Gazi’den hem eğlenceli hem ’verimli’ etkinlik

Güncelleme Tarihi:

Gazi’den hem eğlenceli hem ’verimli’ etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2009 00:00

Gazi Üniversitesi Endüstri Topluluğunun can verdiği, ülke çapında bilinen ve destek gören ’Verimlilik Günleri’nde, bu yıl da endüstri topluluğu kapsamında Türkiye’de yer alan tüm üye üniversitelerden gelen misafir öğrencilerin yatılı olarak konaklatılacak

GAZİ Üniversitesi Endüstri Topluluğu’nun bu yıl 5.sini gerçekleştireceği ’Verimlilik Günleri’nde, bu yıl da öğrenciler özellikle iş çevreleri ile kuracakları iletişim sayesinde gelecekleri açısından önemli bir kazanım sağlayacaklar.

Topluluk, ülke çapında gerçekleştirilen ve bununla beraber resmi bir nitelik tasıyan Milli Prodüktivite Merkezi ile ortak geliştirdiği VEGÜ projesini ilk olarak 2005 yılında düzenlediği ilk etkinlik ile geliştirmişti. Endüstri Topluluğu’ndan yapılan açıklamada, bu yıl bugün başlayacak ve yarın da devam edecek 5. etkinlik ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

Bu proje alanında uzman önemli kişilerin, zirveye oynayanların çeşitli seminerleriyle, konferanslarıyla, söyleşileriyle ve panelleriyle gerçekleşiyor. Önceki yıllarda gerçekleşen VEGÜ’ye Milli Prodüktivite Merkezi, Microsoft, IBM, Sabancı Holding, Netsis, Ülker, ENKOÇ Holding, Armada Alışveriş ve Ds Merkezi, Dizayn Grup, MAN, Active English gibi önemli kuruluşlar ilgi göstermiş ve destek sağlamışlardı.

Sürprizler de var

Gazi Üniversitesi Endüstri Topluluğunun can verdiği, ülke çapında bilinen ve destek gören VEGÜ’nün, bu yıl da endüstri topluluğu kapsamında Türkiye’de yer alan tüm üye üniversitelerden gelen misafir öğrencilerin yatılı olarak konaklatılacağı VEGÜ’09’u organize ediyoruz. Organizasyon 17-18 Nisan 2009 tarihinde resmi bir açılış töreni ile başlayarak konferanslar, paneller, söyleşiler ve eğlenceli etkinlikler eşliğinde devam edecek. Bu yıl 5. Verimlilik Günleri’nde TBMM’den de çok önemli konukları ağırlamayı planlıyoruz. Söyleşilerimizde ise ünlü isimleri ağırlayacağız.

Konferanslarımız ve panellerimizde yer alacak konuşmacılarımız kendi alanlarında profesyonel kişiler olacak. Yatılı arkadaşlarımız ile birlikte iki gün boyunca katılacağımız sürpriz eğlenceler düzenleyeceğiz."

Verimlilik nedir?

GAZİ
Üniversitesi Endüstri Topluluğu, verimliliğin anlamını ve önemini ise şöyle açıklıyor:

"Verimlilik denilince artık, elde edilen ürün ve hizmetin kalitesini yükseltme, çevreyi ve doğal yapıyı koruma, çalışanlara en iyi yaşam ve çalışma kosullarını sağlama ve bu arada birim girdi basına üretim miktarını artırma çabaları birlikte düşünülmektedir. Kaynakların akılcı kullanımı, daha iyi yaşam ve çalışma şartlarının sağlanmasıyla kaliteli üretim esasına dayanan verimlilik

uygulanabildiği ölçüde ülkemizi küresel yarışta ön sıralara tasıyabilmek için önemli bir araçtır. Artan verimlilik, akılcı ve çağdaş bir yönetim altında kalkınmayı hızlandırmakta, gittikçe daha ileri boyutlara ulaştırmaktadır. Yüksek verimlilik, geçici güçlüklerle sarsılmayan üretme gücü demektir. Verimliliğin artması, insanoğluna, içinde yasadığı doğayı ve toplumu kontrol etme, bu kontrolü günden güne genişletme gücü vermektedir. Gelismiş olmak da bundan baska nedir ki?

İste bu yüzden, verimlilik, bugüne kadar alışılmış pek çok göstergeden daha anlamlı bir kalkınma ölçüsüdür."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!