Geleceğin pilotları için uçak filosu

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin pilotları için uçak filosu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 15:09

Atılım Üniversitesi’nin, Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü öğrencileri için uçak filosu oluşturduğunu belirten Uçuş Okulu Sorumlu Müdürü Giray Hürgezen, “Teslim alınan ilk uçak ile her yıl 25 pilotaj öğrencisinin başlangıç uçuş eğitimlerini ve ikinci safha olan sorumlu pilot eğitim uçuşlarını yaptıracağız” dedi.

Haberin Devamı

Atılım Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü öğrencileri için uçak filosu oluşturuyor. Pilotaj bölümü öğrencilerinin eğitimlerinde kullanılmak üzere alınması planlanan uçaklardan ilki Esenboğa Havaalanı'nda bulunan eğitim merkezinde teslim alındı. TECNAM P-2008 tipi uçak ve verilecek olan eğitimler hakkında bilgi veren Uçuş Okulu Sorumlu Müdürü Giray Hürgezen, "Bu uçak ile her yıl 25 pilotaj öğrencisinin başlangıç uçuş eğitimlerini ve ikinci safha olan sorumlu pilot eğitim uçuşlarını yaptıracağız" dedi.

2018’DE BAŞLAYACAK

İki yıl içinde tamamlanması öngörülen filo ile Atılım Üniversitesi’nin, havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi (EASA) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) regülasyonlarına uygun pilotlar yetiştireceğini dile getiren Hürgezen, "Operasyon meydanı olarak Esenboğa´nın yanında Yenişehir, Sivrihisar ve Urfa meydanlarını da seçmiş durumdayız. Bu yılın sonunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne başvurarak yetkilendirme isteyeceğiz ve 2018´in ilk çeyreğinde ilk eğitim uçuşlarımıza başlayacağız" dedi.

BAKMADAN GEÇME!