Genç müzisyenler büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Genç müzisyenler büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2013 01:20

TÜRKSOY Uluslararası Gençlik Oda Orkestrası Ankaralılarla buluştu. Türkçe konuşan halkların bir araya gelmesiyle kurulan orkestradan yükselen müzik nağmeleri sanatseverleri hayran bıraktı.

Haberin Devamı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) bünyesinde kurulan TÜRKSOY Uluslararası Gençlik Oda Orkestrası, Başkentlilerle buluştu.
TÜRKSOY’un 20’nci yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser, Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Kazakistan Kurmangazi Üniversitesi profesörlerinden Uygur kökenli ünlü maestro Anvar Akbarov şefliğinde çalışmalarını sürdüren, TÜRKSOY’a üye başta Türkiye olmak üzere Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Başkurdistan, Hakas, Yakut ve Tataristan Cumhuriyetleri’nden gelen genç sanatçıların enstrümanlarından yükselen müzik nağmeleri sanatseverleri kendisine hayran bıraktı.

TANITIM İÇİN KURULDU

Orkestra 2010 yılında, Türkçe konuşan halkların müzik potansiyelinin evrensel klasik müzik diliyle yansıtılması, Türk kültürünün ve Türk klasik müzik bestelerinin daha yakından tanınmasının sağlanması ve popülerleştirilmesi amacıyla TÜRKSOY tarafından kuruldu. Ankara’da çalışmalarına başlayan orkestra, pek çok sanatçının hayalini süsleyen sahneler olan New York’ta Lincoln Center, Washington’da Strathmore Music Center’da sahne aldı. Orkestra, Yunus Emre Oratoryosu çalışmalarında da TÜRKSOY Senfoni Orkestrası’nda yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!