Gençler’de hedef seriyi üçlemek

Güncelleme Tarihi:

Gençler’de hedef seriyi üçlemek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2021 16:11

Bursaspor ve Royal Hastanesi Bandırmaspor galibiyetleri ile toparlanan Başkent ekibi, küme düşme hattındaki rakibini de yenip sıralamadaki yerini geliştirme amacında. Eryaman Stadı’ndaki mücadele bugün saat 20.00’de başlayacak.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig’in 16. haftasının açılış gününde, kendi sahasında Altaş Denizlispor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda bugün saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi hakem Alper Çetin yönetecek.
Yaşadığı 3 haftalık bunalımdan, Bursaspor ve Royal Hastanesi Bandırmaspor galibiyetleri ile sıyrılan Gençlerbirliği, rakibini de yenip hem seriyi üçe çıkarmayı hem de sıralamadaki yerini daha da geliştirmeyi hedefliyor.
Zorlu mücadele öncesinde, Gençlerbirliği 20 puanla 10., Altaş Denizlispor ise 15 puanla 16. basamakta bulunuyor. Ege temsilcisi son maçında kendi evinde Bursaspor’a 3-1 yenildi.
Başkent temsilcisinde, kart cezalıları Aksel Aktaş ile Sandro Lima bugünkü maçta forma giyemeyecek. Konuk takımda ise Abdülkadir Sünger ve Hakan Çinemre cezalı olduklarından takımdaki yerlerini alamayacak.

İKİLİ REKABETTE RAKAMLAR ÇOK YAKIN

Gençlerbirliği ile Altaş Denizlispor, bugüne kadar farklı kulvarlarda 62 kez resmi maçlarda karşı karşıya geldi. Gençlerbirliği bu maçlarda 22 kez kazanırken, Denizlispor 25 müsabakadan galip ayrılan taraf oldu. 2 takım, 15 maçta beraberliği bozamadı. Tüm mümaçlarda, Denizlispor’un attığı 86 gole, Gençlerbirliği 81 golle karşılık verdi. Kırmızı-siyahlılar, kendi evinde oynadıkları maçlarda 16 kez kazanırken, rakibine 7 kez yenildi. 9 müsabaka ise berabere sonuçlandı. Ankara’daki karşılaşmalarda, Gençlerbirliği 55 kez gol sevinci yaşarken, Denizlispor 39 gol attı.
Bu sezon iki takımın son 5 maçlık performansı da aynı. Hem Gençlerbirliği hem de Denizlispor, 2’şer kez kazanıp, 2’şer kez yenilirken, birer kez de berabere kaldı. Konuk takım, deplasmanda oynadığı son 4 maçta hiç galip gelemedi. Teknik Direktörler Metin Diyadin ile Fatih Tekke’nin takımları bir maçta karşı karşıya geldi. Kazanan Tekke’nin takımı oldu.

SON DÖNEMDE ER ÇOK ZORLANDIĞI RAKİP

Altaş Denizlispor, Gençlerbirliği’nin son dönemdeki maçlarda en çok zorlandığı rakip olarak öne çıkıyor. 2 takım arasındaki son 7 maçta kırmızı-siyahlılar, rakibini hiç yenemedi. Kırmızı-siyahlılar, son 7 karşılaşmanın 6'sını kaybederken, sadece 1 maçtan beraberlikle ayrıldı. Gençlerbirliği, rakibine karşı son galibiyetini 2009-2010 sezonunda Süper Lig'de 2-0'lık sonuçla aldı. Denizlispor, Gençlerbirliği'ne 2-0 kaybettiği sezonun ikinci yarısında evindeki maçı 2-0’lık sonuçla kazandı. 
İki takım uzun bir aranın ardından 2018-2019 sezonunda TFF 1. Lig'de karşı karşıya geldi. Denizli'de oynanan maç golsüz eşitlikle tamamlanırken, Ankara'daki rövanşı Ege ekibi 3-0'lık sonuçla kazandı. Denizlispor ve Gençlerbirliği, 2019-2020 ve 2020-2021'de Süper Lig'de birbirlerine rakip oldu. Denizlispor 4 müsabakanın hepsini kazanmayı bildi. Denizli temsilcisi, 2019-2020 Gençlerbirliği'ni deplasmanda 2-0, iç sahada 1-0 yendi. Geçen sezon da Ankara'daki ilk maçı 2-1 kazanan yeşil-siyahlılar, evinde de sahadan 1-0 galip ayrıldı. 
Gençlerbirliği’nde Blessing Eleke 4 golle en golcü isim konumunda. Barış Alıcı’nın ise golü var. Altaş Denizlispor’da ise Ömer Şişmanoğlu 5 golle bu anlamda öne çıkıyor.
Meçın biletleri, VIP kapalı tribün bölümü 30, maraton 20, kale arkası 15 TL’den satışa çıkarıldı.

Haberin Devamı

NİYAZİ AKDAŞ BAŞKAN SEÇİLDİ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği kulüp başkanı Niyazi Akdaş, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi genel kurulunda yeniden başkan seçildi.
ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firma sahiplerinin katıldığı ve Ertuğrul Baştaş’ın divan başkanlığında gerçekleştirilen genel kurul toplantısı yüksek katılımla gerçekleştirildi.
Genel kurulda; ASO 1. OSB Yönetim Kurulu asil üyeliklerine; Mehmet Niyazi Akdaş, Mustafa Bozkurt, Mehmet Namık Kodaman, Mustafa Serdar Tütek ve Tahsin Ata, 4 yıllığına tekrar seçildi. Genel Kurulda ayrıca ASO 1. OSB’nin 2021 yılı yönetim, denetim ve faaliyet raporları ibra edildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Niyazi Akdaş, ASO 1. OSB’nin çok daha iyi yerlere gelmesi, bölge sanayicilerin işlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla çalışmalar yaptıklarının altını çizip, şunları söyledi:
“Yönetim kurulu olarak bugüne kadarki hizmetleri bundan böyle daha iyi şartlarda yapacağımızı belirtmek istiyorum. Birlik ve beraberlik içinde bölgemizi çok daha iyi yerlere getireceğiz. Geçmişe baktığımızda, bölgemiz birçok alanda gerçekleştirdiği önemli projelerle Türkiye’nin model organize sanayi bölgesi konumundadır. Ayrıca ASO 1. OSB örnek teşkil eden bir bölge olmuştur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!