Gençler’den zirve yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Gençler’den zirve yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 15:45

Kırmızı-siyahlılar, Ahlatçı Çorum FK’yı deplasmanda 1-0 yenip, üçüncü basamağa tırmandı.

Haberin Devamı

Trendyol 1. Lig’in başkent temsilcisi Gençlerbirliği, 4. hafta maçında Ahlatçı Çorum FK’yı deplasmanda 1-0 yenip, çıkışını sürdürdü. Kırmızı-siyahlılar, yeni transferi Amilton’un golü ile kazanırken, sezondaki ilk deplasman galibiyetini elde etti ve puanını 10’a yükseltip, üçüncü basamağa tırmandı. Yıllarca kırmızı-siyah forma ile mücadelesine alışıkın olduğumuz Gençlerbirliği, Çorum FK karşısında turkuaz rengi tonların ağırlıkta olduğu çevre forması ile sahada yer aldı. Gençlerbirliği, 2024 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme maçları için verilen aranın ardından ligin 5. haftasında lider Eyüpspor ile kendi evinde karşılaşacak.

Gençler’den zirve yürüyüşü

Haberin Devamı

KALECİMİZ ERTUĞRUL ÇOK İYİ MAÇ ÇIKARDI

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu zor bir karşılaşmayı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Maçın genelindeki kırılma anlarında kalecimiz Ertuğrul’un performansı harikaydı” diye konuştu. İkinci deplasman maçını oynadıklarını ve tek golle kazandıklarını hatırlatan Kaloğlu, maçla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: “Neticeden ve mücadeleden mutluyum. Ancak rakibe çok pozisyon verdiğimiz için mutsuzum. Maçın ilk yarısında aslında stratejilerimiz tuttu. Bu bölümde, bir iki bireysel hatadan kaynaklı pozisyon verdik. Oyunun skorunu ve gidişini değiştirebilecek kırılma anlarında Ertuğrul öne çıktı. Takım halinde mücadele ettik 2-0’ı yakalayacağımız pozisyonda golü yapamadık. Yapsaydık daha farklı da olabilirdi. Milli maç arası bize çok iyi gelecek. Dört haftadır zorlu takımlarla oynuyoruz. Bu maçı, diğer üç müsabakadan ayrı tutuyorum çünkü çok pozisyon verdik. Sonuçta kazandık ve 3 puan aldık. Bunun için sevinçliyim fakat bu kadar çok pozisyon vermemiz hoş olmadı.”

BEŞTEPE’DE KAZANAN KIRMIZI-KARALAR

Gençler’den zirve yürüyüşü

Haberin Devamı

TFF 2023–2024 sezonu U19 Ligi 2. hafta karşılaşmasında Gençlerbirliği, Ankara Keçiörengücü’nü 1-0 yendi.U19 Elit B Ligi’nde mücadele eden Gençlerbirliği U19 Takımı, ikinci haftada, Ankara Keçiörengücü’nü, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde ağırladı. Kırmızı-siyahlı ekibe 3 puan getiren golü Melih Bostan attı.

KAYODE’DE İŞLEM TAMAM

Gençler’den zirve yürüyüşü

Gençlerbirliği, Souleymane Doukara ile yolların ayrılmasının ardından Kayode ile anlaştı. Türkiye kariyerinde, Gaziantep FK, Sivasspor ve Ümraniyespor takımlarında forma giyen Olarenwaju Kayode serbest oyuncu statüsünde bulunuyordu. 30 yaşındaki Nijeryalı forvet geçen sezon Süper Lig’de mücadele eden ve sezon sonunda küme düşen Ümraniyespor’da 11 maçta forma giyip, 3 gol attı.

BAKMADAN GEÇME!