Gençler’in morali yerine geldi

Güncelleme Tarihi:

Gençler’in morali yerine geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2022 15:34

Kırmızı-siyahlılar, Balıkesirspor engelini 2-0 ile geçerken, maç oynamayacağı hafta öncesindeki 3 puanla nefes aldı. Teknik Direktör Metin Diyadin, “Kazanmamız gereken bir maçtı ve sürprize izin vermedik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 27. haftasında Balıkesirspor’u, Eryaman Stadı’nda 2-0 yenen Gençlerbirliği, puanını 33’e çıkarırken, hem geçen haftaki yenilgiyi unutturdu hem de bay geçeği 28. hafta öncesinde kazanıp, moral buldu.
Muhammed’in cezalı, Belyaev’in sakatlığı nedeni ile oynamadığı maçta, savunmada Musa Şahindere, sol kanatta da LuaLua görev yaptı. Teknik Direktör Metin Diyadin, kalede Ramazan Köse’ye, orta alanda da Serdarcan Eralp’e görev verdi. Kırmızı-siyahlılar, bu galibiyetle kendi sahasında 3 maç aradan sonra kazanma başarısı gösterdi. Gençlerbirliği, ligin 28. haftasını bay geçecek.

KAYBIN TELAFİSİ ÇOK ZOR OLURDU

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, telafisi zor bir maçtan galibiyetle ayrıldıklarını belirtip, şunları söyledi:
“3 puan aldığımız için mutluyuz. Mutlak galibiyet için sahaya çıktık. Kazanmamız gereken çok önemli bir maçtı. Kaybın telafisi zor olurdu. Bu bilinçteydik, sürprize izin vermek istemiyorduk. Rakibimizin ligdeki konumu itibarıyla kayıp bize ağır bir darbe vurabilirdi. Dolayısıyla kazandığımız için mutluyuz. Kazanmamız gereken bir maçı kazandık.”

MAÇLARI BU ŞEKİLDE KAYBEDİYORUZ

Balıkesirspor Teknik Direktörü Giray Bulak, genelde maçlarını bu şekilde kaybettiklerini ileri sürüp, şöyle konuştu.
“Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremiyoruz. Oyunu iki farklı şekilde oynuyoruz. Savunma ve orta sahada topu tutabiliyoruz. Üçüncü ve dördüncü bölgede topu tutamıyoruz. Bizim en büyük handikabımız önde topu tutamayışımız. Transfer yapamadığımızdan dolayı bazı oyuncularımız genç. Bazı oyuncularımız ise yaşlı. Buna rağmen Gençlerbirliği ile başa baş oynadık. Hakem arkadaşlar çok iyi maç yönettiler ancak VAR olsaydı, yediğimiz ilk goldeki faul ve verilmeyen penaltıyla Gençlerbirliği’ne karşı öne geçebilirdik. Rakibimizi ve teknik direktör Metin Diyadin’i tebrik ediyorum. Oyuncularıma da teşekkür ediyorum. Her şeylerini ortaya koyuyorlar.”

Haberin Devamı

BLESSİNG ELEKE YİNE SAHNEDE

Gençlerbirliği’nin Balıkesirspor’u 2-0 yendiği maçta golleri atan Blessing Eleke, çizdiği grafik ile dikkati çekti. Nijeryalı forvet, takımının sezonun ilk yarısında deplasmanda oynadığı ve 2-0 kazandığı müsabakada da 2 golü atan isim olmuştu. Toplam 7 gole ulaşan Eleke, bunların 4’ünü, Balıkesirspor’a attı.
Başkent ekibinde uzun süredir sakatlığı nedeni ile formadan uzak kalan Aksel Aktaş, Balıkesirspor maçının kadrosuna alınırken, uzatma anlarında oyuna girmeye hazırlandığında, süre yetmediği için görev yapamadı.

Haberin Devamı

U-19 TAKIMI GALİP

Gençlerbirliği U-19 takımı, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde konuk ettiği Balıkesirspor U-19 takımını 2-1 yendi.
Teknik Direktör Ercan Düzgör yönetimindeki takım, ilk yarıyı, Mert Çelik’in golüyle 1-0 önde kapattı.
İkinci yarıda da etkili oyununa devam eden kırmızı-siyahlılar, Volkan Koç’un attığı golle durumu 2-0’a getirdi. Balıkesirspor U-19 takımının tek golü Murat Türker’den geldi.
Bu sonucun ardından Gençlerbirliği, puanını 30’a yükseltiren, ligin üst sıraları için mücadelesini sürdürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!