G.Birliği kaybetti!

Güncelleme Tarihi:

G.Birliği kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2009 00:00

"Herkes kimin gerçek Gençlerli olduğunu biliyor. Ali Rıza Onat’ı çizilmesi, iyi analiz edilsin. Kulüp uçurumun kenarına doğru sürükleniyor kimse bunun farkında değil. Kaybeden biz değiliz"

GENÇLERBİRLİĞİ’nde uzun yıllar yöneticilik yapan ve son genel kurulda oy çokluğu ile kulüp üyeliğinden kesin olarak ihraç edilen Zeki Ünaldı, başkan İlhan Cavcav, yönetim kurulu ve kongre delegelerini yaylım ateşine tuttu. Kendisi ile birlikte Atilla Aytek, Yaşar Durak ve Muzaffer Özbayrak’ın ihracının çok önemli olmadığını, adaletin bir gün yerini bulacağına inandığını belirten Ünaldı, "Kongredeki eller, kulübün aleyhine kalktı. Kulüp uçurumun kenarına doğru sürükleniyor kimse bunun farkında değil. Kaybeden biz değiliz. Kaybeden, Gençlerbirliği oldu" diye konuştu.

Çivi bile çakılmadı

Gençlerbirliği sevgisini her zaman içinde taşıyacağını, arabasındaki kırmızı-siyahlı formaları eş-dosta dağıtıp onları bu kulübün taraftarı yapmaya çalıştığını vurgulayan Ünaldı, şunları söyledi:

"5 yıl önce kulüpten ayrıldım. Bana bu süre içinde elde edilen sportif bir başarı göstersinler. Bir çivi mi çakılmış? Onca transfere rağmen takım hep son sıralarda. Bankada 47 trilyon var deniyor, 3 yıldır bu rakam hiç artmıyor. Bu para, onların başını yiyecek. Genel kurulda ismimizin oylatılması, Gençlerbirliği adına utançtır. Seçimden önce, benim yönetime gireceğimi yaydılar. Neden? Biz örgütlenip, rakip olmayalım diye. Yani, önümüzü kesme politikası."

Renkleri bilmeyenler geliyor

3 yıl önce apar topar kulübe çok sayıda yeni üye yapıldığını, bu seçim arifesinde binlerce delegenin kaydının silindiğini hatırlatan Ünaldı, şöyle konuştu:

"Kime ne tebligatı göndermişler? Bir mektubun masrafı nedir? ’Gazeteler yazdı’ demekle iş bitmiyor. Daha önceki kongrelerde birçok üye aidatını, salona geldiğinde yatırır, genel kurula öyle girerdi. Öner Aktürk, 60 TL yatırmadı diye üyelikten çıkarılıyor. Kendisi istese kulüp için 600 milyon doları, bir çırpıda sayar. Bu insanlar gidiyor, kulübün renklerinin ne olduğunu bilmeyenler gelip, kongrede karar alıyor. Kendilerine ’el kaldır’ deniyor onlar da kaldırıyor. Neden? Çünkü kulüp, çiftlik gibi yönetiliyor. Ali Rıza Onat’ı listeye alacağım diyen Cavcav’ın kendisi. Ama seçim günü, oy kabinlerinin içine tomarla kalem dağıtılıyor. 300 kişi, aynı ismi çiziyor. Yerine İsmail Özkan’ı yazıyor. Yönetime, yedek üyelerden birinin yerine dışarıdan bir ismin girmesi, Cavcav’ın listesinin delinmesi anlamına gelmiyor mu? Ama tüm bu işler planlı yapıldığı için, sorun olmuyor."

Yönetimde Gençlerli yok!


Takımın 5 yıldır geri gittiğini, şampiyonluk sözü ile sezona başlama hedefinin masala döndüğünü ileri süren Ünaldı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu kulübün genel kurulunu 21 kişi ile yaptığımızı bilirim. Oyuncuyu, transferi için duştan kaçırdım. Sözleşme yapabilmek için, noterleri beklettim. Aynı gün iki kez Kayseri’ye gidip, transfer gerçekleştirdim. Futbolcuları, evimde yatırdım. Bunları yaparken, cebimden para ödedim, kulübün bir kuruş parasını almadım. Ben Gençlerbirliği’ne böylesine sevdalıyım. Amatör kümeye düşse de takıma sahip çıkarım. Şimdi bunları, kimse yapamaz. Çünkü o yönetimde, Gençlerli yok."

Görevler dağıtıldı

GENÇLERBİRLİĞİ’nde geride kalan pazar günü yapılan olağan genel kurulla 3 yıl için göreve gelen yeni yönetim, iş bölümünü gerçekleştirdi. İlk toplantı öncesi takımın antrenmanını izleyen yöneticiler, teknik ekip ve futbolculara baklava ikram edip moral verdi. İlhan Cavcav, başkanlığında 3 yıl hizmet verecek yönetimde; yapılan seçim sonucunda Başkanvekilliğine Tarık Artukmaç, Genel Sekreterliğe M.Fatih Atay, Genel Sekreter Yardımcılığına Sinan Gürsoy, Asbaşkanlığa Murat Cavcav, Mali Asbaşkanlığa A.Murat Yıldız, Saymanlığa Halil Erkman, Basın Sözcülüklerine ise Enis Safi ve Muammer Akyüz getirildi. Başkan İlhan Cavcav, Gençlerbirliği’ni iyi yerlere taşımak için yönetim olarak yoğun bir mesai harcayacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!