Gençler tünelden çıkmanın peşinde

Güncelleme Tarihi:

Gençler tünelden çıkmanın peşinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2022 00:29

Geride kalan süreçte 42 puan toplayan ve korku duvarını aşamayan Şimşekler, play-off grubuna katılmayı garantileyen rakibini yenip, rahat bir nefes almayı hedefliyor. Eryaman Stadı’ndaki zorlu mücadele bugün saat 16.00’da başlayacak.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de geçen hafta oynanan maçlar sonunda Süper Lig’e yükselen takımlar belli olurken, play-off grubu da bir takım dışında şekillendi. Gözler, bitime 3 hafta kala kümeye tutunma mücadelesine çevrildi. Tehlikeli bölgenin yakınında duran ekiplerden biri olan Gençlerbirliği, 36. hafta maçında bugün Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u konuk edecek. Eryaman Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak karşılaşmayı, hakem Burak Şeker yönetecek.
35. hafta maçları sonunda; MKE Ankaragücü ve Bereket Sigorta Ümraniyespor Süper Lig vizesi almayı başardı. 57 puana sahip İstanbulspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor play-off’ta oynama şansını elde etti. 55 puana sahip Royal Hastanesi Bandırmaspor da çok büyük bir sürpriz olmazsa bu grubun üçüncü takımı konumunda. Play-off grubuna 4. takım olarak girme konusunda en avantajlı takım 51 puana sahip Eyüpspor. Mor-sarılı ekibe en yakın takım ise 47 puanlı Yılport Samsunspor. Tuzlaspor ve Adanaspor 46 puana sahip ancak Adanaspor’un bir maçı fazla.

SINIR HATTINDA GERİLİM YÜKSEK

Balıkesirspor, haftalar önce ligden düştü ve şimdi herkes bir alt lige inecek diğer 3 takımın hangileri olacağını merak ediyor. 38 puana sahip Bursaspor ile Nasadoge Menemenspor rakiplerine göre daha şanssız durumda. Düşme hattının içindeki diğer takım ise 40 puanı bulunan Kocaelispor. Altınordu ve Beyppiliç Boluspor 41 puanla bu grubun hemen üzerinde. Gençlerbirliği 42 puanla 13, aynı puana sahip Altaş Denizlispor da 14. basamakta ve ateş hattının sıcaklığını yakından hissediyor.
Geçen hafta oynadığı karşılaşmada Altaş Denizlispor’a 2-0 yenilen Gençlerbirliği, son dönemde toparlanan ve Süper Lig’e yükselecek üçüncü takım olma yolunda play-off grubunda mücadele etme hakkı kazanan BB Erzurumspor’u yenerek, son 2 haftaya hem puan hem de konum olarak rahat girmeyi hedefliyor.
Gençlerbirliği ligde evinde oynadığı son 5 maçta rakiplerine yenilmedi. BB Erzurumspor ise deplasmanda çıktığı son 3 maçı da kazanma başarısı gösterdi. Mavi-beyazlılar, toplamda da 5 maçtır mağlup olmadı.
Gençlerbirliği son 5 maçında; 2 galibiyet ve bir beraberlik alırken, 2 kez de yenildi. BB Erzurumspor ise oynadığı son 5 maçta; 4 kez galip geldi bir kez de berabere kaldı.

HÜCUM BÖLGESİNİN İSİMLERİ ETKİLİ

Gençlerbirliği ile BB Erzurumspor, bugüne kadar 3 kez karşı karşıya gelirken, iki taraf da birer galibiyet aldı. Bir maç da berabere bitti. Sezonun ilk yarısında Erzurum’da oynanan müsabakayı ev sahibi takım 2-0 kazandı. Gençlerbirliği de galibiyet sevincini Erzurum’daki maçta yaşadı.
Başkent ekibinde Sandro Lima attığı 10 golle takımın bu alandaki en etkili ismi konumunda. Brezilyalı futbolucuyu, Blessing Eleke ve Barış Alıcı 7 golle izliyor.
BB Erzurumspor’da ise en golcü isim 9 kez rakip ağları havalandıran Eren Tozlu. Aaron Olanare 8, Arvydas Novikovas ise 7 golle Eren Tozlu’yu takip ediyor.
Gençlerbirliği, maçın hakemi Burak Şeker’in daha önce yönettiği 3 maçı da kaybetti. Kırmızı-siyahlılar, bu maçların ikisini Ankara’da oynayıp, rakiplerine mağlup oldu.
BB Erzurumspor ise Burak Şeker’in yönettiği 9 müsabakada; 4 galibiyet ve 2 beraberlik alırken, 3 kez de rakiplerine yenildi. Mavi-beyazlılar, Şeker, yönetiminde deplasmanda oynadığı 7 karşılaşmada ise 3 galibiyet ve bir beraberlik alırken, 3 kez de yenilgi yaşadı.

Haberin Devamı

BAŞKAN AKDAŞ’TAN KONGREYE DAVET

Gençlerbirliği’nde olağan genel kurul tarihi belli olurken, kırmızı-siyahlı kulübün başkanı Niyazi Akdaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kulüp delegelerini kongreye davet etti.
Akdaş, misajında, şu ifadelere yer verdi:
“Değerli Gençlerbirliği kongre üyeleri. Kulübümüz olağan kongresi, Dernekler Masası ile yapılan istişareler neticesinde daha önce planlanan 22 Mayıs’ta değil 29 Mayıs 2022 tarihinde, bu tarihte çoğunluğun sağlanamaması halinde ise 5 Haziran 2022 tarihinde toplanacaktır. Tüm kongre üyelerimizi bu önemli günde, kulübümüzün geleceği adına verilecek kararlarda söz hakkını kullanmak için kongreye davet ediyorum.”

Haberin Devamı

ERSEN’E GEÇMİ OLSUN MESAJI

Gençlerbirliği kulübü, bir dönem kırmızı-siyahlı formayı giyen eski eski futbolcularından Ersen Martin için geçmiş olsun mesajı yayımladı. Kulüp resmi sitesinden yapılan bilgilendirmede, “Eski futbolcumuz Ersen Martin’in kalp krizi geçirerek tedavi altına alındığını üzülerek öğrendik. Ersen Martin’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, en kısa sürede sağlığına yeniden kavuşmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!