Gençler yeniden kongreye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Gençler yeniden kongreye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2022 14:17

5 Haziran’da göreve gelen başkan Niyazi Akdaş ve yönetim kurulu, önceki gün toplanırken, çıkış yolu olarak sandığın tekrar delegelerin önüne konması yönünde görüş birliğine vardı. Beştepe, kısa süre içinde yeniden bir seçim ortamı yaşayacak.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde yönetimin elini kolunu bağlayan ekonomik sorun, yeniden olağanüstü kongre kararı alınmasının yolunu açtı.
Kulüpten yapılan açıklamada “Gençlerbirliği yönetim kurulu, yaptığı toplantıda, olağanüstü seçimli genel kurul kararı almıştır” ifadesi kullanıldı.
5 Haziran’daki kongrede göreve gelen başkan Niyazi Akdaş ve yönetimdeki arkadaşları, son günlerde tablonun istedikleri gibi olumluya çevrilmemesinin ardından durum değerlendirmesi yaparken, önceki günkü yönetim kurulu toplantısında, çıkış yolu olarak sandığın tekrar delegelerin önüne konulması yönünde görüş birliğine vardı. Beştepe, kısa süre içinde yeniden bir seçim ortamı daha yaşayacak. Gençlerbirliği’nde olağanüstü genel kurul tarihi 24-31 Temmuz olarak belirlendi.

ŞİRKETLEŞME ÇABALARINDAN SONUÇ ALINAMADI

Haberin Devamı

Başkan Niyazi Akdaş ve arkadaşları, 11 Haziran 2021 tarihinde göreve geldiklerinde, kulübün ekonomik yapısının çok kötü olduğunu ve toplam borcun kendilerine iletilenden fazla çıktığını belirtip, 140 milyon TL civarına ulaştığını açıklamıştı. O dönem ki transfer yasağını, ligin başlamasına kısa süre kala kaldırabilen kırmızı-siyahlılar, sonraki süreçte ekonomik sıkıntılarla çok fazla uğraşırken, ara dönemde bu kez transfer tahtasını açamadı.
Başkan Akdaş, kulübün içine düştüğü ekonomik açmazdan tek çıkış yolunun şirketleşme olduğunu defalarca dile getirirken, bu yönde hem yabancı hem de yerli yatırımcılarla yapılan temaslardan sonuç alınamadı. Geçmiş dönem ki yönetim zamanında transfer edilen oyuncuların alacaklarına mevcut kadrodaki futbolcuların da maaş ve primleri eklenince artan mali yük Beştepe cephesinin altından kalkamayacağı boyuta çıktı. 5 Haziran’da yapılan genel kurulda tartışmaya yol açan şirketleşme girişimi, kulüp delegelerince onaylanırken, sonraki süreçte konunun mahkemeye taşınması ve alınan şirketleşme kararına ihtiyati tedbir konulması, yönetim cephesinin elini iyice zayıflattı.
Şirketleşme çabasının engelle karşılaşması, kur farkının da etkisiyle kulübün toplam borcunun 180 milyon TL’ye ulaşması, maddi kaynak oluşturulamadığı için transfer tahtasının açılamaması ve transfer edilmesi düşünülen oyunculara aktarılacak paranın bulunamaması sonucu, yönetim, acil eylem planı olarak, göreve geldikten 1 ay sonra yeniden olağanüstü genel kurul kararını devreye sokmak zorunda kaldı.

İKİ AYRI TARAFTA NASIL ADIMLAR ATILACAK

“Son genel kurul öncesinde şirketleşme konusunu çözemezsem aday olmayı düşünmüyorum” diyen mevcut başkan Niyazi Akdaş’ın, bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. “Aday çıkarsa bırakırım” diye konuştuğu ileri sürülen Akdaş’ın, yönetici arkadaşlarının ikna çabaları sonrasında, “Benim başkanlığım konusunda bütün camia birleşirse ve şirketleşme ile ilgili mahkemeye açılan davadan vazgeçilirse” yeniden aday olurum dediği öğrenildi.
5 Haziran’da yapılan genel kurul öncesinde başkan Niyazi Akdaş ile bir kaç kez görüşen ve başkan adaylığı konusunda bundan önceki genel kurullarda da adı öne çıkan Arda Çakmak’ın, son gelişmenin ardından, fikir birliği içinde olduğu arkadaşları ile durum değerlendirmesi yaptığı ve Akdaş’ın net tavrına göre hareket edeceği belirtildi.

Haberin Devamı

TRANSFER YASAĞI CİDDİ BİR SORUN

Spor Toto 1. Lig ekibi Gençlerbirliği, Erciyes’te oynadığı ikinci hazırlık maçında Samsunspor ile 0-0 berabere kalırken, Teknik Direktör Metin Diyadin, yaptığı açıklamada, “Mevcut futbolcularımız iyi çalışıyor. Gayretli ve istekliler. O anlamda bir sıkıntı yok. Sadece ciddi anlamda oyuncu takviyesi gerekiyor” dedi.
Yoğun tempoda çalışırken hazırlık maçlarının özellikle oyuncuların gelişimleri açısından önemli olduğunu dile getiren Diyadin, şöyle konuştu.
“Transfer yasağımızın olması ciddi bir handikap. Hem genç oyuncuları hem de deneme için gelen oyuncuları görme açısından iyi oluyor. Transfer tahtasının açılmasını bekliyoruz. Ligin başlama süresi giderek daralıyor. Kampımız gayet iyi geçiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!