Geç okunan su faturaları Meclis’in gündemindeydi

Güncelleme Tarihi:

Geç okunan su faturaları Meclis’in gündemindeydi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2024 16:25

Ankara’da özellikle kırsal kesimde geç okunan su faturaları ABB Meclisi’nin bu ayki ilk oturumunda gündeme geldi. AK Parti grubu, “Su sayaçlarının okumasını eğer böyle sekiz ayda on ayda yapacaksak vatandaşlarımız ciddi mağduriyete uğrayacak” derken CHP de ayrıntılı inceleme yapılıp bilgi verileceğini açıkladı. 

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi ‘Şubat Ayı İlk Oturumu’nu önceki gün İkinci Meclis Başkanvekili Mehmet Yıldız başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis’in gündeminde kırsal mahallelerde geç okunan ve yüklü tutarda gelen su faturaları vardı. Konuyla ilgili Meclis’e bir önerge sunan AK Parti Nallıhan Meclis Üyesi Gökhan Arıcı’nın önergesinde, “İlimiz kırsal bölgelerindeki su sayaçlarının 2023 yılı Eylül-Ekim aylarından bu yana okunmadığı abonelerce tarafımıza bildirilmektedir. Su abonelerinin sayaç okuma işlemlerinin ne sıklıkla yapıldığı ve en son ne zaman okunduğu konusunda tarafıma bilgi verilmesini arz ve teklif ederim” ifadeleri yer aldı.

HER AY YA DA İKİ AYDA BİR OKUNSUN

Geç okunan su faturaları Meclis’in gündemindeydi

Haberin Devamı

Gökhan Arıcı

Konuyla ilgili Meclis’te de söz alan AK Parti’li Arıcı, geç okunan su faturalarının vatandaşı ciddi anlamda mağduriyete uğratacağına dikkat çekerek, “Biliyorsunuz bu su zamlarıyla alakalı Meclis’imizde ciddi görüşmeler oldu. Grup başkanlarımız bize burada bu kademeli artışla alakalı konularda bilgiler verdiler. Ama görüyoruz ki uygulamalarda hata var. Yani teoriyle pratik arasında ciddi farklar var. Nallıhan ilçesinden örnek vereyim, en son ekim ayında su sayaçları okunmuş özellikle kırsal mahalleler için. Sayaç okuyan arkadaşları gördüğümde tabii bu arkadaşların beyanı, ‘seçim sonrasına kadar yani mart ayına kadar su sayaçlarının okunmaması gerektiği’ söylenmiş. Sekiz aylık bir süre. Biliyorsunuz kademeli artış var aynı zamanda ÜFE’ye göre de bir artış var. Haliyle sekiz-dokuz aylık bir sürede kırsal mahallelere gelen su sayaç faturaları ciddi miktarda yüklü olacaktır. Bunların her ay ya da iki ayda bir okunması uygun olur adalet açısından. Şöyle ki biraz önce bu konuyu paylaştığımda, Kalecik ilçesinden Meclis üyemize gelen bir su faturası var en son ağustos ve aralık ayında okunmuş. Altı aylık fatura 8 bin lira gelmiş. Bu normal bir konut için. Normalde ticari bir parsel değil. Haliyle su sayaçlarının okumasını eğer böyle sekiz ayda on ayda yapacaksak vatandaşlarımız ciddi mağduriyete uğrayacak. Bu anlamda hassasiyet gösterilmesini önemle rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘İNCELEYİP BİLGİ VERECEĞİZ’ YANITI

Geç okunan su faturaları Meclis’in gündemindeydi

Süleyman Akkaya

AK Parti Nallıhan Meclis Üyesi Gökhan Arıcı’nın konuşmasında bahsettiği kişinin kendisi olduğunu söyleyen AK Parti Kalecik Belediye Meclis Üyesi Süleyman Akkaya da “Gökhan Arıcı Bey’in bahsettiği su faturası benim faturam. 21 Ağustos’ta okunmuş, en son 24 Ocak’ta okunan fatura beş aylık süreç içerisinde gelen bedel 7 bin 967 lira yani 8 bin lira civarında bir rakam. Tabii bu ücretlendirirken muhtemelen en son ÜFE ile TÜFE’nin hesaplanması sonucu, en son zamlı tarife üzerinden hesaplandı diye düşünüyorum. Ben mağdurum, bir sürü insan mağdurdur bu konuda. ASKİ’nin gerekli hassasiyeti göstermesini talep ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Geç okunan su faturaları Meclis’in gündemindeydi

Yaşar Neslihanoğlu

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu daTabii ki su faturalarının gününde okunması gerekiyor yani beş ay sonra okunması bana göre de doğru değil. Bu konuyla ilgili sıkıntı nedir ne değildir onu araştırıp ayrıca ayrıntılı da bilgi vereceğim arkadaşlara” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!