Gençler kendini aştı

Güncelleme Tarihi:

Gençler kendini aştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2022 08:41

Spor Toto 1. Lig’de son oynadığı maçta Göztepe ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Şimşekler, 5 puan topladı. Geride kalan sezon aynı hafta geçilirken, Başkent ekibi bir puanla son basamakta yer alıyordu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Başkentin iki ekibinden biri olan Gençlerbirliği, transfer tahtası kapalı olduğu için şu ana kadar oyuncu transfer edemese de geride kalan sezona göre daha başarılı bir 4 hafta geçirdi. Kırmızı-siyahlı ekipte geçen yıl kadroda olan isimlerden; Arda Kızıldağ ve Ömürcan Artan (Gaziantep FK), Rahmetullah Berişbek (Giresunspor), Sandro Lima (Güney Kore), Baran Başyiğit (Bandırmaspor) ve Furkan (Etimesgut Belediye) giderken, Blesing Eleke ve Kazenga LuaLua, kiralık sözleşmeleri dolduğu için eski takımlarına döndü. Kaleci Ramazan Köse, Aeron Tshibola ve Sallalich’in ise karşılıklı anlaşma yolu ile sözleşmeleri sonlandırıldı. Transfer yasağı nedeniyle kadroya yeni oyuncu katamayan ve alt yapıdan gelen futbolcularla Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Gençlerbirliği’nde, Pendikspor ile oynanan maçta sakatlanan kaptan Muhammed Bayır da takımdan uzak kaldı. Gençlerbirliği, geçen sezonun başında da transfer tahtasının kapalı olması nedeni ile sorunlar yaşamış, ligin start almasına kısa süre kala yasağı kaldırıp, yeni oyuncuları Beştepe’ye getirmişti.

Haberin Devamı

Gençler kendini aştı

ATTIĞI VE YEDİĞİ GOL SAYISI EŞİT

Geçen sezon, takım yapılanması geç tamamlandığı için başlarda sıkıntı çeken kırmızı-siyahlılar, ilk 4 haftalık periyotta sadece 1 puan alırken, ligin en alt sırasına inmişti. O dönemde hem gol atma hem de kalesini korumakta zorlanan Başkent ekibi, 2 kez gol sevinci yaşayıp, kalesinde 9 gol görmüştü.

Gençlerbirliği, genç, deneyimsiz ve alternatifsiz kadrosu ile bu sezon geride kalan 4 maçta, 5 puan toplamayı başardı. Altınordu ve Göztepe ile berabere kalan Şimşekler, Boluspor’u deplasmanda yenerken, kendi evinde Pendikspor’a yenildi. Kırmızı-siyahlılar, bu sezon 4 maçta, 6 gol atıp, kalesinde 6 gol gördü. Sezon başında Keçiörengücü’ne gidip, maçlar başlamadan dönen İlker Karakaş ile Serdarcan Eralp, Musa Şahindere ve Arda Tuzcu gibi alt yapıdan yetişen isimler, bu sezon 11’de sahaya çıkmaya başladı. Geçen sezonun başında forma şansı bulan sonrasında ise daha az süre alan Mert Kula da kendine 11’de yer bulan isimlerden oldu. Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig’in 5. haftasında Eryaman Stadı’nda Tuzlaspor ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

Gençler kendini aştı

BEŞTEPE’DE MESAİ DEVAM EDİYOR

 Gençlerbirliği’nde, Göztepe maçında uzun süreli forma giyen oyuncular günü izinli geçirirken, karşılaşmada kısa süreli oynayan ve forma şansı bulamayan futbolcular yardımcı antrenörler nezaretinde antrenman yaptı. Isınma koşusuyla başlayan antrenman, topla koordinasyon çalışmasıyla devam etti. Daha sonra mobilizasyon çalışması yapan oyuncular, minyatür kalelerden kurulu dar alanda oyun oynadı. Antrenman, dar alanda oynanan çift kale maçın ardından MAS koşusuyla son buldu.

Gençler kendini aştı

MERT ÇELİK’TEN PROFESYONEL İMZA

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, 2 yıldır altyapısında forma giyen Almanya doğumlu 19 yaşındaki hücum oyuncusu Mert Çelik ile profesyonel sözleşme imzaladı. Mert Çelik, bu sezon TFF 3. Lig’de mücadele edecek 1945 Hacettepe’de kiralık olarak forma giyecek. Geçen sezon kırmızı-siyahlı ekibin U19 takımında oynayan Mert Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 2 yıl önce hayallerimin peşinden gitmek için bavulumu toplayıp ailemi ve hayatımı geride bıraktım. Ve bugün burada hayalimi gerçekleştirmeyi başardığımı söyleyebilmenin tüm gururuyla duruyorum. Sıradaki hedeflerime ulaşmak için her gün öncekinden daha çok çalışacağım. Bana inanan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. İki yıldır altyapıda ter döktüğüm bu forma için bundan sonra profesyonel bir şekilde mücadele edeceğim. Emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim.”

Haberin Devamı

BELYAEV SAHAYA ÇIKTI

Transfer yasağı bulunan Gençlerbirliği’nin, FIFA’nın izniyle bonservisini aldığı Oleksandr Belyaev, Göztepe maçında 90+3. dakikada oyuna girerek bu sezon kırmızı-siyahlı formayla ilk kez yeşil sahaya adım attı. Belyaev, oyuna girmeden önce yaptığı itiraz nedeniyle de yedek kulübesinde sarı kart gördü. Lisansı çıkarılmadan kısa bir süre önce sakatlık geçiren Ukraynalı orta saha oyuncusunun, 2 hafta sonra verilecek milli maç arasından sonra tam olarak hazır olması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!