Gazetecilerin doğa yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Gazetecilerin doğa yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2010 00:00

Kültür, Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (Külturçev), Kızılcahamam ormanlarında doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Külturçev’in Ankara Treking gurubu ile işbirliği yaparak başlattığı doğa gezilerinin ilki Kızılcahamam Kızılcaören köyü ormanlık alanında gerçekleşti. Yaklaşık 18 kilometrelik orman içi yürüyüş parkurunda sadece Kızılcahamam ormanlarında yaşayan ve Kıta Avrupa’sının en büyük kuşu olan Kara Akbaba’nın yavrularına yaptığı uçuş eğitimi gözlendi. Ayrıca ormanda yaşayan akrep başta olmak üzere özgün hayvanlar incelendi, çoğu endemik bitki türleri saptandı.
Külturçev üyelerinin de aralarında bulunduğu yürüyüş kolunun Kızılcaören yaylasında yaptığı konaklamada, Dernek Başkanı Ali Tarık Hatipoğlu, “Yürüyüşlerle içimizde saklı kalan doğayı açığa çıkartıyoruz. Tüm üyelerimizi, gazeteci dostlarımızı, her hafta doğayla buluşmak üzere düzenlenen gezilerde iş yoğunluğunun stresini atmaya, gözlemlerde bulunmaya çağırıyoruz. Gazetecilerin doğanın önemini insanlara anlatmada, doğanın korunmasında önemli işlevi vardır” dedi.

Ankara Treking gurubu rehberi Selami Kalay ise 28-30 Ağustos tarihleri arasında Bolu-Yedigöller’e yapacakları üç günlük programlarına gazeteciler beklediklerini belirterek, “Ülkemizi sevmek onu çok yakından tanımaktan geçiyor. Yaban hayatı korumak toplumu bilinçlendirmekten geçiyor. Gazetecilerin bu bilinci taşımada yanımızda olmalarını istiyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!