Gençler tek yürek oldu

Güncelleme Tarihi:

Gençler tek yürek oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2022 15:45

Kırmızı-siyahlı ekibin Basından Sorumlu Asbaşkanı Muammer Akyüz, “Gençlerbirliği asırlık bir markadır. Zaman zaman tökezlese de hiçbir zaman diz çökmez ve düştüğü yerden daha güçlü bir şekilde kalkar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de ikinci devreye iyi başlayamayan ve bu süreçte 3, toplamda 4 maçtır kaybeden Gençlerbirliği’nde, lige verilen aradan sonraki bölüm için umutlu mesajler geliyor. Kırmızı-siyahlı ekibin Basından Sorumlu Asbaşkanı Muammer Akyüz, sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini ancak zorlukları aşacak inanca sahip olduklarını belirtti. Yönetim kurulu olarak yaptıkları durum değerlendirmesinde, Teknik Direktör Metin Diyadin’in görevinin başında kalması yolunda fikir birliğine vardıklarını dile getiren Akyüz, şu bilgileri verdi:
“Yaklaşık 7 ay önce görevi devraldığımız kulübümüzün, gerek finansman gerekse futbolcu yönünden iyi bir durumda olmadığı tüm kamuoyunun malumuydu. Sözleşmesi devam eden veya biten, özellikle yabancı futbolcuların geriye dönük, yüksek alacakları nedeniyle kulübümüze transfer yasağı konmuştu. Yönetimimiz, öncelikli olarak sportif direktör ve teknik direktör arayışına girerek; sportif direktörlük görevine eski futbolcumuz Baki Mercimek’i, teknik direktörlük görevine de uzun yıllar Gençlerbirliği’nde kaptanlık yapmış, gerek teknik direktörlük kariyeri gerekse karakterine güvendiğimiz Metin Diyadin getirilmişti.”

OYUNCULARIN GEÇMİŞ DÖNEM BORÇLARI ÖDENDİ

“Transfer yasağının kaldırılması için özellikle işlem başlatan yabancı oyuncuların geçmişe ait borçları ödenerek, transfer tahtası açıldı. Neredeyse yeniden bir kadro kurmak üzere yoğun bir transfer atağına geçilerek kısa zamanda gerekli transferler gerçekleştirildi. Yeni transferlerin birbiriyle kaynaşması ve takım olabilmeleri için gerekli zamanımız olmadı ve ligler başladı. Doğal olarak lige kötü bir başlangıç yaparak 4 maçta maalesef bir puan alınabildi. Buna rağmen yönetimimiz teknik kadromuza güvenini ortaya koyup, herhangi bir değişiklik düşünmedi. Bunun sonucu olarak takımımız play-Off grubunun bir iki puan altında ilk yarıyı bitirdi.
FORMANIN DEĞERİNİ BİLMEYEN OYUNCULAR VARDI
“Ancak ikinci yarıya başlarken, zaten kısıtlı kadromuzdan önemli oyuncuların sakatlıkları yanında Gençlerbirliği formasının değerini bilmeyen bazı oyuncuların takımdan kopması da tabiidir ki kadromuzu zayıflattı. İkinci devre üst üste alınan mağlubiyetler, yönetimimizi olduğu gibi tüm camiamızı da üzmekte. Bu şartlar karşısında teknik direktörümüz Metin Diyadin, karakterine yakışır bir davranışta bulunarak, yönetimin ve kulübün önünü açmak amacıyla ayrılmak istediğini yönetimimize iletti.
Başta başkanımız olmak üzere, yöneticilerimizin tümü en az hepimiz kadar Gençlerbirlikli olan Metin Diyadin ile devam etmemizin kulübümüz açısından daha faydalı olacağını, bundan dolayı da ayrılmasını uygun bulmadığımızı kendisine söyleyerek devam kararı aldık.”

ANKARALILAR ADINA DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ

“Yönetim olarak teknik kadromuza güvendiğimiz kadar kadromuzdaki tüm futbolcu kardeşlerimize de güveniyoruz. Tüm sakatlıklara rağmen, sahaya çıkacak 11 genç kardeşimiz, giydikleri formanın ve Türk futbolunda marka olan Gençlerbirliği’nin değerini ve önemini bildikleri sürece bu sorumluluğun altından kalkacaklarına yürekten inanıyoruz. Gençlerbirliği, asırlık bir markadır. Zaman zaman tökezlese de hiçbir zaman diz çökmez ve düştüğü yerden daha güçlü bir şekilde kalkar. Yeter ki taraftarlarımız umutlarını yitirmesin ve takımlarına sonuna kadar destek olsun. Söylemek zorundayız ki; Cumhuriyet ile yaşıt Ankara’nın önemli markalarından olan Gençlerbirliği’ne hak ettiği destek maalesef verilmemektedir. Özellikle, Ankara milletvekillerinden, belediye başkanlarından, il yöneticilerinden destek olmalarını tüm Ankaralılar adına bekliyoruz.”

Haberin Devamı

SANDRO LİMA DERBİDE YOK

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde, Ankaragücü ile oynanacak derbi maçı öncesi eksikler kervanına Sandro Lima da eklendi. Brezilyalı hücum oyuncusunun lige verilen aradan sonraki maçta sakatlığı nedeni ile oynayamayacağı öğrenildi.
Aaron Tshibola’nın da sakatlığının bulunduğu ve derbi maçına yetiştirilmeye çalışacağı ifade edildi.
Kırmızı-siyahlılarda, cezalı Barış Alıcı ve ameliyat olan Aksel Aktaş da Ankaragücü’ne karşı forma giyemeyecek.

 

KAZENGA LUALUA ANTRENMANA ÇIKTI

Gençlerbirliği’nde, devrenin son bölümünde yaşadığı sorun nedeniyle operasyon geçiren ve yaklaşık bir aydır takımdan ayrı kalan Kazenga Lualua, tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından idmana çıktı. Takımla birlikte ısınma hareketlerine katılan tecrübeli futbolcu, daha sonra fizyoterapist eşliğinde çalışmalarını sürdürdü. Antrenman ve maç eksiği bulunan oyuncunun Ankaragücü maçında forma giyme ihtimali zayıf görünüyor.
Teknik Direktör Metin Diyadin ile görüştükten sonra takıma dönüş yolu açılan ikili Rahmetullah ve İlker de antrenmanda yer aldı.

Haberin Devamı

KALECİ ÜBEYD’TEN EVLİLİK İMZASI

Gençlerbirliği takım kaptanlarından kaleci Übeyd Adıyaman, Ankara’da yapılan tören eşliğinde, hayatını Hazal Ateş ile birleştirdi.
Gençlerbirliği yöneticileri, futbolcuları ve idari ekibi de tecrübeli oyuncuyu mutlu gününde yalnız bırakmadı.
Gençlerbirliği kulübünden;
“Kaptanlarımızdan Übeyd Adıyaman, hayatını, Hazal Ateş ile birleştirdi. Übeyd ve Hazal çiftini kutluyor, ömür boyu mutluluklar diliyoruz” paylaşımı yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!