Fuhuş kartvizitlerine ‘müstehcen’ ayarı

Güncelleme Tarihi:

Fuhuş kartvizitlerine ‘müstehcen’ ayarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 01:00

Sosyal medyada “Ankara’nın doğal bitki örtüsü” esprisi yapılan fuhuş kartvizitleri, Emniyet’in son dönemlerde artan denetimlerinin ardından taktik değiştirdi. Kartlardaki müstehcen görüntüler yerine şimdi sadece isim ve numara yazılarak, fuhuş pazarlığı yapılıyor.

Haberin Devamı

Başkent’in birçok bölgesinde yerlere atılan fuhuş içerikli kartvizitler hakkında Ankara Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin takibi sürerken, kartvizitlerin basımı ve dağıtımını yapanlar da emniyet güçlerini atlatmak amacıyla yeni yöntemler geliştirmeye başladı. Fuhuş yapanlar ve aracılık edenler daha önce telefon numaralarıyla birlikte hayat kadınlarının ya da müstehcen görüntülerin yer aldığı kartlara artık sadece isim/telefon numarası yazarak sokak ve caddelere atmaya başladı. ‘Hilal evde’, ‘Deniz’ ya da ‘Gül’ gibi isimlerle birlikte sadece telefon numarası yazılarak, fuhuşa aracılık yapılan kartvizitleri Ankara Hürriyet Sıhhiye’de görüntüledi. 

GÖRÜNTÜ FARKLI İÇERİK AYNI

Sosyal medyada “Ankara’nın doğal bitki örtüsü” denilen ve Başkentlilerin ‘sokak ortasındaki bu ahlaksızlığı görüp kartları bize soran çocuklarımıza açıklayamıyoruz’ diyerek sitem ettiği fuhuş kartvizitleri, vatandaşlardan yine tepki gördü. Görüntünün farklı ancak içeriğin yine aynı olduğunu belirten Faruk Kılıçer, “Manzara yine değişmiyor, adım başı her köşede bu kartlar bulunuyor. Fuhuş pazarlıkçıları fotoğraflarını ya da detayları yok ederek işe bildikleri gibi devam ediyor. Emniyet güçlerinin işi zor ancak kart üstündeki bu numaralara suç üstü yaparak belki bir sonuca ulaşabilirler” dedi.

Haberin Devamı

SUÇ BELİRLENEMEZSE SADECE İDARİ İŞLEM

Öte yandan Ankara Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 10 ay içerisinde fuhuş içerikli kartvizitlerin dağıtımını yaptığı ileri sürülen 122 kişi hakkında adli ve idari işlem yaptı. Ancak bazı durumlarda ise ortada suç olmadığını belirten adli makamlar şüpheli hakkında sadece idari işleme hükmediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!