Gençler’de yeni başkan Çankırı

Güncelleme Tarihi:

Gençler’de yeni başkan Çankırı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2022 09:13

Kırmızı-siyahlılarda önceki gün yoğunlaşan temas ve kulis trafiği, kongre salonunda da sürdü. Niyazi Akdaş’ın aday olmadığı genel kurulda, mevcut yöneticilerden Talip Çankırı ile geçmişte Beştepe’de yöneticilik yapan Arda Çakmak’ın listeleri yarıştı. Salonda zaman zaman gerginlikler ve tartışmalar yaşandı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde 5 Haziran’da yapılan olağanüstü genel kuruldan yaklaşık 2 ay sonra bir kez daha toplanan olağanüstü kongrede başkanlığa Talip Çankırı seçildi. Niyazi Akdaş’ın aday olmadığı genel kurulda, mevcut yöneticilerden Talip Çankırı ile geçmişte kırmızı-siyahlı ekipte yöneticilik, Hacettepe Spor Kulübü’nde de başkanlık yapan Arda Çakmak’ın listeleri yarıştı.
Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Genel Müdürlüğü Rıfat Halil Paşa Konferans Salonu’nda yapılan genel kurula 400’e yakın delege katıldı. Talip Çankırı, 234 oy alıp yeni başkan seçilirken, diğer aday Arda Çakmak’a 158 oy çıktı.
Kongre kararı alınmasının ardından başlayan ve son bir kaç günde baş döndürücü bir hale gelen kulis ve temas trafiği, genel kurul salonunda da yoğun bir biçimde sürdü.
Cumartesi günü, Başkan Niyazi Akdaş ile başkan adaylığı gündeme gelen Arda Çakmak arasında öğle saatlerinde başlayan sonrasında tekrarlanan ikili görüşmede, uzlaşı sağlanamazken, gece geç saatlere kadar, Kongre süreci ve başkan adaylığı ile ilgili temaslar hız kazandı.
Arda Çakmak’ın sosyal medya hesabından geç saatlerde adaylığını açıklamasının ardından, Niyazi Akdaş’ın aday olmayacağının netleşmesiyle, mevcut yönetim içinden bir ismin etrafında yeni liste yapılacağı belirginleşti. Akdaş’ın, öğle saatlerindeki görüşmede Arda Çakmak’a “Aday olursan seni desteklerim” sözleri, gece yürütülen temaslar sonrasında değişti. Mevcut yönetim içinden Talip Çankırı ismi ön plana çıktı ve Akdaş’ın desteği, doğal olarak Çankırı’ya yöneldi.

Haberin Devamı

DİVAN KURULU SEÇİMİNDE ORTAM GERİLDİ

Başkent ekibinin kongresi saat 10.00’da başlaması gerekirken, liste çalışmaları ve temaslar uzayınca, yaklaşık bir saat 20 dakika gecikme ile genel kurula geçilebildi. Bu esnada, hem Arda Çakmak hem de Talip Çankırı’nın ekibindeki isimler arasında bir dizi görüşme gerçekleşti. Kongrenin ertelenmesi ve ortak liste dahil yeni çalışma yapılması için zaman tanınması fikri ortada dolaşmaya başladı. Erteleme olmadan salon içinde ortak liste hazırlanması da gündeme geldi. Arda Çakmak, Hakan Kaynar, Niyazi Akdaş, Mehmet Soylu ve Arif Ölmez, salonun bir köşesinde yaklaşık 15 dakika süren bir toplantı yaptı.
Toplantının ardından, bir grup delege, Niyazi Akdaş’ın yanına gelip, kendisiyle uzun süre görüştü. Görüşme sonrasında, Akdaş lehine tezahürat yapılırken, salonda bir anda Niyazi Akdaş’ın yeniden aday olacağı ile ilgili izlenim oluştu. Ancak bu beklenti, Akdaş’ın kürsüye çıkıp, desteğini başkan adayı Talip Çankırı’dan yana vereceğini söylemesinin ardından, rafa kalktı.
Divan Kurulu seçimine geçildiğinde ise tartışma çıktı. Mevcut yönetim, Taner Ünlü ismini verirken, Arda Çakmak ve ekibi Halil Erkman’ı divan başkanlığına önerdi. Yapılan oylamada, sonucun Taner Ünlü lehine olduğu açıklanınca, delegelerin bir kısmı buna itiraz etti ve teker teker sayım yapılması istendi. Bu esnada, delegeler dışındaki, misafirler ve görevlilerin salon dışına çıkarılarak oylamanın yapılması teklif edildi. 4 kişilik divanın, 2 taraftan 2 kişinin katılımı ile ortak oluşturulması bile öne sürüldü. Tartışmalar uzayınca, Arda Çakmak ve divan başkanlığına aday gösterdiği Halil Berkman, geri çekildi.

Haberin Devamı

Gençler’de yeni başkan Çankırı

GENÇLERBİRLİĞİ BAŞKANLIĞI EN ŞEREFLİ İŞİMDİ

Genel kurulda delegelere hitap eden ve duygusal bir konuşma yapan Niyazi Akdaş, şunları söyledi:
“Herkes, yaklaşık 2 ay sonra neden, yeniden genel kurulu topladığımızı soruyor. Bir önceki genel kurulda şirketleşme konusu gündemdeydi. Orada ek önerge ile gündeme alınmasında bizim de hatamız oldu. 3 talip vardı. Biri o kongreye geldi ve tüm genel kurulu telefonla kaydetti. O genel kurulda yapılan tartışmaların nedeniyle “Bu yapıdan sağlıklı bir karar çıkmaz” diyerek vazgeçti. Diğer 2 aday da olmadı. 3 kurşunumuz vardı hepsi gitti. O yüzden yeniden genel kurula gitmeyi, maçlar başlamadan bu kongreyi toplamayı istedim. Arda Çakmak ile görüştüm ancak uzlaşamadık. Bugüne kadar 40 milyon TL’nin üzerinde kulübe para harcadım, kendisine de öncelikle transfer tahtasının açılması için bu rakamı ortaya koymasını istedim. Ancak, anlaşamadık. Bana, kulübün binalarını satıp gelir sağlayabiliriz dedi. Ben, Gençlerbirliği’nin binalarını satmak için başkan olmadım. Bu yönetim, geçmişten kalan borçlar için 37 milyon TL ödeme yaptı. Bizim dönemimizle ilgili borcumuz yok. Sadece, Ömürcan, Arda ve Rahmetullah’a ödememiz gereken 350-400 bin TL civarında bir para var. Onları da özelilikle ödemedim. Çünkü, Gençlerbirliği’ne para kazandırmadan gittikleri için kızgınım.”

Haberin Devamı

BİN ÜYE İLE TOPLANIP ŞİRKET KARARI ALINABİLİR

“Transfer yasağı açılmadan, alt yapıdan gelen oyuncularla takım takviye edilip, lige gireriz dediler. U-19 takımı ile nasıl oynayacaksın. Bu takım o zaman Bölgesel Amatör Lig’e kadar düşer. Ortaya para koymazsan, Barış’ı, Aksel’i, Metehan’ı nasıl tutacaksın. Kulübün 2 bin 300’e yakın üyesi vardı. Bin 243 üyenin kaydı bazı gerekçelerle silindi. 200 kişi daha benzer gerekçelerle silinebilir. 6 ay içinde bir genel kurul daha toplanabilir ve şirketleşme ile ilgili kararı, kanunda belirtilen sayıda üyenin katılımıyla genel kuruldan geçirebiliriz. Söğüt İnşaat ile Hacettepe’nin bir üst lige çıkması konusunda görüştüm, onun dışında görüşmem olmadı. Geçen Haziran ayından bu yana hem maddi hem manevi bu kulübe neler verdiğimi herkes biliyor. Gençlerbirliği başkanlığı bugüne kadar yaptığım en şerefli işti.”
Başkan Niyazi Akdaş, konuşmasını yaparken gözyaşlarını tutamadı. Akdaş’ın konuşmasının ardından, genel kurula kısa bir süre ara verildi. Ara sırasında bazı delegeler, kongrenin ertelenmesi konusunu bir kez daha gündeme getirip, başkan adayları ve yakınındaki isimleri ikna etmeye çalıştı. Bu arada, iki tarafın divana verdikleri yönetim listelerini çekmeleri durumunda, kongrenin 15 gün sonra toplanmak üzere dağılabileceği konuşulmaya başlandı. Divan kuruluna sunulan listelerde aynı isimlerin bulunması, hem adı yazılanların hem de salondaki delegelerin tepkisini çekti. Verilen arada listeler yeniden gözden geçirildi ve ortak isimler listelerden çıkarıldı. Başkan adaylarından kimin önce konuşma yapacağı ile ilgili olarak kura çekilirken, ilk sırayı Talip Çankırı aldı.

Haberin Devamı

ÖNCELİĞİMİZ YENİDEN ALTYAPIYI CANLANDIRMAK

Mevcut yönetim içinde bulunan ve başkan adayı olarak seçime giren Talip Çankırı, 2004 yılında Beştepe’de yönetici olarak görev almaya baladığını belirtip, şöyle konuştu:
“Bizim önceliğimiz Beştepe’de alt yapı çalışmalarını yeniden en verimli olduğumuz dönemlerdeki düzeye getirmek. Biz, genç oyuncuları yetiştirme, onları takıma kazandırma ve ekonomik girdi sağlama konusunda çalışmalarımızı hızlandıracağız. Hacettepe Kulübü’ne tahsis edilmiş 63 dönüm bir arazi ve 13 yıldır bu konu ile ilgili süreç devam ediyor. Son 1,5 yılda önemli bir yol aldık. Kısa sürede olumlu sonuçlanacağına inanıyorum. O alanı çim sahaya dönüştüreceğiz. Biz, daha fazla çocuğa ulaşmak ve onları yetiştirmek için sahaya ihtiyaç duyuyoruz. Türkiye Voleybol Federasyonu başkanı ile görüştüm. Voleybol Lisesi’nin üstlendiği vizyonu futbola uyarlamak gibi bir düşüncemiz var. Futbol Lisesi kurmayı planlıyoruz. Transfer tahtasını açmak için bazı temaslarımız oldu, destek konusunda sözler aldık.”

Haberin Devamı

KAFA YAPISININ MUTLAKA DEĞİŞMESİ GEREKİYOR

Diğer başkan adayı Arda Çakmak, Niyazi Akdaş’ın, konuşmasında kendisine yönlik eleştirilerine cevap verirken, Akdaş’ın ikili görüşmelerde gündeme gelen konuları anlatırken, öncesi ve sonrasını kestiğini, belli bölümleri delegelere aktardığını dile getirip, şunları söyledi:
“Gençlerbirliği’ne en iyi hizmeti vermek için karşınızdayız. Biz de bu kulübün her zaman en iyi yerde olmasını isteriz. Gençlerbirliği, düştüğü yerden kalkmasını bilir. Ancak kafa yapısının mutlaka değişmesi lazım. Bugün 40 milyon TL verdik, transfer tahtası açıldı, yarın ne olacak. Yine 40-50 milyon daha borçlanıp, günü mü kurtaracağız ? Kendi alt yapımızın ne derece önemli olduğunu ve cevheri iyi işlememiz gerektiğini söylüyorum. Bugün 180 milyon TL borçtan bahsediliyor. Bu zihniyet değişmezse, seneye 350 milyon TL borç olur. Yönetime önemli sponsor desteği sağlayacak isimleri delege olamadıkları için yazamadım ancak göreve geldiğimizde bu anlamda gereken çalışmalar yapılacak.”
Adayların konuşmalarının ardından seçime geçildi.

LİSTEDE YENİ İSİMLER MEVCUT

Gençlerbirliği’nin yeni başkanı seçilen Talip Çankırı’nın listesi şu isimlerden oluştu:
Arif Ölmez, Şahap Yaralı, Sinan Aydın, İsmet Beltan, Kadir Kudret Hatipoğlu, Murat Karahan, Kenan Memiş, Sezgin Özkan, Emine Toprak, Abdülvahit Vardar, Şener Köseoğlu, Erarslan Er, Osman Sungur, Erdem Göktürk, Savaş Çolakoğlu, Ahmet Can Bölünmez, Bülent Üstündağ, Murat Aysoy.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!