Gençler’de tablo netleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Gençler’de tablo netleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2021 01:13

Başkent ekibinin eski başkan vekillerinden Niyazi Akdaş, yarın adaylığını resmen açıklayacak. Arda Çakmak cephesi ise seçim öncesinde Murat Cavcav’ın ‘tarafsız kaldığına’ camiayı ikna etmesini bekliyor.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde 3-10 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacak olağanüstü genel kurul öncesinde hareketli saatler yaşanıyor. Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin 2020-2021 sezonunda tüm ligleri tescil etmesinin ardından, kırmızı-siyahlı ekibin ligden düşmesi resmiyet kazanırken, bu gelişme, Beştepe’deki seçim sürecini ve sonrasını da yakından etkileyecek.
Gençlerbirliği’nde daha önce başkan vekilliği görevinde bulunan ve uzun zamandır başkan adaylığı konuşulan Niyazi Akdaş’dan, somut adım önceki gün geldi. Akdaş, yarın düzenleyeceği basın toplantısında adaylığını resmen duyuracak. Akdaş’ın, Murat Cavcav ile yaptığı son görüşmede, Cavcav’ın aday olmayacağına dair yaklaşımını netleştirdikten sonra, “Ben kavgacı, gürültücü adam değilim” sözleri ile kendi adaylığını resmiyete dökmeye karar verdiği öğrenildi.
Akdaş’ın uzun süredir birlikte hareket ettiği eski başkan vekili Arif Ölmez’in, önceki gün son dönemde fikir ayrılıkları yaşadığı ve sürtüşme halinde olduğu mevcut başkan Murat Cavcav ile buluştuğu bilgisi Beştepe kulislerini daha da hareketlendirdi. Akdaş’ın ekibinde, Ölmez’in yanı sıra geçmiş dönemlerde yöneticilik yapan isimlerden Muammer Akyüz ve Sinan Gürsoy’un yer alacağı, mevcut yönetimde bulunan, Bülent Üstündağ, Talip Çankırı ve Kerem Doğan’ın da listeye girebileceği belirtiliyor. Son dönemde muhalif çıkışları ile dikkati çeken ve disiplin kuruluna sevk edilen kulüp delegelerinden Mehmet Soylu’nun da yönetimde olacağı ifade ediliyor.

SEÇİM DEMOKRATİK OLSUN BEKLENTİSİ

Gençlerbirliği’nin ligde sıkıntılar yaşadığı ve küme düşmeye yakın olduğu dönemde de adaylık konusunda öne çıkan ve “takım alt lige inse de taşın altına elimizi koymaya hazırız” açıklaması yapan Arda Çakmak cephesinde ise son gelişmelerin ardından, yeniden bir durum değerlendirmesi yapıldığı dile getiriliyor. Şu an için Beştepe kulislerinde, önce Niyazi Akdaş’ın adaylığını açıklayacağı, ardından da Murat Cavcav’ın, bundan sonraki süreçte yeniden aday olmayacağını duyuracağı konuşuluyor. Bu iki açıklama sonrasında da Arda Çakmak ve ekibinin net bir söylemle camiayı bilgilendireceği belirtiliyor.
Kısa süre önce gündeme gelen ve 600’ü aşkın kulüp üyesinin aidatının yatırıldığı iddiası, Beştepe’de tüm dengeleri alt üst etmiş durumda. Bu gelişmenin, seçim atmosferini ve sürecini baştan aşağı değiştireceğini ileri süren Çakmak ve ekibinin, “Seçim demokratik bir ortamda, Gençlerbirliği kültürüne yakışır şekilde yapılmalı. Ancak, üye aidatları konusunda yaşanan son gelişme, kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Murat Cavcav, yapılacak bu genel kurulda, tarafsız olduğu konusunda camiayı ikna etmeli. Biz de bundan emin olursak, Gençlerbirliği’ne hizmet için yarışa gireriz” şeklinde konuştukları öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!