Gençler’de hasar büyük

Güncelleme Tarihi:

Gençler’de hasar büyük
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2021 01:00

Kırmızı-siyahlılar, bu yenilgi ile 4 maç aradan sonra kendi sahasında kaybederken, 20 puan barajını geçemedi. Candeias, Sefa ve Arda, deplasmanda oynanacak kritik Göztepe karşılaşması öncesi cezalı duruma düştü.

Haberin Devamı

Süper Ligin 19. haftasının açılış maçında, 37 yıl aranın ardından karşılaştığı Fatih Karagümrük’e 3-1 yenilen Gençlerbirliği, sahadan ağır hasarla ayrıldı. Puan sıralamasında tedirgin edici bir noktada bulunan kırmızı-siyahlılar, 4 maç sonra kendi sahasında kaybedip, 20 puan barajını geçemezken, üzerindeki endişeden kurtulamadı. Stancu, Ömürcan ve Ayite’den sakatlıkları nedeniyle bu maçta faydalanamayan Başkent ekibine kötü bir haber de sarı kartlardan geldi. Maça 3 sarı kart ile çıkan; Arda, Candeias ve Sefa, müsabakada 4. sarı kartı görüp, cezalı duruma düştü. Bu 3 oyuncu, deplasmanda Göztepe ile oynanacak kritik maçta forma giyemeyecek.

Gençler’de hasar büyük


VERDİĞİMİZ EMEKLER BOŞA GİTMEMELİ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, 3-1 biten maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, hakem kararlarını eleştirdi.
Sahada gösterdikleri mücadeleden dolayı oyuncularını tebrik eden Kaplan, şöyle konuştu:
“Risk alarak maçı çevirmek adına ikinci yarı sahaya çıktık. Konuşacak çok şey var. Mikrofon karşısında konuşunca teknik adamlara sıkıntı oluyor. Üzgünüm. Türk futbolu adına üzgünüm. Sahada oynamaya çalışan bir Gençlerbirliği vardı. Rakibimiz de futbol oynamaya çalışıyordu, onların galibiyetine gölge düşürmem. Kendi yaptığımız bireysel hatalardan ilk yarı 2-0 geriye düştük, hiçbir futbolcuma kızmıyorum. Bu genç oyuncuların emeği sahada kaybolup gitmemeli. VAR, Türk futboluna ne verdi. Ne faydası oldu? VAR’daki hakem arkadaşlarımızın, her takım için çok dikkatli olması lazım. Emek veriyoruz burada, VAR’la verilen bir kararla emeğimiz gittiği zaman üzülüyoruz. Bir VAR kararı için 3-5 dakika bekleyip penaltı veriliyor. Hakemin yerinde olsam kendi bildiğimi yaparım.”

HAKEMLER İNGİLİZ LİGİNİ SEYRETSİN

“Yediğimiz üçüncü golden önce de faul olduğunu düşünüyorum. Hakem arkadaşlara kötü konuşmam, onlara saygı duyuyorum. Kaybetmeyi düşünmediğimiz bir maçı kaybettik. Hakem arkadaşlarımız İngiltere’yi seyretsin. Ufacık şeylere orada düdük çalınmıyor. Kenarda biz teknik adamlara için belirlenen çizgiyi geçtiğimizde 4. hakemler hiç tolerans göstermiyor. 4. hakem kulaklıktan uyarıyor, orta hakem kart gösteriyor, doğru değil. Bizim de görevimiz oyuncularımızı kenardan motive etmek. Hakem arkadaş maç sırasında ‘Bize güvenin’ dedi. Ben, Türk hakemlerine güveniyorum ama gitsinler maçı izlesinler. Kırgınlık, dargınlık yok. Futbol oynamak isteyen bir takımı frenlemesinler. 3 oyuncumuz sarı kart cezalısı oldu. Yediğimiz üçüncü golden sonra 6-7 oyuncumuz gerildi, çalınan düdüklerden dolayı. Bazı şeyleri Türk futbolunda düzeltmek lazım. VAR’ın ne katkısı var ya da yok, Türk futbolundaki büyüklerimizi düşünüyordur.”

TAKIMIN TRANSFERE İHTİYACI VAR

“Transfere ihtiyaç duyuyoruz. Berat Özdemir artık aramızda yok. Onun yerine baktığımız oyuncular var. 3-4 takviye yapmak istiyoruz. Çoğu kulüpte maddi sıkıntı var. Salgından dolayı gelmek istemeyen oyuncular var. Kenar forvet, orta saha, 10 numara pozisyonda oyuncular istiyoruz. 10 gün var. Başkanımızın da bu yönde çalışmaları var. Burada çok kaliteli bir oyuncu grubuna sahibiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!