Gençler’in planı çıkışı sürdürmek

Güncelleme Tarihi:

Gençler’in planı çıkışı sürdürmek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2023 10:59

Kırmızı-siyahlılar, Trendyol 1. Lig’in 4. haftasında bugün Çorum FK ile deplasmanda mücadele edecek.

Haberin Devamı

Trendyol 1. Lig’de sezona iyi bir giriş yapan Gençlerbirliği, çıkışını sürdürmeyi planlıyor. Kırmızı-siyahlılar, ligin 4. haftasında bugün Ahlatçı Çorum FK ile deplasmanda karşılaşacak. Çorum Şehir Stadı’nda saat 19.15’te başlayacak müsabakayı hakem Oğuzhan Çakır yönetecek. Eryaman Stadı bakımda olduğu için iki iç saha maçını Aktepe’de oynayan ve rakipleri Ümraniyespor ile Bodrumspor’u mağlup eden başkent ekibi, deplasmanda da Sakaryaspor ile berabere kalıp, 3 hafta sonunda 7 puan topladı. Gençlerbirliği, Çodum FK’yı yenerek, sezondaki ilk deplasman galibiyetini almayı hedefliyor.
Geride kalan sezon gösterdiği performansın ardından Trendyol 1. Lig’de mücadele etme hakkı kazanan Ahlatçı Çorum FK, oynadığı 3 maçta; 2 galibiyet ve bir yenilgi aldı. Tuzlaspor ve Göztepe’yi deplasmanda yenme başarısı gösteren kırmızı-siyahlılar, kendi evinde Bitexen Giresunspor’a kaybetti. Çorum FK’nın de hedefi taraftarına, kendi sahasında galibiyet sevinci yaşatmak.

Haberin Devamı

ÜÇ İSMİN BİRER GOLÜ VAR

Gençlerbirliği, geride kalan 3 maçta, 3 kez gol sevinci yaşarken, 3 golü de farklı oyuncular attı. Kırmızı-siyahlı ekibe, 2 maçta 3 puan kazandıran goller; Yasin Güreler, Uğur Akdemir ve Mustapha Yatabare’den geldi. Ahlatçı Çorum FK’nın yeni transferlerinden Thomas Verheijdt ise takımına 2 gol kazandırdı. Diğer goller, Atakan Akkaynak ve Geraldo’dan geldi.
Gençlerbirliği, maçın hakemi Oğuzhan Çakır yönetiminde daha önce 3 müsabaka oynadı. Kırmızı-siyahlılar, bu karşılaşmalarda bir beraberlik alırken, 2 kez de yenildi. Ahlatçı Çorum FK ise hakem Oğuzhan Çakır’ın yönetimindeki tek maçını kazanmayı başardı.

YOLUN BAŞINDAYIZ DAHA İYİ OLACAĞIZ

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’nin Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, sezonun ilk 3 haftasında elde edilen başarılı sonuçların sırrını “sevgi” olarak açıkladı ve başarı grafiğini yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi.
Sinan Kaloğlu, yaptığı açıklamada, “Beştepe’de güzel bir sevgi ortamı, güzel bir birliktelik var. Kulüpteki herkes bir birini çok seviyor. Bu güzel birlikteliğin sonucunda da 3 maçta alınan 7 puan var. Bu sevgiyi daha da pekiştiriyor” ifadelerini kullandı.
Sezonun ilk 3 haftasında zorlu rakipler karşısında iyi oyunlar ortaya koyup, iyi sonuçlar aldıklarını aktaran Kaloğlu, “Bazı oyuncularımız kamp görmedi, bazı oyuncularımız yeni geldi. Daha ligin başındayız. Daha iyi olacağız. Çorum FK maçını iyi bir sonuçla kapatmayı hedefliyoruz. Milli maç arasında daha iyi duruma geleceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı


İHTİYAÇ OLURSA TRANSFER YAPILIR

Futbolcu transferinde iyi oyunculuğun yanı sıra karaktere de önem verdiklerini ifade eden Kaloğlu, şunları söyledi:
“Bir ekip çalışması yaptığımız için karakter de önemli. Çok karakterli bir grupla çalışıyorum. Geçen sezon çıkamayan takımlar oturmuş kadrolarının üstüne takviyeler yaptı. Bizim 18-19 oyuncumuz gitti, yeni yapılanan bir takımız. Gösterdiğimiz uyum yıllarca berabermişiz gibi. Zorlu maçlar oynuyoruz. Bizden büyük bütçeli takımlara karşı oynuyoruz ancak iyi oynuyoruz, zor kaybedecek bir takımız. Kolay yenilecek bir takım değiliz. Bunu 3 maçta gösterdik. Her anlamda daha iyiye gideceğiz. Gelişe gelişe yolumuza devam edeceğiz.”
Kaloğlu, transfere ilişkin ise “Vaktimiz var. İhtiyaç ne gösterir, gözlemleyerek devam edeceğiz. Kadromuz şu anda denk, mücadeleci, rekabetçi. Daha vaktimiz var. Transferin son gününe kadar her şey olabilir. Başkanımız elinden geleni yaptı. İhtiyaç olursa gereken yapılır” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

AKDAŞ’TAN MORAL DESTEĞİ

Gençlerbirliği, Ahlatçı Çorum FK ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamlarken, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’ndeki son çalışmayı, Başkan Niyazi Akdaş ve yönetim kurulu üyeleri de izledi. Akdaş, oyunculara maç öncesinde moral desteği verirken, 3 puan isteği ile başarılar diledi.

 BEŞTEPE’DE YENİ AYRILIK

Gençlerbirliği, geride kalan sezonun devre arasında Beştepe’ye getirdiği ancak bu sezon kadrosunda düşünmediği Moritanyalı forvet Souleymane Doukara ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı. Kırmızı-siyahlılar, yabancı oyuncu transferi için deneyimli hücum oyuncusu Nijeryalı Olarenwaju Kayode ile temas halinde. Olarenwaju Kayode, Türkiye kariyerinde daha önce Gaziantep FK ve Sivasspor takımlarında görev aldı. Gençlerbirliği, altyapısından yetişen 20 yaşındaki forvet oyuncusu Baran Başyiğit’i, sezon sonuna kadar TFF 3. Lig ekiplerinden Orduspor 1967 A.Ş’ye kiraladı. Baran, geçen sezon U19 Elit B Ligi’nde normal sezonu gol kralı olarak tamamlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!