtlarına ilişkin belgelerin daha önce mahkemeye sunulduğunu, yeni gelen belgeleri ise kabul etmediklerini kaydetti.

Karara saygı duyarız

Gençlerbirliği Kulübü avukatları ise dava dosyasında gerekli belgeleri sunduklarını, mahkemenin isteği doğrultusunda bu belgelerin asıllarını da sunabileceklerini ifade ettiler. Avukatlar, son kaydedilen üye sayısının 864 olduğunu belirterek, bu kişilerden 612’sinin son kongrede oy kullandığını dile getirdiler. Yargıç Kahraman, Mayıs 2006 tarihinde üye kaydedilenlerin sayısı ile bunlardan genel kurula katılarak oy kullananların sayılarının mahkemeye bildirilmesine ve dosyanın incelenmek üzere bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Öte yandan duruşmaya katılan Atilla Aytek, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aytek, davanın nasıl sonuçlanacağına ilişkin görüşünün sorulması üzerine, "Hukuka ön yargılı yaklaşmak, mahkemeleri inkar etmek olur. Aleyhimize veya lehimize çıkan her türlü karara saygı duymak lazım. Bir yılgınlığımız yok. 17 senedir yılgınlık olmadı, bundan sonra da olmaz. Sonuna kadar gideceğiz" yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!