Gençler’de yeniden Akdaş dönemi başladı

Güncelleme Tarihi:

Gençler’de yeniden Akdaş dönemi başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2022 16:14

31 Temmuz’da bıraktığı koltuğa bir kez daha oturan ve üyelere umutlu mesajlar veren Akdaş, kulübün kurtuluş yolunun şirketleşmeden geçtiğinin altını çizip, “Gençlerbirliği’ni eski günlerine döndürme sözümüzü yerine getirmek için yeni bir heyecanla çalışacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin olağanüstü genel kurulunda başkanlığa, yaklaşık 2 aylık aranın ardından yeniden Niyazi Akdaş seçildi. Yeterli çoğunluğa bakılmaksızın ikinci kez toplanan ve Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Genel Müdürlüğü, Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu’nda yapılan kongreye 290 üye katıldı. Genel kurulun divan başkanlığını Taner Ünlü yaptı. 31 Temmuz’daki olağanüstü genel kurulda başkan adayı olmayan ve kendi yönetimindeki Talip Çankırı ve listesini destekleyen Akdaş, dünkü kongrede tek aday olarak seçime girerken, 6 sandıkta kullanılan 252 geçerli oyun 234’ünü aldı. Seçimde, 2 boş, 16 da geçersiz oy kullanıldı.  Genel kurulda, yönetim kurulu faaliyet raporu ile denetim kurulu raporu oy çokluğu ile ibra edildi. Yeni yönetime, kulüp taşınmazlarının satışı ve kiralanması gibi konularda yetki verildi.

Haberin Devamı

KENDİ DÖNEMİMDE KULÜBÜ HİÇ BORCA SOKMADIM

Başkan olarak ilk göreve geldiği 11 Haziran 2021 tarihinden, görevi bıraktığı 31 Temmuz 2022 tarihine kadar ki süreçte kulübü hiç borçlandırmadığını aktaran Akdaş, kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Benim dönemimde kulübe yüklediğim bir borç yok. 36 milyon TL geçmiş yönetime ait borcu ödedim. Kur farkından dolayı borç TL olarak azalmadı, belki de arttı. Kulübün borcu el değiştirdi ve bana borçlu duruma geldi. Ben bunu talep etmiyorum. Ne icra ne de temlik koydurdum. Kulübün şirketleşmesi gerçekleştiğinde kulüp için verdiğim paraya karşılık hisse senedi alacağım böylece kulübün bana olan borcu da kapanmış olacak.”

KULÜBÜN ÇIKIŞ YOLU KESİNLİKLE ŞİRKETLEŞME

“Kulübün ekonomik tablosu ortada. Buradan çıkış yolu kesinlikle kulübün şirketleşmesidir. Şirketleşme kararı alınabilmesi için de kulüp delege sayısının 3/4 oranında katılımın sağlandığı bir genel kurul toplanması gerekiyor. Şu an bin 300’ün üzerinde kulüp delegesi var. Bu konuda gerekirse, üye sayısı ile ilgili bir düzenleme yapılabilir. 5 Haziran’daki kongrede, hem yeterli delege sayısı olmadığından hem de verilen önergede 44 imza olması gerekirken, 6 imza olduğundan usulen bozuldu. Fakat öyle bir algı oluşturuldu ki sanki şirketleşme reddedildi gibi bir duruma getirildi. Bizim hatalarımız olmadı mı elbette oldu ancak bunların hiç biri kötü niyet taşımayan, kabul edilebilir hatalardı. 5 Haziran’daki kongrede yeniden genel kuruldan yetki istedik. Transfer tahtasının açılması, yeni oyuncuların kadroya katılması için, kurum ve kuruşlardan maddi destek talebinde bulunduk. Destek gelmeyince, 31 Temmuz’da bir kez daha kongre kararı aldık.”

Haberin Devamı

CAMİANIN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN ADAY OLMADIM

“Camianın önünü açmak adına 31 Temmuz’daki kongrede aday olmadım. Transfer tahtasının açılması için 40 günlük süre vardı. Diğer başkan adayı Arda Çakmak, o seçimde Talip Çankırı’dan yana tavır koydum diye sitem etmiş. O genel kurulda 2 adayın da listesine baktım. 40 seçim olsa 40’ında da Çankırı’nın listesi yönünde tavır alırdım. Daha önce de defalarca söyledim. Gençlerbirliği’nin menfaatine olan her hareketin yanındayım. Kulübü düzlüğe çıkaracak, finansal kaynak temin edebilecek herkesle görüştüm, herkesle görüşebileceğimi de söyledim. Bu süreçte ne kadar yalnız bir camia olduğumuz ortaya çıktı. Kırmızı-kara sevdası sadece bir kaç kişinin değil, herkesin gönlünde olmalı. Ancak özellikle sosyal medyada ve dışarıda insanları öyle yıpratıyorlar ki onlar da beziyor. Ben o kadar para veriyorum. Öyle şeyler yazıp çiziyorlar ki insanın morali bozuluyor. Çıkıp bir küfür etmedikleri kalıyor. Karalamaya yönelik sözler, davranışlar ve tutumlar, bu kulübe fayda getirmez. Bunu herkes iyi bilsin, iyi düşünsün.”

Haberin Devamı

BEN ŞAMPİYON TAKIMDA ÇALIŞMAK İSTİYORUM

“Talip Çankırı yönetimine hiç karışmadım. Maddi yardım istediklerinde yanlarında oldum. Metin Diyadin hoca ayrılmasın diye kendisi ile konuştum. Kendisi bana, teknik kadronun, oyuncuların parasının ödenmediğini söyledi. Paralarınızı ödeyeceğim dedim. Daha sonra baktım takımdan ayrıldı. Ne oldu dedim, ben şampiyon takım çalıştıracağım diye konuştu. Şu an da takım bir aile havası içinde çalışıyor. Yeni transfer yapana kadar bu kadro ile devam edeceğiz ve oyuncuların alacaklarını günü gününe ödeyeceğiz. Yeni bir teknik direktör getireceğiz. Şimdi ismini vermeyeyim, kısa sürede onu da açıklarız. Kongre öncesinde baktım aday çıkmıyor kimse yok, bu yönetim göreve devam etse 15 gün sonra genel kurulu toplayacak, sonra kulübün kayyuma kalması gündeme gelecek. Ben niye kendimi ortaya attım. Bazı arkadaşlarımla konuştum, ufak tefek maddi anlamda taahhütler aldım. Kulübe, yine kendi cebimden para vereceğim. Gençlerbirliği’ni kayyum eline bırakmamak için aday oldum. Gençlerbirliği bizim için önemli bir değerdir. 2 dükkan, 2 daire bir de arsamız var. Gerekirse gayrimenkulleri de satabiliriz. Daha sonrasında onları yeniden yerlerine koyma koşulu ile bunu yapabiliriz.”

Haberin Devamı

Gençler’de yeniden Akdaş dönemi başladı

KULÜBÜN MALINA GÖZ DİKENİN GÖZÜNÜ OYARIM

“Şirketleşme konusuna ne kadar önem verdiğimi hepiniz biliyorsunuz. Bunu defalarca anlattım. Şirketleşme durumunda hisselerin yüzde 51’i kulüpte, yüzde 49’u yatırımcı da olacak. Ben, kulübe verdiğim paraya karşılık hisse senedi alacığım. Benim gibi olan arkadaşlarım da var. Murat Cavcav ile konuştum. Kendisi söz verdi. Kulüpten alacağı görünen parayı almayacağına dair. Ona da borcu oranında hisse verebiliriz. Tüm bunları hesaba kattığınızda yatırımcının kulüp üzerindeki hissa payı aşağı çekililir. Yatırımcının bu kulübe gelmesinin ne gibi bir zararı olabilir. Şirketleşme konusunu mutlaka hayata geçirmemiz gerekiyor. Bizim, Gençlerbirliği’nin malında mülkünde gözümüz yok. Gençlerbirliği’nin malına mülküne göz dikenlerin de gözünü oyarım. Geçen yıl Haziran ayında göreve geldiğimizde ilk önce rahmetli başkan İlhan Cavcav’ın mezarını ziyaret edip, Gençlerbirliği’ni eski güzel günlerine getirme sözü vermiştik. Bu sözü yerine getirmek için bundan sonra daha büyük gayret gösterip, daha özverili çalışacağız.”

Haberin Devamı

SOYLU VE GÜVENÇ BEŞTEPE’YE DÖNDÜ

Gençlerbirliği’nde Niyazi Akdaş başkanlığında sona eren genel kurulda, yönetim, denetim, disiplin ve divan kurulu asil ve yedek üyeleri belirlendi. 31 Temmuz’daki genel kurulda başkan Talip Çankırı’nın listesinde yer almayan Mehmet Soylu ve Kubilay Güvenç, yeniden Beştepe’ye döndü. Akdaş’ın yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu: Kubilay Güvenç, Mehmet Soylu, Sinan Aydın, Osman Sungur, Emine Toprak, Ahmet Gültekin Bakkaloğlu, Murat Karahan, Sezgin Özkan, Cem Karakaşoğlu, Emre Gökdemir, Murat Güneş, İsmet Beltan, Şansser Kadooğlu, Şener Köseoğlu, Özgür Durşen, Fatih Cürebal, Mehmet Pelesen, Erarslan Er.-

BAKMADAN GEÇME!