Gençlerbirliği 3 adım önde

Güncelleme Tarihi:

Gençlerbirliği 3 adım önde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 01:03

Kırmızı-siyahlılar, Sivasspor’a yenilse de geride kalan sezona göre daha başarılı 5 hafta geçirdi.

Haberin Devamı

Başkent ekibi, topladığı puan, attığı gol ve sıralamada elde ettiği dereceye göre, geçen sezona oranla olumlu bir grafik çizdi. Gol sevinci yaşama konusunda da üç büyükleri geride bıraktı. Süper Ligde beşinci hafta geride kalırken, Gençlerbirliği geride kalan sezona göre daha başarılı grafiği ile dikkat çekti. Kırmızı-siyahlılar, milli maçlar nedeniyle lige verilen ara öncesinde deplasmanda Sivasspor’a 1-0 yenilmesine rağmen, biten sezonun ilk 5 haftalık periyoduna oranla daha olumlu bir tablo ortaya çıkardı.
5 maç sonunda; 2 galibiyet (Eskişehirspor ve Balıkesirspor), 1 beraberlik (Çaykur Rizespor) ve 2 yenilgi alan (Burasspor ve Sivasspor) Gençlerbirliği, 7 puan topladı. Elde ettiği bu puanla 8. basamakta kendine yer bulan kırmızı-siyahlılar, 7 gol atarken, kalesinde de 5 gol gördü. Gol sevinci yaşama konusunda, Kasımpaşa (10), Mersin İdmanyurdu (8) ve Akhisar Belediye’nin (8) arkasında kalan Başkent ekibi, Fenerbahçe (6), Galatasaray (6) ve Beşiktaş’ı (5) geride bıraktı. Kırmızı-siyahlılar, kalesinde 5 gol görürken, lig ortalamasına yakın bir performans sergiledi.
Gençlerbirliği, geride kalan sezonun 5. haftası geçilirken, bir galibiyet (Akhisar Belediyespor), 3 yenilgi (Çaykur Rizespor, Kardemir Karabükspor ve Torku Konyaspor) ve bir beraberlik (Kayserispor) almış, 4 puan toplamıştı. Kırmızı-siyahlılar, elde ettiği 4 puan ile 14. basamakta kalırken, 4 gol atma başarısı göstermiş, kalesinde de 4 gol görmüştü. Başkent ekibi, sonrasında çıktığı 3 maçta daha kaybetmiş, puan cetvelinin son sırasına inerek, son dönemlerin en kötü başlangıç tablosu ile karşı karşıya kalmıştı. Sezonun 5. haftası geride kalırken iki teknik adam değişikliği yapan ve yoluna İrfan Buz ile devam eden Gençlerbirliği, ligin 6. haftasında sahasında Kayseri Erciyesspor ile karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!