Gazi duvara garşı

Güncelleme Tarihi:

Gazi duvara garşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 15:31

Gazi Mahallesi sakinleri, Polatlı Caddesi’nden geçen tren hatlarıyla konutların arasına yapılan ve boyu 7 metreyi bulan ses duvarının kaldırılması için imza kampanyası başlattı. 

Haberin Devamı

Şikâyetlerini BİMER’e ileten ve geçen hafta, örülen duvar önünde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışan mahalle halkı, 7 metrelik duvarın 3 metreye düşürülmesi ve ağaçlandırılarak yükseltilmesi için bir haftada 700 imza topladı. Vatandaşlar taleplerinin yerine getirilmesi için hazırladıkları dilekçeyi, imzalarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na (TCDD), Valilik’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne verdi.

AĞAÇLANDIRILARAK YÜKSELTİLSİN

Kampanyalarını change.org üzerinden devam ettiren vatandaşlar, Facebook’ta da ‘Gazi duvara garşı’ adlı bir sayfa açtı. 88 üyesi bulunan sayfada mahalleli, yürüttükleri imza kampanyaları ve duvarla ilgili gelişmeler hakkında paylaşımlar yapıyor. Mahalle sakinleri, “Önce üç metrelik duvar yapıldı. Sonra üzerine dört metrelik bir duvar daha yapılmaya başlanınca ayağa kalktık. Çalışma durdu ama biz sonradan yapılan dört metrelik bölümün yıkılmasını, duvarın ağaçlandırılarak yükselmesini istiyoruz” diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!