Gençler’e ’gölge’ ihtarı

Güncelleme Tarihi:

Gençler’e ’gölge’ ihtarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2009 00:00

2006’da ihraç edilen Atilla Aytek ve Yaşar Durak, adına Ankara 17. Noteri’nden kulübe ihtarname çektiren avukatlar, kulüp üyeliğinden çıkarma ile ilgili son kararın genel kurula ait olduğunu ileri sürdü.

GENÇLERBİRLİĞİ’nde Mayıs ayında yapılacak olağan kongre öncesi, ortalık yeniden hareketlendi. Bir önceki genel kurulda "Gölge kabine" adıyla muhalefet bayrağı açan başkan adayı olan Atilla Aytek ile eski yöneticilerden Mehmet Yaşar Durak, 16 Mart 2009 tarihinde üyelik aidatlarını kulübün banka hesabına yatırdıklarını, 19 Mart 2009 tarihinde Ankara 17. Noteri kanalıyla tespit ettirip, ihtarname ile kulübü bilgilendirdi.

Elden makbuzla ödemişlerdi

Avukatlar Oğuzhan Buhur ve Hakan Gönenç, çektikleri ihtarnamede müvekkilleri Aytek ve Durak’ın her yıl olduğu gibi dernek tüzüğü uyarınca kulübe ödemeleri gereken yıllık aidatlarını yatırmak istediklerini, ancak söz konusu taleplerin, 2006 yılında kulüp yönetimi tarafından kendileri hakkında kulüpten ihraç kararı alındığı gerekçesiyle reddedildiğini, ancak ikilinin 2007 ve 2008 yılları aidatlarının elden makbuz karşılığı ödendiğini belirtti.

Avukatlar, gerek yasal mevzuat, gerekse Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin yerleşik kararı uyarınca, genel kurulun onayını almayan yönetim veya disiplin kurulu kararlarının, derneğin denetim yolları tüketilmiş kararı olarak kabul edilemeyeceğini, özellikle de dernek üyeliği ve üyelikten çıkarma hakkında son kararı verme yetkisinin genel kurula ait olduğunu bildirdi.

Bu hususların kulüp yönetimi tarafından da bilindiğini ifade eden avukatlar tarafından, "Aytek ve Durak, dernek tüzüğü uyarınca aidat ödeme yükümlülüklerini yerine getirmek istemiş ancak açıkça yasaya aykırı surette engel olunduğundan, parayı banka hesabına defaten yatırmışlardır" ifadeleri kullanıldı.

Uygulamalar hukuka aykırı

Avukatlar, ihtarnamede; Aytek ve Durak’ın bir önceki genel kurulda yönetime aday olmalarından dolayı, aidatlarını yatırmalarını önleyerek, 2009 yılı Mayıs ayında yapılacak genel kurul salonuna alınmama amacı taşıdığı kanaatinin uyandığını ileri sürdü. Metinde; çelişkili ve hukuka aykırı uygulamalara son verilmesi istenirken, bu ve buna benzer yasal mevzuata ve iyi niyet kurallarına aykırı uygulamaların ısrarla sürdürülmesi halinde, Gençlerbirliği Spor Kulübü yetkilileri aleyhinde hukuki ve cezai yollara başvurulacağının altı çizildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!