Gazi’deki olay abartılmamalı

Güncelleme Tarihi:

Gazi’deki olay abartılmamalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2007 00:00

Üniversiteler kenti Ankara’nın 10 üniversitesi’nde mayıs ayı boyunca bahar şenliği coşkusu hakimdi. Üniversiteliler final dönemi sınavları öncesi düzenlenen bahar şenlikleriyle stres attılar. Ancak Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Bahar Şenlikleri’nde sahne alan Yeni Türkü konseri öncesi yaşanan gerginlik öğrencilerin keyfini kaçırdı. Gerginlik büyümeden üniversite yönetiminin de araya girmesiyle çözüldü.

Üniversiteler özgür düşüncenin savunulabileceği en uygun ortamlar. Farklı görüşleri barındıran yapısıyla Gazi Üniversitesi bunun en güzel örneklerinden. Gazi Üniversitesi her ne kadar yaşanan tatsız olaylarla zaman zaman gündeme gelse de geçtiğimiz günlerde konuştuğumuz Gazi Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan’ın da dediği gibi Gazi’deki olaylar gereğinden fazla büyütülüyor. İl Emniyet Müdürlüğü’nün verileri de bunu doğruluyor. Başkent genelinde polise intikal eden üniversite olaylarında Gazi Üniversitesi en alt sıralarda.

Yine Bilkent yine başarı

Bilkentli
araştırmacılar, geliştirdikleri "Ayarlanabilir Beyaz Işık" teknolojisi tüm haftaya damgasını vurdu. Bilkentliler bu teknolojiyle Edison’un icat ettiği ampulleri yüzyıl sonra değişime uğrattı. Edison’un ürettiği ampuller ısıyı ışığa dönüştürürken, nanoteknoloji ile üretilen nanokristalli ledler ise elektrik enerjisini direkt ışığa çeviriyor. Bilkent
/images/100/0x0/55ea8f68f018fbb8f887f642
Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Demir bu ışık kaynağının yüzde 90 oranında enerji tasarrufu sağladığını söyledi.

Demir, başkanlığını yaptığı araştırma grubunun, nanokristal kullanarak beyaz ışık üretimini dünyada ilk kez ayarlanabilir renk özellikleri ile başardıklarını belirterek beyaz LED ışık kaynaklarının, geleceğin aydınlatma sistemlerinde geniş kullanım alanı bulacağını söyledi. Demir, çalışmalarındaki tasarım, modelleme, fabrikasyon, deneysel karakterizasyon ve kurumsal analizlerin tamamının Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezinde ve İleri Araştırma Laboratuvarında gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Bilkent Üniversitesi’nin dünya çapındaki başarılarından biri ise bundan bir ay önce gerçekleşmiş Bilkent Üniversitesi Bilişimsel Elektromanyetik Araştırma Merkezi (BiLCEM) 40 milyon bilinmeyenli bir matris denklemi çözerek dünya rekoru kırmıştı.

Uluslararası Elektrik Elektronik Mühendisliği Enstitüsü’nde de kabul edilen rekoru kıran BiLCEM Direktörü Prof. Dr. Levent Gürel ve ekibi matris çözümlerinin insanlık için çok büyük önemi olduğunu vurgulayarak "Tıbbi görüntüleme cihazları daha küçük ayrıntıları görebilecek. Tespit edilemeyen tümörler görülecek. Radar teknolojisi daha da gelişecek. Küçük hedefler bile rahatlıkla görüntülenebilecek" demişti.

GÖNÜLLÜ MUHABİRLER KAMPÜSTE

Çubuk pasosu yok mu!

Ankara’da
üniversite öğrencisiyim. Haftasonu Çubuk’ta oturan bir yakınımın yanına gitmek istedim. Çubuk otobüsüne bindim ve öğrenci bileti istedim. (Tam bilet: 2 YTL, Öğrenci: 1.25 YTL). Öğrenci pasosu göstermemi istediler. Büyükşehir Belediyesi hologramlı pasoyu gösterdim. Fakat benden Çubuk pasosu istedi. Ben Çubuk’u da Ankara’ya bağlı biliyorum. Tamam para önemli değil ama bir kimliğin üstünde iki pasoluk yer yok ki! (KS erdalerdal71)

Desteğe devam

Çevre
ve Orman Bakanlığı, Ankara Genç İşadamları Derneği ve Ankara Hürriyet olarak ’Ankara Isınırsa Türkiye Yanar’ sloganıyla başlatılan kampanyaya Gazi Üniversitesince verilen destek devam ediyor. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Planlama Bölümü öğrencileri ve Ayaş Belediyesi Personeli çalışanları iş birliği ile Alay Gölet Mevkiine 100 adet Dut 50 adet Badem ağacı dikildi. (KS hande2)

Şebnem ODTÜ’ye geliyor

KOÇFEST
etkinlikleri kapsamında bu akşam ODTÜ’de Şebnem Ferah konseri düzenlenecek. Saat 21:00’da başlayacak olan ücretsiz konsere tüm öğrenciler davetli. KOÇFEST çerçevesinde Bugün 12:30’da başlayacak etkinliklerde ise DJ performansları, çeşitli oyunlar ve bol ödüllün dağıtılacağı yarışmalar düzenlenecek.

(KS f1emre)

Gazi’de bilgisayar tepkisi

Gazi
Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri eski ve teknolojileri zayıf bilgisayarlardan memnun değil. Yarım saatlik bir iş için bilgisayar başına oturan öğrenciler 2 saat sonra kalkıyorlar. Bu duruma bir an önce son verilmesi ve üniversiteye yaraşır şekilde son teknolojili ve de yüksek süratli bilgisayarlar getirilmesi en büyük dilekleri. Diğer yandan laboratuarlardaki bilgisayar odasında bulunan tabureler öğrencilerin omurga sorunu yaşamalarına sebep oluyor. (KS yüksel 06)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!