Geleceğin eğitimcileri hatırlı buluşmalarda  

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin eğitimcileri hatırlı buluşmalarda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2023 11:27

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Cumhuriyet'in 100. yılında ‘Geleceğin Eğitimcileri Hatırlı Buluşma’ etkinliği düzenledi. 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinleri kapsamında, dekanlık 41. yılını da kutladı.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefika Şule Erçetin, Cumhuriyet'in 100. yılında öğretmenlerin önemini vurgulayıp, şunları söyledi:

“Bu kutlu mücadelede şehit olan öğretmenlerimiz oldu. Bu kutlu davanın neferlerinden Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz’ı anlamlı günde şehit verdik. Büyük deprem felaketinde kaybettiğimiz fakültemiz öğrencileri Tuğba Yiğitbaşı, Şeyma Zencir, Aybüke Cemre Zorlu, Selin Adaklı, mezunlarımız Prof. Dr. Gökhan Özdemir, Nazmiye Karaokur, Hatice Gülgün, Özlem Çevik, Melek Türkmen Altınsoy, Oğuzhan Altınsoy, Seda Ayhan Ak, Ahmet Kırmızıoğlu’nu rahmetle anıyorum. Bu felaketlerden sonra her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olacağımıza inanıyorum. Öğretmenlik, evrensel acılara da sessiz kalmamayı gerektirir. İsrail’in son zamanlarda Filistin'e yönelik saldırı ve ihlallerini derin bir üzüntü ve endişe ile takip ettiğimizi söylemek isterim. Filistin halkına yönelik temel insan haklarını ihlal eden bu saldırılar ve şiddet eylemlerinin bir an önce son bulmasını diliyor, bugün ağlayan Filistinli çocukların gönlünün ve yüzünün güldüğünü görmeyi temenni ediyorum.”

Haberin Devamı

Geleceğin eğitimcileri hatırlı buluşmalarda

YENİ PROJELER TAMAMLANMAK ÜZERE

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Türkiye Yüzyılı’nın önemine vurgu yapıp, “Cumhuriyet'in yüzyılını kutladığımız bu süreçte, Türkiye’yi gelecek yüzyıllara taşıyacak eğitimcilere büyük sorumluluk düşüyor. Hacettepe Üniversitesi olarak öğrencilerin kullanımına sunacağımız tesisler konusunda devam eden projelerimiz tamamlanma aşamasında” diye konuştu.
Programa katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı, Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu belirtirken, öğretmenlerin yetiştirdiği nesillerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilinde ne kadar önemli olduğunu kendi anıları ve yaşadığı deneyimlerle aktardı. Programın sonunda Büyükelçi Bozay’a Hacettepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Cahit Güran ve Hacettepe Eğitim Fakültesi Dekanı Şefika Şule Erçetin tarafından hediye takdim edildi.

Haberin Devamı

Geleceğin eğitimcileri hatırlı buluşmalarda

FARKLI KÜLTÜRLERDE ÖĞRETMEN OLMAK

Hatırlı Buluşmalar Programı’na bir katılım da Malezya’dan geldi. Malezya’da, 2005’ten bu yana İngilizce öğretmenliği yapan Ezan Arissa Mohd Zain “Farklı Kültürlerde Öğretmen” başlıklı konuşma yaptı. Programda ayrıca, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından gitar, TRT Halk Müziği sanatçıları tarafından da müzik dinletisi gerçekleştirildi. Öğretmen Marşı ile kapanan programın ardından şehit öğretmenlerinin anısına katılımcılara fidan dağıtıldı.

BAKMADAN GEÇME!