Gençler’e Blatter teşekkürü

Güncelleme Tarihi:

Gençler’e Blatter teşekkürü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2012 02:09

Başkent temsilcisi, tesislerine yaptırdığı sentetik saha nedeniyle, FIFA Başkanı Joseph Blatter tarafından gönderilen teşekkür yazısıyla yazıyla “FIFA Futbol Çimi Kalite Kavramı 1 Yıldız” sertifikasına layık görüldü.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Beştepe tesislerinde yaptırdığı sentetik sahayla FIFA Başkanı Joseph Blatter’in övgüsünü kazandı. Başkent temsilcisinin, termoplastik granülünü İtalya, halısını ise İstanbul’dan getirterek yaptırdığı halı saha, FIFA yetkililerinin incelemesi sonunda “FIFA Futbol Çimi Kalite Kavramı 1 Yıldız” sertifikası aldı. FIFA Başkanı Joseph Blatter imzasıyla kulübe gönderilen yazıyla, tesislere yapılan sahanın tüm kriterlere uygun olduğu belirtilerek, kırmızı-siyahlı kulübe teşekkür edildi.
Sözkonusu saha yapılırken UEFA kriterleri göz önüne alındı. 60 ton termoplastik granür, İtalya’dan getirildi. 58 milimetre yüksekliğinde halının altına, 12 milimetre schok pad kullanıldı. Bu saha, Şampiyonlar Ligi maçı oynamaya uygun kriterlerde yapıldı. Bu nedenle de 16 Temmuz 2012-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında geçerli olacak FIFA Futbol Çimi Kalite Kavramı 1 Yıldız sertifikası alındı. Ödüllü saha, yaklaşık 1 milyon liraya mal oldu.

Haberin Devamı

Çocuklarımızın sağlığını önemsiyoruz

Projenin başında bulunan Halil Erkman ise yaptırdıkları sahanın Blatter tarafından takdir edilmesi nedeniyle büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Erkman, kırmızı-siyahlı kulüp olarak, alt yapılarında bulunan futbolcularının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Çocuklarımız, bizim gözbebeğimiz” dedi.
Gençlerbirliği olarak öncelikle kendilerine, sonra da Ankara takımları ve Türk futboluna oyuncu yetiştirdiklerinin altını çizen Erkman, “FIFA yetkilileri geldi ve yapılan incelemeler sonunda bizi takdir etti. Bu sertifikayı 4 yıl geçerli olmak üzere kulübümüze kazandırdık. Aldığımız sertifika, FIFA’nın internet sitesinde de İlhan Cavcav Sahası adıyla görülebilir. Ankara’daki diğer takımların yaşadığı problemler nedeniyle, bu yıl sahamızı kullananların sayısı da arttı. Ayda bin 200 çocuk, bu sahada futbol eğitimi alıyor ve biz bu çocuklarımızın sağlıklarını çok önemsiyoruz. FIFA da bizi sertifikayla ödüllendirdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!