Gazeteciler Hatay’ı keşfedecek

Güncelleme Tarihi:

Gazeteciler Hatay’ı keşfedecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2021 14:41

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, bu yıl ikincisi düzenlediği ‘Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları’ projesinin 4’üncü durağı Hatay olacak. Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin ev sahipliğinde Hatay Birlik Vakfı’nca hazırlanan programda gazeteciler, binlerce yıllık tarihiyle pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Hatay’ın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini keşfedecek.

Haberin Devamı

Ankara’da 2013 yılında kurulan ve medya sektöründe kültür sanatla iştigal gazeteci ve yazarları çatısı altında toplayan Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’nin organizasyonunda gerçekleştirilen ‘Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları’ etkinliğinin bu yılki dördüncü durağı Hatay olacak. Anadolu’nun çeşitli illerinden gelecek kültür sanat muhabirleri, geçmişten günümüze farklı kültürlerin ve farklı inançların bir arada yaşadığı, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Hatay da buluşacak. Hatay’a Ankara gazetecilerinden de yoğun katılım olacak. Pursaklar Belediyesi, Ankara’daki gazetecilerin ulaşımı için otobüs tahsis etti. Yerel ve ulusal basın mensupları, anavatana katılan son toprak parçası olan Hatay’da Kur’an’da bahsi geçen Habibi Neccar Camii’ni, dünyanın ilk mağara kilisesi olan St. Pierre Kilisesi’ni, Titus Tüneli’ni, 3 bin yıllık tarihi ve 13 medeniyetin ortak mirası Hatay Arkeoloji Müzesi’ni, Harbiye şelalelerini, barış ve hoşgörünün mekanı tarihi Antakya evleri başta olmak üzere kadim şehrin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görüp inceleyecek, Hatay’ın yöresel lezzetlerini tadacak. 1 Temmuz’da başlayacak etkinlik 4 Temmuz’da sona erecek.

Haberin Devamı

İÇ TURİZME TANITIM KATKISI

Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları’nın açılış toplantısı 2 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecek. Toplantıda Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir açılış konuşması yapacak. Hatay’ın yerel yöneticilerinin katılımı ve İl Kültür Müdürlüğü’nce Hatay ilinin tarihi ve kültürel değerleri hakkında kültür sanat muhabirlerine bilgilendirmeler yapılacak.
Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, amaçlarının keşfedilmeyi bekleyen tarihi ve kültürel değerleri kültür sanat muhabirleri vasıtasıyla bizzat yerinde görüp medya yoluyla ülkenin dört bir yanına bu güzellikleri duyurmak olduğunu kaydetti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projelerine verdikleri katkının oldukça önemli olduğunu belirten Gökdemir, “Kültür ve Turizm Bakanı’mız Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz hanımefendiye, kültür sanat muhabirlerine böyle bir fırsatı verdikleri için teşekkür ediyoruz. Yaptığımız bu proje ile aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın da önemle üzerinde durduğu iç turizmin hareketlenmesinde katkı sağladığımıza inanıyoruz. Meslektaşlarımızın gezip gördükleri tarihi ve kültürel değerleri gazete, televizyon ve internet haber portallarında yayınlayarak okuyucularına aynı zamanda ayna tutmuş olduklarını görüyoruz. İnsanlarda merak uyandırıyoruz ve mutlaka o bölgeyi görmeleri gerektiği yönünde bir kanaat oluşturuyoruz” dedi. Gökdemir, Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinliğinin Hatay’dan sonra Trabzon’da son bulacağını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!