Gençler’de işlem tamam

Güncelleme Tarihi:

Gençler’de işlem tamam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2021 23:34

Beştepe’de daha önce hem oyuncu hem de teknik adam olarak görev yapan isimlerden Metin Diyadin teknik direktör, Baki Mercimek ise sportif direktör olarak görev yapacak.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde yeni yönetim iki önemli adımı atıp, organizasyonun teknik üst yapı kısmını çözüme kavuşturdu. Gelecek sezon TFF 1.Lig’de mücadele etmeye hazırlanan kırmızı-siyahlılar, teknik direktör olarak Metin Diyadin, sportif direktör olarak da Baki Mercimek ile anlaştı. İki ismin bugün resmi imza atarak göreve başlaması bekleniyor.
Metin Diyadin, uzun yıllar Gençlerbirliği formasını giyip takım kaptanlığını yaparken, 2012-2013 sezonunda da Gençlerbirliği’nin teknik direktörlüğünü yaptı.
Teknik adamlık kariyerinde; Gençlerbirliği ASAŞ, Eskişehirspor, Çaykur Rizespor, Orduspor, Kasımpaşa, Göztepe, Gaziantep Büyükşehir Belediye, Giresunspor ve Ankaragücü takımlarını çalıştıran Diyadin, 4 Mayıs 2021 tarihinde TFF 1. Lig ekiplerinden Bandırmaspor ile anlaşmış, yönetim ile yaşadığı fikir ayrılığının ardından 26 Mayıs’ta, bordo-beyazlı ekipten ayrılmıştı.
Hollanda doğumlu olan Baki Mercimek ise Türkiye’deki futbolculuk kariyerine Gençlerbirliği’nde başladıktan sonra, Beşiktaş, Ankaragücü, Ankaraspor, Diyarbakırspor, Karşıyaka, Gaziosmanpaşa ve Bugsaş takımlarında forma giydi. Mercimek, aktif futbol yaşamını bitirdikten sonra oyuncu izleme ekiplerinin içinde yer aldı.

KADRO YAPILANMASI BÜYÜK ÖNEMDE

Sportif direktör ve teknik adam konusunu netleştirdiklerini, oyuncu transferi ve kadro yapılanmasına ağırlık vereceklerini belirten kulüp başkanı Niyazi Akdaş, iki ismin de Gençlerbirliği kültürü almış olduğunu hatırlatıp, şunları söyledi:
“Ben Gençlerbirliği sevdalısıyım. Onların da bu kulübe karşı özel bir aidiyet duyduklarına inanıyorum. Metin Diyadin, bu süreçte çok olumlu davrandı. Kendisiyle iki kez görüştük. Burada uzun yıllar geçirdi, o bizi biz onu çok iyi tanıyoruz. Baki Mercimek de kişiliği ve karakteri ile bize çok yardımcı olacak. El ele verip, kulübü en iyi yerlere getirmeye çalışacağız. İşimizin kolay olmadığının farkındayız, zorlanıyoruz ancak halletmeye çalışıyoruz, halledeceğiz. Başarılı olacağımıza inanıyoruz. Burayı ekonomik olarak çok yıpratmışlar. Bazı isimler kulübü kalkındırmaya gelmemiş, kendilerini kalkındırmış. Onların yol açtığı ekonomik zararlar işimizi yaparken bize sorun çıkarıyor.”

3 YABANCININ KONTRATI SÜRÜYOR

Gençlerbirliği Süper Lig’den veda ederken kadrosunda bulunan 14 yabancı oyuncudan 11’nin sözleşmesi bitti. Kontratı süren isimler; Diego Angelo, Sandro Lima ve Dominik Furman. Lima’nın transfer olduğu Çin kulübü, Furman’ın ise Gençlerbirliği ile olan sözleşmesi nedeniyle sorun yaşanıyor. Sezon başında Yunanistan ekibi Panathinaikos’tan alınan ve sözleşmesi 2022 yılının Mayıs ayında bitecek olan İsveçli Mathias Johansson da kontratında bulunan takım küme düşerse serbest kalır maddesi nedeniyle Beştepe’den ayrılmış durumda.
Sezon başında Brezilya Ligi ekiplerinden Flamengo’dan kiralanan Paraguaylı Piris da Motta ile devre arasında kiralanan Arjantinli Lucas Mugni ve Avusturyalı Srdjan Spridonovic de ülkelerine döndü.
Yabancı isimlerden; Kristoffer Nordfeld, Pierre Ywes Polomat, Zargo Toure, Daniel Candeias, Floyd Ayite, Giovannı Sio ve Bogdan Stancu’nun sözleşmeleri sona erdi. Candeias, Aytemiz Alanyaspor, Stancu ise TFF 1.Lig’in yeni takımı Eyüpspor ile anlaştı.
Yerli oyunculardan; Halil İbrahim Pehlivan, Mustafa Seyhan, Yasin Dövüş, Abdullah Şahindere Kadir Enes Kıra ve Ömürcan Artan’ın mukaveleleri sona erdi. Sözleşmesi bitenlerden Sefa Yılmaz, Demir Grup Sivasspor’a transfer oldu. Mustafa Akbaş ve Murat Yıldırım kulüpten ayrıldı. Yerli oyunculardan; Ubeyd, Arda, Soner ve Rahmetullah ile genç oyuncuların sözleşmeleri sürüyor.

Gençler’de işlem tamam


FORMAYI TARAFTAR SEÇECEK

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin yeni sezonda giyeceği formaları taraftarlar seçecek.
Yeni sezonda TFF 1. Lig’de mücadele edecek Gençlerbirliği’nin yeni yönetimi, takımın giyeceği formaları taraftarın seçmesine karar verdi. Yeni anlaşılan tedarikçi firma tarafından hazırlanacak tasarımlar, taraftarın beğenisine sunulacak. Tasarımlar, anket yoluyla taraftara sorulacak ve en çok beğenilen forma setleri, sezonda Gençlerbirliği’nin yeni formaları olacak.
Geçmiş yönetim, görevden ayrılmadan kısa bir süre önce 2021-2022 sezonu formaları için yeni bir firmayla anlaşma yapmış, bu anlaşma çok tartışılmıştı. Önceki anlaşmanın Gençlerbirliği’nin maddi durumu için dezavantaj oluşturduğu ileri sürülürken, yeni yönetimin firmayla yaptığı görüşmelerin ardından bu durumun biraz olsun düzeltildiği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!